Αγκομάχησε η Γιουνάιτεντ, σάρωσε η Λεβερκούζεν

Με το αυτογκόλ του Μαρτίνεθ από το δεύτερο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το ματς κόντρα στη Σοσιεδάδ χωρίς όμως να πείσει με την εμφάνισή της. Σάρωσε τη Σαχτάρ η Λεβερκούζεν (4-0).

Αγκομάχησε η Γιουνάιτεντ, σάρωσε η Λεβερκούζεν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ 1-0

(2' (αυτ) Ινίγκο Μαρτίνεθ

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αυτό που ονειρεύεται κάθε γηπεδούχος. Γκολ από τα αποδυτήρια (έστω και αυτογκόλ) για τη Γιουνάιτεντ το οποίο θεωρητικά θα την βοηθούσε να διώξει το άγχος και να παίξει καλύτερα στη συνέχεια. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ενώ αντιθέτως οι Βάσκοι διεκδίκησαν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 42'.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ ανέβασε το επίπεδο του παιχνιδιού της και επιχείρησε να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπράβο χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και πάλι. Τα φαντάσματα της εντός έδρας ισοπαλία με τη Σαουθάμπτον στο αγγλικό πρωτάθλημα άρχισαν να βγαίνουν πάνω από το "Ολντ Τράφορντ" αφού η Σοσιεδάδ είχε ευκαιρίες (όχι καθαρές) και προσπάθησε ώσπου να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα.

Μ' αυτό οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία σπουδαία όσο και αγχωτική νίκη που τους κρατά στην κορυφή του ομίλου τους, έστω και χωρίς να πείθουν μέχρι στιγμής.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ (59' Σμόλινγκ), Εβρά, Τζόουνς, Εβανς, Γκιγκς, Κάρικ, Βαλέντσια, Καγκάβα, Ρούνεϊ, Ερνάντες (80' Γιανγκ)

Σοσιεδάδ: Μπράβο, Μαρτίνεθ, Γκονθάλεθ, ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Πριέτο (68' Πάρδο), Θουρουτούθα (75' Κάστρο), Γκριέζμαν, Σεφέροβιτς (75' Αγκιρέτσε), Βέλα

Αγκομάχησε η Γιουνάιτεντ, σάρωσε η Λεβερκούζεν

Λεβερκούζεν-Σαχτάρ 4-0

(22' και 72' Κίσλινγκ), 50΄(πεν) Ρόλφες, 57' Σαμ

Η αλήθεια είναι ότι μετά το γκολ-φάντασμα που πέτυχε κόντρα στην Χοφενχάιμ ο Κίσλινγκ άκουσε πολλά. Οπως και η Λεβερκούζεν. Γι' αυτό τόσο η γερμανική ομάδα όσο και ο παίκτης φρόντισαν να δώσουν κάποιες απαντήσεις στο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Σαχτάρ.

Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε μονόλογο από την αρχή μέχρι το τέλος προσθέτοντας έτσι άνετα στη συγκομιδή τους τρεις βαθμούς. Οταν ο Κίσλινγκ άνοιξε το σκορ στο 22' με κεφαλιά ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει, όμως η Λεβερκούζεν, μένοντας ψηλά στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά του αντιπάλου της έφτασε σε ακόμη τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι μάλιστα κρίθηκε οριστικά στο επτάλεπτο 50-57 όταν οι Γερμανοί σκόραραν με τους Ρόλφες και Σαμ φτάνοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κίσλινγκ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 72' όταν και εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πιατόφ.

Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς (56' Βολσεϊντ), Μπένις, Ομέρ Τοπράκ, Ντονάτι, Ρόλφες, Καν, Σαμ, Κάστρο, Σον Χεουνγκ (71' Χέγκελερ), Κίσλινγκ (76' Ντερντιγιόκ)

Σαχτάρ: Πιατόφ, Κούτσερ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Φερνάντο (62' Iνσίνιο), Κόστα, Τεϊσέιρα, Σρνα, Λουίζ Αντριάνο (78' Φερέιρα), Τάισον (46' Μπερνάρ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK