Η 11άδα του Champions League που αξίζει πάνω από 1 δισ.

Το Champions League επιστρέφει και το Contra δημιουργεί την 11άδα βάση της αξίας των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Κανείς δεν θα μπορούσε να τους αποκτήσει με 1.170.000.000 ευρώ καθώς η αξία με το κόστος απέχουν αρκετά αλλά το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.

Η 11άδα του Champions League που αξίζει πάνω από 1 δισ.

Απαραίτητη διακοπή για να παίξουν οι Εθνικές ομάδες ήταν και πέρασε. Το Champions League είναι και πάλι εδώ για να ομορφύνει τις ποδοσφαιρικές μας εβδομάδες, με την 3η αγωνιστική των ομίλων να διεξάγεται το διήμερο Τρίτη -Τετάρτη και τους καλύτερους της Ευρώπης να παίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Champions League

Τρίτη

ΑΕΚ - Μπάγερν Μονάχου 19.55

Γιανγκ Μπόις - Βαλένθια 19.55

Άγιαξ - Μπενφίκα 22.00

Ρεάλ Μαδρίτης - Βικτόρια Πιλζέν 22.00

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γιουβέντους 22.00

Χόφενχαϊμ - Λυών 22.00

Ρόμα ΤΣΣΚΑ - Μόσχας 22.00

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Σίτι 22.00

Τετάρτη

Αϊντχόφεν - Τότεναμ 19.55

Κλαμπ Μπριζ - Μονακό 19.55

Παρί Σεν Ζερμέν - Νάπολι 22.00

Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 22.00

Λοκομοτίβ Μόσχας - Πόρτο 22.00

Γαλατασαράι - Σάλκε 22.00

Μπαρτσελόνα - Ίντερ 22.00

Λίβερπουλ - Ερυθρός Αστέρας 22.00

Αστέρια, λάμψη, αίγλη, εκατομμύρια, δόξα και αναγνώριση. Όλα αυτά σε ένα κομμάτι γης 120 επί 90 στο άθλημα που όταν διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA με το σεντόνι και τον ύμνο προσελκύει ακόμα και αυτούς που δεν ζουν και αναπνέουν για την στρογγυλή θεά. Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο στην εικόνα που απολαμβάνουν εκατομμύρια ανά τον κόσμο, οι άνδρες με τα κοντά σορτσάκιαα, τις σηκωμένες κάλτσες (όποιες και αν είναι αυτές) και τις ιδρωμένες φανέλες είναι εκατομμυριούχοι και στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κοστίζουν ακριβά.

Η γνωστή ιστοσελίδα TranferMarkt είναι η πλέον αξιόπιστη όσον αφορά την αξία των ποδοσφαιριστών, η οποία βγαίνει ανάλογα με την απόδοση του παίκτη, την ηλικία, τη θέση και αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός ή ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα μπορεί να καταποντίσει την αξία ενός παίκτη ή αντίθετα να την εκτοξεύσει. Με αυτά τα δεδομένα και με το μικρόβιο που έχουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι να φτιάχνουν τις πιο απίθανες ενδεκάδες, δημιουργήσαμε την πιο ακριβή ομάδα για την τρίτη αγωνιστική του Champions League, αλλά βάλαμε κάποιους κανόνες, αν και στα όνειρα απαγορεύεται να μπαίνουν.

Στο δικό μας όνειρο λοιπόν, η ομάδα παίζει 4-2-3-1 αλλά όσο και αν μπήκαμε στον πειρασμό δεν βάλαμε στην ίδια ομάδα τον Νειμάρ, τον Μέσι, τον Ντεμπρούινε, τον Σαλάχ και τον Εμπαμπέ. Πιθανότατα θα χάναμε από τα αποδυτήρια ή θα κερδίζαμε από τα αποδυτήρια σε περίπτωση που ο αντίπαλος φοβόταν να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Οπότε προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ορισμένες σταθερές με γνώμονα πάντα την αξία των παικτών αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και βάλαμε στην 11άδα αμυντικό χαφ αντί για 2 δημιουργικούς μέσους κ.ο.κ.

ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PRIMERA DIVISION

Κάτω από τα δοκάρια ο Νταβίντ ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αξία 70.000.000 ευρώ. Την ίδια τιμή έχει και ο Γιαν Όμπλακ, ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας της Primera Divison όταν πήγε στην Ατλέτικο, αλλά προτιμήσαμε τον Ισπανό για να τον σώσουμε έστω για ένα παιχνίδια από το ναυάγιο της ομάδας του Μουρίνιο. Από τα δεξιά προς τα αριστερά στην 4άδα της άμυνας κυριαρχεί η Primera Division και η Μπερτασεόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καρβαχάλ, Βαράν, Ουμτιτί και Άλμπα. Συνολική αξία για τα μετόπισθεν 270.000.000 ευρώ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να προσπαθήσουμε να λιγοστέψουμε τις γκέλες. Να τις αποφύγουμε δεν γίνεται διότι και οι καλύτεροι κάνουν λάθη.

ΧΑΦ ΓΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Μπροστά τους, την βρώμικη δουλειά σε αυτή την 11άδα των αστέρων, θα κάνει ο Σέρχιο Μπουσκέτς σε τιμή ευκαιρίας 80.0000 ευρώ. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τον Κρος της Ρεάλ Μαδρίτης αυξάνοντας τη συνολική αξία της ομάδας αλλά ο Γερμανός δεν είναι αμυντικό χαφ. Δίπλα στον μέσο της Μπαρτσελόνα θα παίξει ο Πολ Πογκμπά, ο πιο box to box χαφ της εποχής για να κουβαλήσει μπάλα, να κυριαρχήσει στον αέρα και να απειλήσει την αντίπαλη εστία με 90.000.000 ευρώ. Ένα δίδυμο που ίσως το δούμε στην πραγματικότητα αν ο Γάλλος μετακομίσει στη Βαρκελώνη κάποια στιγμή.

Οι 7 από τους 11 που έχουν κερδίσει φανέλα βασικού στην ακριβότερη ομάδα του Champions League κοστίζουν 510.000.000 ευρώ και για τους επόμενους 4 θα χρειαστούν άλλα τόσα καθώς η επιθετική τετράδα είναι αυτή που κοστίζει περισσότερο και φέρνει τα έσοδα.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ

Αρχή, από το 10άρι της Gold Team, τον Κέβιν Ντε Μπρούινε της Μάντσεστερ Σίτι. Ο επιθετικός μέσος του Γουαρδιόλα κοστολογείται από το TransferMarkt στα 150.000.000, με τον 27χρονο Βέλγο να ανεβάζει διαρκώς τη τιμή του, τόσο μέσο της ομάδας του αλλά και με τις εμφανίσεις του με την Εθνική Βελγίου.

Στα δεξιά της επιθετικής γραμμής ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της γενιάς, με αξία 180.000.000 ευρώ. Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε 11άδα όποια και αν ήταν τα κριτήρια. Σε ηλικία 31 ετών η αξία του δύσκολα να ανέβει περισσότερο, αλλά η ποδοσφαιρική του δεν βρίσκεται ακόμα σε πτωτική πορεία. Στην αριστερή πλευρά ο φίλος του και πρώην συμπαίκτης του, Νειμάρ με ίδια χρηματιστηριακή αξία αλλά μόλις 26 ετών.

Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης και με τόσους μεσοεπιθετικούς που έχουν ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα χρειαζόμασταν ένα καθαρό 9άρι, με τη φανέλα να πηγαίνει στον Χάρι Κέιν της Τότεναμ. Ο 25χρονος επιθετικός εκτόξευσε τη τιμή του το φετινό καλοκαίρι στα 150.000.000 ευρώ και δικαιολογημένα πήρε τη θέση στο κουτί.

Συνολικό κόστος πάνω από ένα δισεκατομμύριο αν και με αυτά τα χρήματα κανείς δεν θα μπορούσε να αποκτήσει τους παραπάνω 11 καθώς το κόστος απόκτησής τους διαφέρει από την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο όπως το υπολογίζει το TranferMarkt. Ενστάσεις σίγουρα υπάρχουν κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει όμως πως θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να βλέπαμε όλους τους παραπάνω σε ορισμένα παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK