Ντόρτμουντ - Σαχτάρ 3-0

Ο νόμος του "Βεστφάλεν" εφαρμόστηκε για πολλοστή φορά και η Ντόρτμουντ, μετά το 3-0 επί της Σαχτάρ, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1997-98.

Ντόρτμουντ - Σαχτάρ 3-0

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ντόρτμουντ παρατάχθηκε με μία σημαντική απουσία, αυτή του ασθενή Ματς Χούμελς, ωστόσο, σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν φάνηκε το κενό του. Γι' αυτό φρόντισε ο εξαιρετικός Φελίπε Σαντάνα, ο οποίος όχι μόνο δεν ένιωσε πίεση από τους αντιπάλους του, αλλά άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάριο Γκέτζε.

Η κυριαρχία των παικτών του Γίργκεν Κλοπ συνεχίστηκε. Μετά από μία νέα επιθετική προσπάθεια στο 37', ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μάριο Γκέτζε έκανε το 2-0 με προβολή. Η Ντόρτμουντ δεν είχε χάσει ποτέ από ουκρανική ομάδα μέχρι σήμερα (σε 7 αναμετρήσεις) και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου φανέρωνε ότι δύσκολα θα χαλάσει η εν λόγω παράδοση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο νεοεισελθών Ντάγκλας Κόστα λίγο έλειψε να ξαναβάλει την Σαχτάρ στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 59ο λεπτό όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Αντρέι Πιατόφ σε σουτ του Ιλκάι Γιουντογάν, ο Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες. Οι περισσότερες χάθηκαν από πλευράς Ντόρτμουντ, οι παίκτες της οποίας πανηγύρισαν με τους δεκάδες χιλιάδες ένθερμους υποστηρικτές την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για 4η φορά.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το εξάλεπτο 31'-37'. Στο εν λόγω χρονικό σημείο η Ντόρτμουντ έβαλε δύο γκολ και κλείδωσε σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση.

MVP

Ο Μάριο Γκέτζε. Δημιούργησε το πρώτο γκολ και έβαλε το δεύτερο, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη νίκη-πρόκριση. Εξάλλου, έχει συμμετοχή στα 6 από τα τελευταία 9 γκολ της Ντόρτμουντ στο Champions League.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Γιάροσλαβ Ρακίτσκι. Στο πρώτο γκολ έχασε την κεφαλιά από τον Φελίπε Σαντάνα και στο δεύτερο δεν υπήρχε... πουθενά. Το τρίτο ήταν μια... ευγενική χορηγία του Αντρέι Πιατόφ.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Φελίπε Σαντάνα έγινε ο 1ος Βραζιλιάνος παίκτης της Ντόρτμουντ που σκοράρει στο Champions League μετά τον Μάρσιο Αμορόσο, ο οποίος είχε βρει δίχτυα τον Μάρτιο του 2003 στο ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας.

# Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε την πιο ευρεία νίκη της στη διοργάνωση.

# Η Σαχτάρ παρατάχθηκε με τη γηραιότερη 11άδα της στο Champions League. Ο μέσος όρος της είναι 27 έτη και 195 ημέρες.

Το live της αναμέτρησης

Ντόρτμουντ - Σαχτάρ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK