Ο Μουρίνιο επέστρεψε στην κανονική ζωή του, ψωνίζοντας...

'Προδόθηκε' ο Ζοζέ Μουρίνιο! Δεν έκρυψε πού ξόδεψε τις πρώτες λίρες από τα 22.5 εκατομμύρια που έλαβε ως αποζημίωση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γιατί να κρατάει κακία;

Manchester United's coach Jose Mourinho sets the extra time during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's coach Jose Mourinho sets the extra time during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday Dec. 5, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένας άνεργος προπονητής. Ο πιο πλούσιος άνεργος προπονητής, για να είμαστε ακριβείς Μολονότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόκειται να κερδίσει 150 εκατομμύρια από τη λήξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, ο ίδιος θ' αποκομίσει 22.5 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση για την απόλυσή του. Από το κανονικό ποδόσφαιρο.

Πλέον εκτός από πολλά χρήματα, όχι πως του έλειπαν, έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο! Να ζήσει μια κανονική ζωή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην 'περιπατητική' συνέντευξή που παραχώρησε στο Skysports.

Η λέξη έχει την ακριβή έννοια που της είχε χαρίσει ο αρχαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης. Μια μίξη της αντίληψης της πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 'διαζύγιό' του με την αγγλική ομάδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το #mourinhoOut, με μια ταυτόχρονη βόλτα αναψυχής στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο Μουρίνιο δεν είναι από τους τύπους αυτούς που θα κλείνονταν στους τέσσερις τείχους ενός δωματίου ξενοδοχείου κλαίγοντας την άδικη μοίρα του. Δεν θέλει, ούτως ή άλλως, να δείχνει ευάλωτος, αλλά κυρίαρχος του εαυτού του. Ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι (παντελόνι, t-shirt, πανωφόρι, jockey) ο Ζοζέ Μουρίνιο βγήκε για να δώσει συνέχεια στη ζωή του. Η σακούλα που κρατούσε στα χέρια 'πρόδωσε' τις πρώτες αγορές του με τα χρήματα της αποζημίωσης. Ο Πορτογάλος είχε περάσει από την Brompton Rd και είχε μπει στα 'Harrods' φεύγοντας με το κατιτίς του.

Στον Άγγλο ρεπόρτερ, που τον 'παραμόνευε' για μια δήλωση και περπάτησε μαζί του κατά την επιστροφή, απευθύνθηκε στον ενικό. "Γκάρι, με ξέρεις και δεν αλλάζω", τού είπε θέλοντας να εμφανιστεί ανεπηρέαστος απ' όσα είχαν συμβεί μια ημέρα πριν.

Ο Μουρίνιο επέστρεψε στην κανονική ζωή του, ψωνίζοντας...

Ήταν ή όχι, ο ίδιος το γνώριζε.

" Ό,τι έκανα όταν έφυγα από την Τσέλσι είναι το ίδιο που θα κάνω τώρα. Κρατάω τα καλά και δεν μιλάω για τίποτα απ' όσα συνέβησαν στο σύλλογο Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τόσα πολλά πράγματα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τόσα όχι το ίδιο καλά. Αλλά δεν είμαι αυτός. Τελείωσε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μέλλον χωρίς εμένα και εγώ χωρίς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ", συνέχισε την ίδια στιγμή που τα νούμερα των ίδιων λευκών κατοικιών εναλλάσσονταν πίσω του. Από το 3 ως το 12.

Σταμάτησαν λίγο πριν από το 13. Ο δημοσιογράφος δεν το διέκοψε ούτε μια φορά.

Ο λόγος του έρεε. Νεράκι. Έπαιζε επίθεση αμυνόμενος. Σαν τη Γιουνάιτεντ στα χρόνια του. " Γιατί θα πρέπει να μοιραστώ μαζί σου, ή ακόμη με τους υποστηρικτές, κάποιο από τα συναισθήματά μου; Τελείωσε. Αυτός είμαι εγώ. Αυτός είναι ο τρόπος που είχα πάντα και ήταν πάντα επικριτικός απέναντι στους προπονητές που φεύγουν από τις ομάδες και βγαίνουν να μιλήσουν με λεπτομέρειες για το τι συνέβη, ποιος φταίει για μια τέτοια κατάσταση. Δεν είμαι εγώ. Θέλω να τελειώνω. Συνέβη χθες. Θέλω να πω πως αυτό ήταν. Ελπίζω τα μέσα να σεβαστούν το κομμάτι του εαυτού μου που συμπεριφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο" .

Ωσότου επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, έχω το δικαίωμα να ζήσω τη φυσιολογική ζωή μου, όπως κάνω τώρα. Πηγαίνω για ψώνια, βγαίνω για περιπάτους. Αυτό είναι που θέλω να κάνω. Η Μάντσεστερ Γιουάιτεντ είναι παρελθόν.

Μήπως ελευθερώθηκε και ο ίδιος;

News 24/7

24MEDIA NETWORK