Οι προσευχές για τον Σάλα μετατράπηκαν σε πολλές χιλιάδες ευρώ

Η συγκέντρωση χρημάτων για την επανέναρξη των ερευνών είναι η έσχατη προσπάθεια των ανθρώπων του Εμιλιάνο Σάλα προκειμένου να επανεκκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται.

Flowers and tributes are placed near a giant picture of Argentine soccer player Emiliano Sala outside the FC Nantes training camp, in Nantes, western France, Thursday, Jan. 24, 2019, after a plane with Sala on board went missing over the English Channel on Monday night. Sobbing after the active search for her brother was halted, the sister of Argentine soccer player Emiliano Sala urged authorities Thursday not to give up trying to find the remains of his plane that disappeared from radar over the English Channel. (AP Photo)
Flowers and tributes are placed near a giant picture of Argentine soccer player Emiliano Sala outside the FC Nantes training camp, in Nantes, western France, Thursday, Jan. 24, 2019, after a plane with Sala on board went missing over the English Channel on Monday night. Sobbing after the active search for her brother was halted, the sister of Argentine soccer player Emiliano Sala urged authorities Thursday not to give up trying to find the remains of his plane that disappeared from radar over the English Channel. (AP Photo) AP PHOTO

Ο Αργεντινός Εμιλιάνο Σάλα, το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε και ο 60χρονος πιλότος Ντέιβ Ίμποτσον αγνοούνται ακόμη. Από τη Δευτέρα το βράδυ που χάθηκε από τα ραντάρ έχουν ήδη μεσολαβήσει τέσσερα 'γεμάτα' 24ωρα και οι έρευνες στο γεωγραφικό κομμάτι μεταξύ Ναντ και Κάρντιφ διεκόπησαν, αφού μέχρι τότε απέβησαν άκαρπες.

Όπως ο υπεύθυνος των ερευνών από αέρα, Τζον Φιτζέραλντ, είχε δηλώσει στο BBC " ακόμα και ο πιο καλά γυμνασμένος άνθρωπος δεν θ' άντεχε παρά λίγες ώρες στα νερά στη δεδομένη χρονική περίοδο".

Κόντρα πάντως στις πιθανότητες να ζουν οι δύο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου piper που είχε ναυλώσει ο 28χρονος φορ για να μην ταλαιπωρηθεί στα πέρα-δώθε για τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα ο ποδοσφαιρικός (και όχι μόνο) κόσμος ενεργοποιήθηκε με στόχο την επανέναρξη της προσπάθειας εντοπισμού των δύο αγνοούμενων.

Ο Λιονέλ Μέσι, συμπατριώτης του Σάλα, έγραψε πως " όσο υπάρχουν πιθανότητες, μια ικμάδα ελπίδας, σας παρακολούμε να συνεχίσετε να ψάχνεται για τον Εμιλιάνο".

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υποστήριξε πως πως " η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει", ενώ στην καμπάνια με το hashtag 'NoDejenDeBuscar' (σ.σ μην σταματήσετε την αναζήτηση) συμμετείχε ο Σέρχιο Αγουέρο.

Οι προσευχές για τον Σάλα μετατράπηκαν σε πολλές χιλιάδες ευρώ

Επιπλέον από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και έγινε γνωστό πως οι έρευνες δεν θα συνεχιστούν, δημιουργήθηκε 'κουμπαράς' στην πλατφόρμα gofundme με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων των συνεργείων έρευνας. Σε μόνο λίγες ώρες περισσότερες από 150.000 ευρώ είχαν συγκεντρωθεί από 1.800 και πλέον δωρητές.

Οι περισσότεροι απλοί πολίτες. Αλλά και επώνυμοι, ποδοσφαιριστές και μη. Ο Αμπντεσλάμ Ουαντού, φερ' ειπείν, δώρισε 1.000 ευρώ, η οικογένεια Κιτά (ιδιοκτήτες της Ναντ) άλλα 6.000 ευρώ, η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών 5.000, ο Γάλλος Γκιλόμ Οαρό 1.000 ευρώ όπως και ο Άντονι Λόπες (τερματοφύλακας της Λιόν), 2.000 ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς.

Έχουν επίσης προσφέρει τον οβολό τους με διάφορα ποσά οι Τσίπριαν Τσαταρουσάνου, Γιάροσλαβ Πλάσιλ, Ζοφρί Κοντογκμπιά, Κορεντέν Τολισό, Μαξίμ Γκοναλόν, Ντελβέν Εντινγκά, Ιλκάι Γιουντονγκάν και Καλιντού Κουλιμπαλί.

Οι συνθήκες που άλλαξαν και το ηχητικό μήνυμα

Ο Σάλα επρόκειτο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία. Είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ουαλούς και είχε επιστρέψει στη γαλλική πόλη για να μαζέψει τα πράγματά του και να επιστρέψει τάχιστα για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις. Δε ήθελε να χάσει χρόνο και φρόντισε να εξασφαλίσει την αυτόνομη μετακίνησή του.

Τίποτα ωστόσο δεν κύλησε βάσει προγραμματισμού. Αφενός η ώρα αναχώρησης και ο χειριστής του αεροσκάφους άλλαξαν για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη αφετέρου η πτήση μέχρι την εξαφάνιση από τα ραντάρ και τη διακοπή της επικοινωνίας με τον πύργου ελέγχου ήταν περιπετειώδης.

Το τελευταίο μήνυμα του Σάλα στους οικείους του μέσω WhatsApp προκαλεί θλίψη. Διαισθανόταν ότι το κακό έρχεται και θέλησε να ενημερώσει.

Απ' όταν το αεροσκάφος εξαφανίστηκε και η ιστορία διαδόθηκε, πολλοί ήταν εκείνοι που άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν για τον 28χρονο Αργεντινό.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo

News 24/7

24MEDIA NETWORK