Βόμβα Ζλάταν: Η ατάκα για το μέλλον του και η προοπτική της Premier League

Όπως όλα δείχνουν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα αποτελέσει παρελθόν από την Παρί σεν Ζερμέν το προσεχές καλοκαίρι με τις σειρήνες της Premier League να τον καλούν. Τι δήλωσε ο Σουηδός επιθετικός και ποιες ομάδες μπορούν να τον κάνουν δικό τους.

Βόμβα Ζλάταν: Η ατάκα για το μέλλον του και η προοπτική της Premier League

Το συμβόλαιο του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με την Παρί σεν Ζερμέν λήγει στις 30 Ιουνίου και όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί. Ο 34χρονος Σουηδός επιθετικός έχει πετύχει σχεδόν τα πάντα στο Παρίσι και βλέποντας πως η καριέρα του σιγά σιγά οδεύει προς το τέλος της, θέλει να αλλάξει παραστάσεις και να γεμίσει με ακόμη περισσότερες εμπειρίες το ήδη πλούσιο βιογραφικό του.

Τι θα μπορούσε να "γεμίσει" τον Ζλάταν; Μια μετακόμιση στο -κατά πολλούς- καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Premier League γαι ένα χρόνο. O ίδιος μάλιστα, με δήλωσή του μετά το ματς με την Τσέλσι για το Champions League φρόντισε να κάνει τα ΜΜΕ παγκοσμίως να... τρελαθούν. Τι απάντησε λοιπόν σε ξένο δημοσιογράφο σχετικά με το μέλλον του;

Βόμβα Ζλάταν: Η ατάκα για το μέλλον του και η προοπτική της Premier League

"Έχω ακόμη τρεις μήνες συμβόλαιο τρεις μήνες ακόμη με την Παρί και μετά τι θα γίνει; Σπουδαία πράγματα θα συμβούν. Είναι η Premier League κάτι που μου αρέσει; Ας πούμε ότι με ενδιαφέρει".

Αυτή η ατάκα αρκούσε για τα βρετανικά ΜΜΕ, προκειμένου να αρχίσουν ήδη να ετοιμάζουν το... κόκκινο χαλί για την άφιξη του Ζλάταν το καλοκαίρι. Παρά τα 34 του χρόνια ο Σουηδός έχει όσο λίγοι το ένστικο του σκόρερ, κάτι που έδειξε άλλωστε και στο ματς με την Τσέλσι.

Ποιος μπορεί να τον αποκτήσει;

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Ιμπραχίμοβιτς με την Παρί του αποφέρει περίπου 15.000.000 ευρώ το χρόνο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως λίγες ομάδες στην Premier League μπορούν να καλύψουν ένα τέτοιο ποσό. Ποιοι είναι οι πιθανοί λοιπόν; Πάμε να τους δούμε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Αν τελικά ο Ζοζέ Μουρίνιο αναλάβει την ομάδα του Μάντσεστερ, τότε θα θέλει και ένα σούπερ παίκτη για την επίθεση. Ποιος ο ιδανικότερος για να αναλάβει αυτό το ρόλο; Ο "Ίμπρα" άλλωστε μπορεί να φέρει στη μνήμη πολλών οπαδών της ομάδας, τον Ερίκ Καντονά.

Τσέλσι: Αρκετές πιθανότητες έχουν και οι "μπλε" του Λονδίνου. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από τον νέο προπονητή που θα αναλάβει τις τύχες του συλλόγου από το καλοκαίρι. Αν τελικά αυτός είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είχε δουλέψει με τον Ζλάταν στη Μίλαν, τότε οι πιθανότητες αυξάνονται.

Άρσεναλ: Σίγουρα η ομάδα του Βενγκέρ έχει ανάγκη από επιθετικό. Ωστόσο το να υπογράψει με τον Ιμπραχίμοβιτς θα πάει ενάντια στα θέλω και τα πιστεύω του Αλσατού, ο οποίος δεν αρέσκεται σε τέτοιες κινήσεις.

Μάντσεστερ Σίτι: Αν και οι "Πολίτες" έχουν τα χρήματα για μια τέτοια κίνηση, μοιάζει αδύνατο να συνυπάρξουν ξανά Ζλάταν και Γκουαρδιόλα (έχει συμφωνήσει με τη Σίτι). Οι δυο τους άλλωστε έχουν άσχημο παρελθόν από την συνεργασία τους στη Μπαρτσελόνα.

Η προοπτική του MLS

Στο μυαλό του Ζλάταν υπάρχει επίσης η προοπτική του MLS. Ωστόσο αυτό θέλει να το κάνει το καλοκαίρι του 2017 και υπάρχει λόγος. Ο καλός του φίλος, Ντέιβιντ Μπέκαμ, δημιουργεί μια ομάδα στο Μαϊάμι, η οποία θα είναι έτοιμη το 2017 και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα του MLS.

Βόμβα Ζλάταν: Η ατάκα για το μέλλον του και η προοπτική της Premier League

H πρόταση μπορεί να μην έχει γίνει επίσημα, ωστόσο ο Σουηδός επιθετικός θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήδη άλλωστε φρόντισε να αγοράσει ένα μεγάλο οικόπεδο στο Μαϊάμι, προετοιμάζοντας το έδαφος. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να περιμένει ένα χρόνο. Που θα τον βρει όμως η επόμενη σεζόν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK