Ο προπονητής της Κάρντιφ θα πανηγυρίσει τρελά το Brexit

Το Brexit πλησιάζει και ο Νιλ Γουόρνοκ ανυπομονεί για τα τέλη Μαρτίου, βάλλοντας κατά εκείνων που πασχίζουν να βρουν μια χαραμάδα ανατροπής του δημοψηφίσματος.

Cardiff City's manager Neil Warnock, center, gestures as Tottenham's manager Mauricio Pochettino, right, looks on during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Cardiff City at Wembley stadium in London, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Cardiff City's manager Neil Warnock, center, gestures as Tottenham's manager Mauricio Pochettino, right, looks on during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Cardiff City at Wembley stadium in London, Saturday, Oct. 6, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, ώρα 13:00. Είναι η στιγμή που η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας υποχρεούται να εκτελέσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να 'αποσχίσει' τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit αποφασίστηκε από το 51.9% των 30 εκατομμυρίων ενήλικων πολιτών που είχαν επιλέξει να συμμετάσχουν στη διαδικασία της 23η Ιουνίου του 2016. Έκτοτε η Μεγάλη Βρετανία -υποτίθεται πως- προετοιμάζει το έδαφος για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Από την πρώτη στιγμή πάντως πολιτικές δυνάμεις της χώρας και άλλοι φορείς άρχισαν την προσπάθεια ανατροπής της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ αυτών και η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μόνο που πέφτουν συνεχώς πάνω σε αυτό το σχεδόν 52% του εκλογικού σώματος. Στο οποίο 'ανήκουν' πολλές προσωπικότητες του Νησιού, εμβληματικές ή μη, θεωρώντας πως η -οικονομική κυρίως- ανεξαρτητοποίηση θα αποβεί ωφέλιμη για ολόκληρη την κοινωνία.

Ο Νιλ Γουόρνοκ, νυν προπονητής της Κάρντιφ, είναι μία εξ αυτών.

Γνωστός για τον αυθορμητισμό και τη 'λαϊκή' γλώσσα του, ο γεννημένος στο Σέφιλντ 70χρονος τεχνικός ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε επ' αυτού μετά το σαββατιάτικο 0-0 με τη Χάντερσφιλντ.

" Αφού υπάρχει συμφωνία, ας προχωρήσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί οι πολιτικοί δεν κάνουν αυτό που θέλει η χώρα. Είχαν το δημοψήφισμα και τώρα βλέπουμε διάφορους απ' αυτούς και κάθε άλλον να προσπαθούν να πατήσουν πόδι. Γιατί είχαμε ένα δημοψήφισμα σε πρώτη φάση; Ειλικρινά, ανυπομονώ να ξεκουμπιστούμε απ' αυτό. Θεωρώ πως θα είμαστε πολύ καλύτερα απ' αυτό το γαμω-πράγμα. Από κάθε άποψη. Οπωσδήποτε και ποδοσφαιρικά μιλώντας. Δεν με νοιάζει ο υπόλοιπος κόσμος", υποστήριξε ο Γουόρνοκ προκαλώντας αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές.

Ο Άγγλος προπονητής επικρίθηκε κυρίως για το γεγονός πως δεν γνωρίζει τις συνέπειες ακόμη και για την ομάδα που εργάζεται. Διότι ο ιδιοκτήτης είναι από τη Μαλαισία (Βίνσεντ Ταν), ο πρόεδρος είναι Τουρκοκύπριος τραπεζίτης (Μεχμέτ Ντλμάν) και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές δεν διαθέτουν αγγλικό διαβατήριο.

Τι, αλήθεια, θα συμβεί μ' όλους αυτούς;

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

News 24/7

24MEDIA NETWORK