Νίκη Europa League για την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (VIDEO)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε 2-0 την ΜΠΑΤΕ και εξασφάλισε την παρουσία της στους "32" του Europa League. Ισοπαλία με γκολ (1-1) στο Ντραγκάο.

Νίκη Europa League για την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε (VIDEO)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0

(47' Σαν Χοσέ, 88' Σουσαέτα)

Η Μπιλμπάο δεν είχε λόγο ν' ανοιχτεί, αφού η ισοπαλία την έστελνε ούτως ή άλλως στο Europa League. Παρά τις αλλαγές πάντως από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, το καμάρι της Χώρας των Βάσκων πίεσε την ΜΠΑΤΕ και δημιούργησε από το πρώτο ημίχρονο τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Υπήρχε σίγουρα μια ρεβανσιστική διάθεση για την ήττα στο Μπορίσοφ που μείωσε τις ελπίδες πρόκρισης στη 16άδα του Champions League.

Ό,τι δεν πέτυχαν πάντως ο Ντε Μάρκος, ο Ιμπάι Γκόμεθ, ο Ρίκο ή ο Γκιγέρμο Φερνάντεθ, το έκανε ο προωθημένος Σαν Χοσέ στο 47' μετά το κόρνερ του Σουσαέτα. Λίγο μετά, στο 54', η Μπιλμπάο είχε και δοκάρι με τον Φερνάντεθ, δείγμα του ότι δεν έμεινε στο 1-0. Ο γκολκίπερ Σορόκο όμως εκτός από τυχερός ήταν και ικανός, σταματώντας κάθε αντίπαλη προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ. Τουλάχιστον μέχρι το 88' που ο Σουσαέτα δεν λάθεψε ύστερα από την ασίστ του Βιγκέρα που μόλις είχε μπει στο γήπεδο.

Αθλέτικ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα (76' Λόπεθ), Σαν Χοσέ, Λαπόρτε, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Ρίκο, Σουσαέτα, Ιμπάι Γκόμεθ (87' Βιγκέρα), Ντε Μάρκος, Φερνάντεθ (78' Αντούριθ)

ΜΠΑΤΕ: Σορόκο, Ολεχνόβιτς, Φιλιπένκο, Τούμπιτς, Χάγκους, Α.Βολόντκο (60' Σίγκνεβιτς), Γιαμπλόνσκι (77' Μπάγκα), Χόρντεϊτσουκ, Μ.Βολόντκο, Καρνίτσκι, Ροντιόνοφ (83' Λιχταρόβιτς)

Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1

(87' Αμπουμπακάρ - 50' Στεπανένκο)

Χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο το παιχνίδι στο "Ντραγκάο" κύλησε σε... φιλικούς ρυθμούς. Με την πρωτιά εξασφαλισμένη και το μυαλό στο ντέρμπι με την Μπενφίκα η Πόρτο πολυνοιάστηκε για το απόλυτο στο γήπεδό της και, μολονότι είχε την κατοχή, δεν πίεσε την άμυνα της Σαχτάρ.

Στο ίδιο διάστημα οι πρωταθλητές Ουκρανίας, στο τελευταίο παιχνίδι τους για το 2014, έψαχναν τις αντεπιθέσεις με τον κεφάτο Μπερνάρντ, ο οποίος δεν σκόραρε, αλλά έφτιαξε με εκτέλεση κόρνερ το 1-0 για τον Στεπανένκο στο 50'. Ήταν το γκολ που θα έκρινε το ματς, αφού διάθεση για πολλά-πολλά δεν υπήρχε. Εμφανίστηκε πάντως από το πουθενά ο Καμερουνέζος Αμπουμπακάρ στο 87' και ισοφαρίζοντας με τρομερό σουτ διατήρησε το αήττητο των "δράκων" στη διοργάνωση.

Πόρτο: Φερνάντες, Ρικάρντο, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Νέβες (41' Μάρτινς Ίντι), Κιντέρο (69' Όλιβερ Τόρες), Εβάντρο, Αντριάν (53' Κέλβιν), Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ

Σαχτάρ: Πιατόφ, Ιλσίνιο, Κριβτσόφ, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Στεπανένκο (86' Φερνάντο), Φρεντ, Ντούγκλας Κόστα (66' Μάρλος), Μπερνάρντ (66' Τάισον), Τεϊσέιρα, Γκλάντκι

News 24/7

24MEDIA NETWORK