Ζημιές για Τσέλσι και Γιουβέντους

Και τώρα... τρέχουνε. Η Τσέλσι ηττήθηκε 2-1 από τη Σαχτάρ και η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να νικήσει τη Νόρτζελαντ (1-1) με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να υποχωρήσουν στη βαθμολογία. Πρώτοι οι Ουκρανοί, δεύτεροι οι Λονδρέζοι και τρίτη η Μεγάλη Κυρία.

Ζημιές για Τσέλσι και Γιουβέντους

Νόρτζελαντ-Γιουβέντους 1-1

(50' Μπέκμαν - 81' Βούσινιτς)

Με τον Αντζελο Αλέσιο στον πάγκο (τελείωσε η ποινή του) η Γιουβέντους μπήκε υπεροπτικά στην έδρα της Νόρτζελαντ και βρέθηκε στο καναβάτσο. Αφού πρώτα έχασε ευκαιρίες, στο 50ο λεπτό βρέθηκε να κυνηγά το σκορ μετά από θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Μπέκμαν, ο οποίος έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των Δανών στη διοργάνωση.

Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να συνέλθει η Μεγάλη Κυρία από την ψυχρολουσία και να προσπαθήσει να επιτεθεί για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Στο 81ο λεπτό ο Βούσινιτς σκόραρε και η Γιούβε είχε το χρόνο για να γυρίσει το ματς, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας μπήκαν σχεδόν όλοι στην περιοχή των Δανών, ωστόσο δεν είχαν το καθαρό μυαλό να βρουν το δεύτερο γκολ. Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη ισοπαλία για τη Γιουβέντους που αποτελεί νέο ρεκόρ στο Champions League.

Νόρτζελαντ: Χάνσεν, Πάρκχαρστ, Οκορέ, Ρούνιε, Εμτιλίγκα, Άντου, Στόκχολμ, Λάουντρουπ (71' Κρίστενσεν), Λόρεντζεν (88' Κρίστιανσεν), Τζον, Μπέκμαν (67' Νόρντστραντ)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λούσιο (76' Μπέντνερ), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ίσλα, Βιδάλ (83' Τζιακερίνι), Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Τσέλιε, Τζιοβίνκο, Μάτρι (67' Βούτσινιτς)

Ζημιές για Τσέλσι και Γιουβέντους

Σαχτάρ-Τσέλσι 2-1

(3' Τεϊσέιρα, 52' Φερναντίνιο - 88' Όσκαρ)

Μόνο εύκολα δεν ήταν τα πράγματα για την Τσέλσι στην Ουκρανία, αφού παρατάχθηκε για να μη χάσει και βρέθηκε από το 3' να κυνηγάει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Αλεξ Τεϊσέιρα έβαλε από νωρίς τη Σαχτάρ στη θέση του οδηγού, ενώ το γκολ αυτό ήταν ουσιαστικά το... έναυσμα για ένα από τα πιο δύσκολα βράδια του Τσεχ.

Ο Τσέχος γκολκίπερ έβλεπε τη μπάλα να "φλερτάρει" με τα δίχτυα της Τσέλσι και τελικά τη μάζεψε στο 52ο λεπτό όταν ο Φερναντίνιο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Αναγκαστικά η Τσέλσι έπρεπε να βγει μπροστά και να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο. Μείωσε με τον Οσκαρ στο 88ο λεπτό, έβαλε τη Σαχτάρ στην περιοχή της, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με τους Ουκρανούς να παίρνουν τη νίκη και να ανεβαίνουν στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Σέρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατς, Χούμπσμαν, Φερναντίνιο, Τεϊσέιρα (82' Ιλσίνιο), Μεκιταριάν, Ουίλιαν (88' Κόστα), Αντριάνο

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ, Λάμπαρντ (18' Αζάρ), Μάτα, Όσκαρ, Ραμίρες, Τόρες (70' Στάριτζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK