Η Γιουβέντους έβαλε σε κίνδυνο την Τσέλσι, προκρίθηκε η Σαχτάρ

Μόνη στην κορυφή του 5ου ομίλου έμεινε η Σαχτάρ, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση μετά το 5-2 στη Δανία και την ήττα της Τσέλσι, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχεια. Δεύτερη η Γιουβέντους που νίκησε 3-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Γιουβέντους έβαλε σε κίνδυνο την Τσέλσι, προκρίθηκε η Σαχτάρ

Γιουβέντους-Τσέλσι 3-0

(38' Κουαλιαρέλα, 61' Βιντάλ, 91' Τζιοβίνκο)

Το ματς στο Τορίνο άρχισε με ρυθμό και φάσεις και ήταν αντάξιο του μεγέθους των δύο ομάδων. Η Μεγάλη Κυρία είχε δοκάρι με τον Λιχτστάινερ, οι πρωταθλητές Ευρώπης απάντησαν με τον Αζάρ (απέκρουσε ο Μπουφόν) και η Γιούβε πήρε... ξανά το προβάδισμα στις ευκαιρίες με τον Μαρκίσιο.

Η απουσία του Τέρι από την ενδεκάδα των "μπλε" ήταν εμφανέστατη εξ ου η επιθετική εικόνα των γηπεδούχων και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν. Και φυσικά το γκολ του Κουαλιαρέλα στο 38ο λεπτό με το οποίο η Γιουβέντους έβαλε δύσκολα στους Λονδρέζους. Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έδειχνε διατεθειμένη να αφήσει να πάει χαμένο το τρίποντο. Ο Κουαλιαρέλα στο 61ο λεπτό έκανε το 2-0 και ουσιαστικά η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Μάλιστα, οι "μπιανκονέρι" δημιούργησαν και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Στο τέλος, όμως, ο Τζιοβίνκο ήταν αυτός που έγραψε το... "καλώς τα παιδιά, 3-0".

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονουτσι, Λιστάινερ (68’ Κάσερες), Μαρκίσιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Βούσινιτς (89’ Πογκμπά), Κουαλιαρέλα (82’ Τζιοβίνκο).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Ντάβιντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα (60’ Μόουσες), Ραμίρες, Όσκαρ, Μίκελ (71’ Τόρες), Αζάρ, Μάτα.

Η Γιουβέντους έβαλε σε κίνδυνο την Τσέλσι, προκρίθηκε η Σαχτάρ

Νόρτζελαντ-Σαχτάρ 2-5

(24' Νόρντστραντ, 29' Λόρεντζεν - 26', 53', 81' Αντριάνο, 44', 50' Ουίλιαν)

Ολα τα λεφτά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είναι η (αναμενόμενη) νίκη της Σαχτάρ στη Δανία, αλλά το... unfair play του Αντριάνο, ο οποίος ισοφάρισε το γκολ του Νόρντστραντ. Οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν με... τρόπο το λάθος του Βραζιλιάνου, η Νόρτζελαντ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 29' με τον Λόρεντζεν, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν άφηνε περιθώρια στους Δανούς.

Στο 44ο και 50ο λεπτό ο Ουίλιαν σκόραρε δις και γύρισε το ματς, ενώ στο 53ο λεπτό ο Αντριάνο έβαλε γκολ σωστά αυτή τη φορά και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-4. Στο 81' ο Βραζιλιάνος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και με χατ-τρικ διαμόρφωσε το τελικό 5-2, που στέλνει τους Ουκρανούς στην επόμενη φάση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Οκόρε, Μτίλιγκα, Πάρκχαρστ, Ρούνιε, Άντου, Στόκχολμ, Κρίστενσεν (59’ Κρίστιανσεν), Λόρεντσεν, Νόρντστραντ (75’ Τισίνοβιτς), Τζον (82’ Αϊνάογλου).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Βίλιαν (86’ Ιλσίνιο), Τεσέιρα (78’ Ντάγκλας Κόστα), Σρνα, Αντριάνο (86’ Εντουάρδο), Μκιταριάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK