Ακόμη και ο Αλεξούδης είχε σκοράρει πριν από τον Μπελφοντίλ

Η εστία της Μάντσεστερ Σίτι παραβιάστηκε στα 43 δευτερόλεπτα από το σφύριγμα έναρξης του αγώνα με τη Χοφενχάιμ. Ο Αλέξης Αλεξούδης ήταν πολύ πιο γρήγορος από τον Ισάκ Μπελφοντίλ.

Hoffenheim forward Ishak Belfodil, center right celebrates after scoring his side's opening goal during the group F Champions League soccer match between Hoffenheim and Manchester City at the Rhein-Neckar-Arena stadium in Sinsheim, Germany, Tuesday, Oct. 2, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Hoffenheim forward Ishak Belfodil, center right celebrates after scoring his side's opening goal during the group F Champions League soccer match between Hoffenheim and Manchester City at the Rhein-Neckar-Arena stadium in Sinsheim, Germany, Tuesday, Oct. 2, 2018. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Το παιχνίδι της Χοφενχάιμ με τη Μάντσεστερ Σίτι επί γερμανικού εδάφους είχε δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, στα πρώτα επτά λεπτά.

Εκείνοι που προηγήθηκαν ήταν οι γηπεδούχοι με τον Ισάκ Μπελφοντίλ στο 43ο δευτερόλεπτο. Μια φάση που άρχισε από εκτέλεση πλαγίου άουτ και κατέληξε με την μπάλα ν' αναπαύεται στα δίχτυα του Έντερσον.

Ακόμη κι αν δεν είχαν συμπληρωθεί τα 3/4 του πρώτου λεπτού της αναμέτρησης, ούτε μια θέση στα 20 γρηγορότερα της ιστορίας του Champions League κερδίζει το τέρμα που σημείωσε ο Αλγερινός επιθετικός της Χοφενχάιμ - της ομάδες με το γρηγορότερο γκολ στην Bundesliga απέναντι στην Μπάγερν του Γκουαρδιόλα!

Ακόμη και ο Αλέξης Αλεξούδης, σ' εκείνο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Άαλμποργκ στο Ολυμπιακό Στάδιο, το κρύο βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 1995, είχε βρει πολύ πιο νωρίς στόχο ανοίγοντας το σκορ στο 28.46''.

Για δύο χρόνια ήταν το γρηγορότερο στην ιστορία του Champions League. Το 1997, την 1/10, ήρθε ένας άλλος... Αλέξης, ο Ντε Πιέρο της Γιουβέντους, να πανηγυρίσει μετά από 20.12''. Πριν συμπληρωθεί 5ετία, στις 25/9 του 2002 (25/9), ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που πήρε σειρά με 20.07'', προτού ο Ολλανδός Ρόι Μακάι της Μπάγερν Μονάχου το 2007 (7/3) σκοράρει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης σε 10.12''!

Μέχρι σήμερα αυτό το γκολ παραμένει το πιο γρήγορο όλων των εποχών στη διοργάνωση. Αν μείνουμε μόνο σε παιχνίδια ομίλων ο Γιόνας της Βαλένθια τότε την 1η Νοεμβρίου του 2011 είχε προλάβει, στο 3-1 επί της Λεβερκούζεν, να σκοράρει σε 10.96'' αγγίζοντας την κατάρριψη του ρεκόρ.

Στα πιο 'γρήγορα πιστόλια' συγκαταλέγονται επίσης ο Κλάρενς Ζέεντορφ (21.06''), ο Ντιόγκο Ρινκόν (24''), ο Νταβίντ Αλάμπα (24.18''), ο Αλεξάντρε Πάτο (24.97'').

Κεντρική photo: AP Photo/Michael Probst

News 24/7

24MEDIA NETWORK