Ο ήρωας του τελικού του 1984 παρηγόρησε τον Μπουφόν!

Μετά τα "καρφιά" που του πέταξε ο Καν, ήρθε η ώρα και για λόγια στήριξης προς τον Τζαλουίτζι Μπουφόν, τα οποία βγήκαν από το στόμα ενός αξέχαστου ήρωα της Λίβερπουλ...

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Έχουν περάσει 34 χρόνια από τα "κόλπα" που έκανε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984 και συγκεκριμένα το σταύρωμα των ποδιών, το περίφημο "Spaghetti Dance" την ώρα που οι παίκτες της Ρόμα του εκτελούσαν πέναλτι και ουδείς έχει ξεχάσει τον Μπρους Γκρόμπελααρ.

Τώρα μάλιστα που Λίβερπουλ και Ρόμα κληρώθηκαν στα ημιτελικά του Champions League, ο 60χρονος παλαίμαχος άσος των "κόκκινων" βρήκε την ευκαιρία να θυμίσει ξανά εκείνες τις ιστορικές στιγμές μέσω συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα "Repubblica", με τα λόγια του να είναι πάντως... μαχαιριές για τους τιφόζι της Ρόμα!

"Έχω περάσει στην ιστορία ως κλόουν; Είμαι ακόμα εδώ και γελώ. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε στο μυαλό να κάνω εκείνον τον χορό, αυτοσχεδιάζα.

Αισθανόμουν τα πόδια μου σαν δύο νόστιμα μακαρόνια, το τέρμα μου έμοιαζε επίσης για μακαρόνι και έτσι το έφαγα. Ο Μπρούνο Κόντι αστόχησε μάλλον εξαιτίας μου, ο Φραντσέσκο Γκρατσιάνι έπιασε τη μπάλα λέγοντας κάτι στο διαιτητή ενώ εγώ χαμογελούσε και χόρευα και έτσι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

The Liverpool goalkeeper Bruce Grobbelaar, left, and captain Alan Hansen of the team hold the trophy of the Villa de Madrid after their victory 1-0 over the Atletico de Madrid on Sunday, August 23, 1987. Madrid's mayor Juan Barranco, left, stands by. (AP Photo/Toka)
The Liverpool goalkeeper Bruce Grobbelaar, left, and captain Alan Hansen of the team hold the trophy of the Villa de Madrid after their victory 1-0 over the Atletico de Madrid on Sunday, August 23, 1987. Madrid's mayor Juan Barranco, left, stands by. (AP Photo/Toka) AP PHOTO/TOKA

Ο Μπρους Γκρόμπελααρ συνέδεσε το όνομά του με την αυτοκρατορία που έχτισε η Λίβερπουλ τη δεκαετία του '80 έχοντας πάρει... φόρα από τις επιτυχίες της δεκαετίας του '70

Έκανα την Ρόμα να παραλύσει αν και δεν θα πρέπει να θυμάστε μόνο εμένα αλλά όλη την ομάδα της Λίβερπουλ που ήταν δυνατή έχοντας παίκτες όπως οι Σόυνες, Κένεντι και Ρας", τόνισε ο Γκρόμπελααρ, ο οποίος όμως είχε μερικά λόγια να πει ( όχι... κακίας όπως αυτά του Όλιβερ Καν) και για το ξέσπασμα του Μπουφόν μετά το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ και την αποβολή του.

"Ο τερματοφύλακας έχει πάντα δίκιο και ο Μπουφόν έχει περισσότερο από όλους. Δεν υπάρχει κανείς όπως εκείνος αν και εγώ αγαπούσα τον Τζοφ".

Στην ίδια συνέντευξη, ο παλαίμαχος άσος των "κόκκινων", με τους οποίους έζησε στιγμές δόξας και θριάμβων τη δεκαετία του '80, μίλησε για τον Μοχάμεντ Σαλάχ αλά και την... βαρετή Μπαρτσελόνα.

"Θα πρέπει να είναι κάποιος πολύ τρελός για να πουλήσει τον Σαλάχ εκτός αν έχει ανάγκη από πολλά χρήματα. Είμαι πάντως χαρούμενος που η Ρόμα απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, το παιχνίδι τους είναι βαρετό. Το ποδόσφαιρο είναι μία αγγλική τέχνη, δεν είναι τυχαίο πως το εφηύραν οι Άγγλοι το άθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK