Το "φάντασμα" του Κονσταντίνοφ επέστρεψε για τους Γάλλους

Ένας φίλος της Τσέλσι υπενθύμισε στον Λοράν Μπλαν και τους Γάλλους της Παρί Σεν Ζερμέν και όχι μόνο τον "εφιάλτη" που τους προκάλεσε ο Εμίλ Κονσταντίνοφ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994, όταν η καταπληκτική Βουλγαρία έκλεισε το... σπίτι των "τρικολόρ".

Το "φάντασμα" του Κονσταντίνοφ επέστρεψε για τους Γάλλους

Ο ευρηματικός οπαδός των "μπλε" έπαιξε με τον πόνο της εθνικής Γαλλίας, της οποίας ηγετικό στέλεχος αποτελούσε ο τότε διεθνής στόπερ.

Όλα συνέβησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, όταν η Γαλλία του Ζεράρ Ουγέ βρισκόταν σε τροχιά πρόκρισης. Μόνο μία... αυτοκτονία μπορούσε να διακόψει την πορεία των "πετεινών" και αυτό ακριβώς συνέβη!

Δύο θηρία της εποχής

Αρχικά, στις 13 Οκτωβρίου 1993, η Γαλλία υποδέχθηκε το αδιάφορο Ισραήλ στο Παρίσι. Η ήττα 3-2 ήταν σημαντική, αλλά όχι καταδικαστική, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδεχόταν τους Βούλγαρους, σε έναν... τελικό για το 2ο "εισιτήριο" για ΗΠΑ, αφού η Σουηδία είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση.

Η ομάδα του Ντίμιταρ Πένεφ βρισκόταν πίσω από τη Γαλλία και ήθελε μόνο τη νίκη για να προσπεράσει την αντίπαλό της. Το Ισραήλ έδειξε τον δρόμο, αλλά ποιες ήταν η πιθανότητες μία ομάδα που απαρτιζόταν από παίκτες όπως ο Μπλαν, ο Εμανουέλ Πετί, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο Ζαν Πιερ Παπέν, ο Νταβίντ Ζινολά και φυσικά ο Ερίκ Καντονά να έχανε σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι;

Πόσο μάλλον όταν σε αυτό το ταξίδι δεν θα έπρεπε να υπολογίζονται δύο κομβικά "γρανάζια" της μηχανής των Βαλκάνιων. Ο Χρίστο Στόιτσκοφ ήταν το αδιαπραγμάτευτο αστέρι της ομάδας, ο Γιόρνταν Λέτσκοφ, ο Τρίφον Ιβάνοφ κι ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ πολύ σημαντικά στελέχη, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί.

Οι... λαθρομετανάστες κατέστρεψαν τη Γαλλία

Η παρουσία του Εμίλ Κονσταντίνοφ ήταν απαραίτητη για τη Βουλγαρία, αφού ήταν ο παίκτης με τον οποίο συνεργαζόταν με κλειστά μάτια ο Στόιτσκοφ.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Γαλλία, διότι δεν είχε βίζα! "Πράγματ. Ο Λούμπο Πένεφ και ο Κονσταντίνοφ εισήλθαν παράνομα στη Γαλλία, αφού ουσιαστικά δεν είχαν βίζα. Μάλιστα, χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Γκιόργκι Γκεοργκίεφ και το οποίο μπήκε στο γαλλικό έδαφος από τα σύνορα με τη Γερμανία", διηγήθηκε πολλά χρόνια μετά ακόμα ένα μέλος εκείνης της Βουλγαρίας, ο αμυντικός Ζλάτκο Γιάνκοφ.

Κονσταντίνοφ και Πένεφ, έστω και παράνομα, έκαναν το ταξίδι στη Γαλλία και βρέθηκαν και στη βασική ενδεκάδα. Ο τότε επιθετικός της Πόρτο ισοφάρισε από το 1ο ημίχρονο το γκολ του Καντονά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Στο 90ό λεπτό, ο Πένεφ έβγαλε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Γάλλων, το τάκλιν του Μπλαν δεν πρόλαβε το σουτ του Κονσταντίνοφ και ο Βούλγαρος φορ καταδίκασε στη μιζέρια για μία τετραετία ένα ολόκληρο έθνος.

Σχεδόν 21 χρόνια αργότερα, ο Ντεμπά Μπα νίκησε ξανά τον Μπλαν, με γκολ στο τέλος του αγώνα και ως άλλος Κονσταντίνοφ, έριξε στο καναβάτσο το φαβορί, τους πανίσχυρους Γάλλους.

Διαβάστε ακόμη:

Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Μουρίνιο (VIDEO)

Ο... κ**ος του Μουρίνιο (video)

Προκρίθηκε στο... twitter η Παρί

News 24/7

24MEDIA NETWORK