Εκτός Champions League η Τσέλσι, πρώτη η Γιουβέντους

Το 6-1 της Τσέλσι επί της Νόρτζελαντ δεν έδωσε την πρόκριση για τους "16", αφού η Γιουβέντους πέρασε από την έδρα της Σαχτάρ (1-0). Πρώτη τερμάτισε η Μεγάλη Κυρία, δεύτεροι οι Ουκρανοί.

Εκτός Champions League η Τσέλσι, πρώτη η Γιουβέντους

Τσέλσι-Νόρτζελαντ 6-1

(38' πεν. Νταβίντ Λουίζ, 45' & 56' Τόρες, 51' Κέιχιλ, 63' Μάτα, 71' Οσκαρ - 46' Τζον)

Το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Σαχτάρ επικεντρωνόταν στην πρώτη νίκη των "μπλε" με τον Μπενίτεθ στον πάγκο (μετρούσε μέχρι τότε δύο 0-0 και μία ήττα 3-1), αλλά και το πότε θα μπει γκολ μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Στόκχολμ αρχικά και ο Αζάρ στη συνέχεια αστόχησαν από την άσπρη βούλα για να έρθει λίγο αργότερα ο Νταβίντ Λουίζ, πάλι από την άσπρη βούλα, πάλι μετά από χέρι, να ανοίξει το σκορ για τους Λονδρέζους.

Κάπου εκεί τα πράγματα πήραν το δρόμο του. Οι οπαδοί της Τσέλσι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Σαχτάρ (οι "μπλε" ήθελαν ήττα της Γιουβέντους) και η ομάδα συνέχιζε να σκοράρει (φαίνεται πως απέδωσε το video του περσινού τελικού του Μονάχου όπου έδειξε στους παίκτες ο Ράφα Μπενίτεθ). Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τόρες βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και στο 51' Κέιχιλ απάντησε στο γκολ του Τζον (46') ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1. Στο 56' ο Τόρες σκόραρε το δεύτερο γκολ του και τη σκυτάλη πήραν ο Μάτα και ο Οσκαρ, διαμορφώνοντας το 6-1. Με τη νίκη αυτή η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ο Μπενίτεθ το μόνο που κατάφερε ήταν να βάλει το όνομά του στη λίστα με τους "υπηρεσιακούς" προπονητές του Champions League που κερδίζουν στο ντεμπούτο τους σε νέα ομάδα. Δώδεκα στα δώδεκα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (60' Μπερτράν), Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ρομέου, Ραμίρες (65' Όσκαρ), Αζάρ, Τόρες, Μάτα (74' Φερέιρα), Μόουσες.

ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Μτίλιγκα, Πάρκχαρστ, Γκούντελαχ, Άντου, Ρούνιε (9' Μπέκμαν), Στόκχολμ, Λόρεντσεν, Τισίνοβιτς (65' Ισα), Κρίστιανσεν (61' Κιλντέντοφ), Τζον.

Εκτός Champions League η Τσέλσι, πρώτη η Γιουβέντους

Σαχτάρ-Γιουβέντους 0-1

(56' Κούτσερ αυτ.)

Το ματς στο Ντόνετσκ είχε το εξής (απλό) ενδιαφέρον: Σαχτάρ και Γιουβέντους μάχονταν για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου, με την υποσημείωση (για τη Μεγάλη Κυρία) πως σε περίπτωση ήττας και νίκης της Τσέλσι, θα έμενε εκτός Champions League. Βάσει εικόνας αυτό το κατάλαβαν καλά οι "μπιανκονέρι" που δημιούργησαν και έχασαν κλασικές ευκαιρίες (μία εκ των οποίων στο δοκάρι).

Τελικά, λυτρώθηκαν στο 56' σε μία φάση που έβαλε το... χεράκι του (το πόδι του για την ακρίβεια) ο Κούτσερ, ο οποίος "έκλεψε" τη μπουκιά από το στόμα του Τζιοβίνκο και έστειλε, άθελά του, τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η ζημιά για τη Σαχτάρ είναι ότι με το 0-1 τερμάτιζε δεύτερη στον όμιλο. Η ζημιά για την Τσέλσι είναι ότι με το 0-1 συνέχιζε στο Europa League. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή του για να πάρουν έστω την ισοπαλία, είχαν και αυτοί δοκάρι, αλλά δεν γλίτωσαν από την εντός έδρας ήττα και τη δεύτερη θέση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Βίλιαν, Άλεξ Τεσέιρα (65' Ιλσίνιο), Σρνα, Εντουάρδο (46' Ντέβιτς), Μικιταριάν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Λιστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Βούσινιτς (88' Μάτρι), Τζιοβίνκο (92' Τζακερίνι).

News 24/7

24MEDIA NETWORK