Η τελευταία τσίχλα του Φέργκιουσον πουλήθηκε όσο ένας παίκτης της Premier League

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο προπονητής που μασούσε τσίχλες και αντιπάλους. Η τελευταία του τσίχλα έχει τη δική της σουρεαλιστική - κι όμως πραγματική - ιστορία.

Η τελευταία τσίχλα του Φέργκιουσον πουλήθηκε όσο ένας παίκτης της Premier League

Βρισκόμαστε σε μια μαγική εποχή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη της ομάδας, έχοντας αναζωπυρώσει τις ελπίδες των οπαδών της για μια ξεχωριστή πορεία στο Champions League που μπορεί να φτάσει ψηλά, ίσως ακόμα και μέχρι τον τελικό.

Αν υπάρχει ένας λόγος που οι Άγγλοι λατρεύουν τον Όλε, είναι φυσικά το γεγονός ότι αποτελεί ανακάλυψη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μέλος της τρομερής ομάδας που έστησε στη δεκαετία του '90, τους γνήσιους Κόκκινους Διαβόλους που σάρωναν πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές κούπες.

Ο Σκοτσέζος προπονητής είναι μια αρχετυπική φιγούρα προπονητή για το αγγλικό και γενικότερα, το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ένας τύπος φαινομενικά ψύχραιμος, ο οποίος στην πραγματικότητα ζούσε το παιχνίδι πιο έντονα από κάθε παίκτη του και πολλές φορές έφτασε ακόμα και στο σημείο να χειροδικήσει προς εκείνους που έδειχναν αδιάφοροι. Ο Φέργκι σεβόταν το άθλημα και δεν είχε επιδεικτική συμπεριφορά, δεν διαπληκτιζόταν, μόνο εκτόνωνε την οργή του μασώντας διαρκώς τσίχλα, μέχρι που έγινε σήμα κατατεθέν του.

Το 2013, ο Φέργκιουσον μάσησε για τελευταία φορά τσίχλα εντός αγωνιστικών χώρων, ως προπονητής της αγαπημένης του Μάντσεστερ. Ο τελευταίος αγώνας της 26ετούς πορείας του στον προπονητικό πάγκο, το ματς υπ`αριθμόν 1500, τελείωνε με ισοπαλία 5-5 (!) ενάντια στην Γουέστ Μπρομ. Στο ημίχρονο, η μασκότ των Μπλε, είχε χαρίσει μια τσίχλα στον προπονητή της Μάντσεστερ, ο οποίος την είχε αποδεχθεί με χαρά.

Αυτή η τσίχλα πωλήθηκε στο eBay έναντι 390.000 λιρών.

Η τελευταία τσίχλα του Φέργκιουσον πουλήθηκε όσο ένας παίκτης της Premier League

Η παραπάνω πρόταση ίσως ακούγεται σαν μπερδεμένες λέξεις που συναντήθηκαν σε μια πρόταση ή σαν σενάριο μιας 'καμμένης' κωμωδίας, όμως είναι μια πραγματική, σουρεαλιστική στιγμή που συνοδεύει έναν θρύλο του ποδοσφαίρου. Φαν της ομάδας ισχυρίστηκε πως πήρε στα χέρια του την τελευταία τσίχλα που μάσησε ο Φέργκιουσον και την έβγαλε προς πώληση στο eBay. Ακολούθησε μια ομοβροντία προσφορών, με τον τελικό νικητή να δίνει 390.000 λίρες και να παίρνει τη μασημένη τσίχλα -trademark. Τα έσοδα από την πώληση δόθηκαν στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σερ Άλεξ Φέργκιουσoν: Ο άνθρωπος που εκτός από τις τσίχλες του, έχει μασήσει αντιπάλους για 26 χρόνια. Και ο πνευματικός του διάδοχος, συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό (μασήματος).

Photo Credits: eBay

News 24/7

24MEDIA NETWORK