Αυτό το 'Fergie Time' το αποδέχονται όλοι

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πήγε ξανά στο αγαπημένο στέκι του. Για πρώτη φορά μετά το εγκεφαλικό και την προ 5 μηνών επέμβαση.

Sir Alex Ferguson sits in the stands ahead of the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Sir Alex Ferguson sits in the stands ahead of the Champions League quarter final first leg soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, April 4, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Fergie time. Μια φράση που συνόδευσε τα λαμπερά χρόνια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια φράση που συνδέθηκε με τον έξτρα χρόνο καθυστερήσεων που (υποτίθεται πως) 'χάριζαν' οι διαιτητές στην ομάδα του 'Fergie' έψαχνε ένα γκολ, είτε για να ισοφαρίσει είτε για να νικήσει.

Μια φράση κοροϊδευτική, ειρωνική, σαρκαστική, πικρόχολη.

Μια φράση που (αποκλειστικά και μόνο) για το Σάββατο θα μπορούσε έχει μια δεύτερη ανάγνωση. Κυριολεκτική. Διότι ήταν όντως η ώρα του 'Φέργκι'. Η ώρα που επέστρεψε... σπίτι, στο Old Trafford, πέντε και πλέον μήνες από την επέμβαση στο κεφάλι μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Τότε το χειρουργείο είχε κριθεί επιβεβλημένο, μετά την έκτακτη εισαγωγή του στο νοσοκομείο, αφού η κατάσταση είχε εκτιμηθεί ως πολύ κρίσιμη. Όλα βέβαια κύλησαν ιδανικά. Σε 4-5 ημέρες ο 76χρονος Σκώτος, ο προπονητής (που μέχρι το 2013, όταν ανακοίνωσε πως αποσύρεται, είχε κατακτήσει 38 τρόπαια σε 26 χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), είχε βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ιατρών άρχισε μέρα με τη μέρα να επιστρέφει στην καθημερινότητά του.

Στις 26 Ιουλίου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, σε μια παραγωγή που οργάνωσε η διοίκηση του συλλόγου, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν και τον στήριξαν το πρώτο δύσκολο τρίμηνο, ενώ δεσμεύτηκε να επιστρέψει στο γήπεδο μέσα στη χρονιά.

Μια υπόσχεση που τήρησε πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. 'Λύκος' αυτός ήταν το Σάββατο. Και όχι η Γουλβς, η αντίπαλος των "κόκκινων διαβόλων".

Εξ ου και η αποθέωση από Πέτερ Σμάιχελ και Μάικλ Κάρικ.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

News 24/7

24MEDIA NETWORK