"Ταγκό" η Γιούβε, κάζο χωρίς... απώλεια για τη Σίτι

Χάρη στα γκολ των Αργεντινών της, Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα, μέσα σε τέσσερα λεπτά, η Γιουβέντους έκανε την απόλυτη ανατροπή στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, επικράτησε με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του CL. Ανώδυνη ήττα με 2-1 εντός έδρας της Σίτι από τη Βασιλεία (VIDEOS).

"Ταγκό" η Γιούβε, κάζο χωρίς... απώλεια για τη Σίτι
AP

Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα (σ.σ. γκολ για τον Πάουλο μετά από 11 μήνες στην Ευρώπη)... χόρεψαν ταγκό τεσσάρων λεπτών μέσα στο "Γουέμπλεϊ" και "ξέραναν" την Τότεναμ που κρατούσε την πρόκριση, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της 1-0 που έγινε 2-1 και έστειλε τους Ιταλούς στους "8".

Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με γκολ του Σον στο 39', αλλά στο δεύτερο ημίχρονο από το 64' μέχρι το 67' οι δύο Αργεντίνοι έφεραν τον... εφιάλτη, σκοράροντας αμφότεροι για τη μεγάλη ανατροπή. Εκτός από την πρόκριση, βέβαια, Ντιμπάλα και "Πιπίτα" έκαναν "δώρο" στον Μπουφόν δύο ακόμη τουλάχιστον ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Γιουβέντους (15 νίκες στα τελευταία 16 ματς), δίκαια, πανηγυρίζει την είσοδο στις οκτώ καλύτερες ομάδες του UCL, κυρίως λόγω αυτού του εξαιρετικού ξεσπάσματος της ανατροπής και του τρόπου με τον οποίο κράτησε την άμυνα στη συνέχεια με τον Αλέγκρι να αλλάζει το πλάνο νωρίτερα στο ημίχρονο.

Γενικά, όμως, η Τότεναμ ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε αρκετά και έβγαλε όμορφες συνεργασίες για να πετύχει πάνω από ένα τέρμα στην αναμέτρηση. Αυτό δεν ήρθε και για μία ακόμη χρονιά η ομάδα του Ποτσετίνο, ενώ παίζει ωραίο ποδόσφαιρο μένει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι παρά την όμορφη εικόνα του αγώνα, την ανατροπή και τις συγκινήσεις, ο διαιτητής Μαρτσίνιακ από την Πολωνία θα μπορούσε να θεωρηθεί έως και... κακή παρένθεση, αφού υπέπεσε σε αρκετά λάθη εις βάρος των δύο αντιπάλων.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...

Φεύγοντας από το Λονδίνο για να πάμε στο Μάντσεστερ, εκεί που η Σίτι ηττήθηκε από την... τούρμπο Βασιλεία.

Οι Ελβετοί μπορεί να είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους με 4-0 και δεν ήρθαν για... τουρισμό στο "Έτιχαντ", κερδίζοντας με 2-1 χάρη στα γκολ των Ελιουνούσι και Λανγκ. Για την ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε βρει πρώτος δίχτυα ο Ζεσούς.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζίντσενκο, Γιαγιά Τουρέ, Γκιουντογάν (66' Ιμπραχίμ Ντίαθ), Φόντεν (89' Ανταραμπιόγιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Λανγκ, Σούχι, Φάμπιαν Φράι, Λακρουά, Ριβέρος, Ντιέ, Τσούφι, Μπουά (68' Στόκερ), Μοχάμεντ Ελγιουνούσι, Ομπερλέν (74' Φαν Βόλφσβινκελ).

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK