Οι ναζιστές οργανωμένοι της Ρεάλ άνοιξαν εμφύλιο στο 'Ολίμπικο'

Οι ναζιστές οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, Ultras Sur, αναζητούσαν στο 'Ολίμπικο' άλλους οργανωμένους της ομάδας, με συνέπεια οι τελευταίοι να εγκαταλείψουν το γήπεδο. Ο ισπανικός 'εμφύλιος' έχει κορυφωθεί.

Οι ναζιστές οργανωμένοι της Ρεάλ άνοιξαν εμφύλιο στο 'Ολίμπικο'

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το 'Ολίμπικο" κόντρα στη Ρόμα και θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου 7ου ομίλου του Champions League. Υπάρχει ήττα από αυτήν την εκτός έδρας αναμέτρηση, όμως, και είναι πολυεπίπεδη, αφού αναδύθηκε για ακόμα μία φορά το ναζιστικό πρόσωπο μιας αξιοσημείωτης μερίδας οπαδών, που δεν εκδιώχθηκε ποτέ από τους 'κόλπους' του συλλόγου.

Μία μαρτυρία οργανωμένου φιλάθλου της Ρεάλ στο Reddit αποκάλυψε ότι οι φασίστες οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην εξέδρα των 'μερένγκες', προκαλώντας ακόμα και 'εμφύλιο' πόλεμο, όπως συνέβη στη Ρώμη την Τρίτη.

Ο εν λόγω φίλαθλος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και άκουγε από πρώτο χέρι τα 'Sieg Heil' και τα 'Siempre fascistas y siempre Madridistas' των Ultras Sur, των μελών μιας φασιστικής οργάνωσης που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στο οπαδικό κίνημα του συλλόγου, αλλά έχει αποβληθεί από τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Οι ναζιστές οργανωμένοι της Ρεάλ άνοιξαν εμφύλιο στο 'Ολίμπικο'
AP PHOTO/PAUL WHITE

Οι Ultras Sur αποτελούσαν τον πιο ισχυρό 'πυρήνα' οπαδών της Ρεάλ και η απουσία τους από τις κερκίδες του 'Σαντιάγο Μπερναμπέου' ήταν αισθητή από τη μείωση της έντασης των φωνών στο γήπεδο. Το κενό αυτό επιχείρησε να καλύψει ένας άλλος σύνδεσμος οπαδών, η Primavera Blanca, με συνέπεια να εξελιχθεί σε... θανάσιμο εχθρό των αποκλεισμένων οπαδών.

Η απαγόρευση του Πέρεθ τίθεται σε ισχύ στα εντός έδρας παιχνίδια της Ρεάλ, αν και οι υπόλοιποι ισπανικοί σύλλογοι επίσης προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο στους Ultras Sur. Εκτός συνόρων, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν. Οι Ultras Sur ταξιδεύουν στις χώρες όπου αγωνίζεται η ομάδα τους και αυτό έκαναν και την Τρίτη στη Ρώμη.

Τους βρήκαν εισιτήρια οπαδοί της Λάτσιο

Τα... ανδραγαθήματά τους άρχισαν αρκετές ώρες πριν από τον αγώνα, όταν αναζητούσαν μέλη των Primavera Blanca και όχι για καλό σκοπό. Όπως εξιστορεί ο ανώνυμος φίλος της Ρεάλ, ο εν λόγω σύνδεσμος διαθέτει πολλά μέλη μη Ισπανούς, με συνέπεια να γίνονται εύκολα αντιληπτοί από τους Ultras Sur. Για καλή τύχη τους, στην προκειμένη περίπτωση υπήρχαν και ισπανόφωνοι ανάμεσά τους, με συνέπεια να μην προκύψουν ανεπιθύμητες συναντήσεις μέχρι την είσοδο στο γήπεδο.

Ρεάλ, Ρόμα, UEFA και τοπική αστυνομία γνώριζαν για τις προσπάθειες των μελών των Ultras Sur να εισέλθουν στο γήπεδο και γι' αυτό απαγόρευσαν τη διάθεση εισιτηρίων προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρ' όλα αυτά, οι άριστες σχέσεις λόγω ιδεολογικών καταβολών με ορισμένους οργανωμένους φίλους της Λάτσιο, εκ των... ιδιοκτητών του 'Ολίμπικο', έδωσαν τη λύση.

Οι Ultras Sur αγόρασαν εισιτήρια μέσω των 'λατσιάλι' και πλέον η αστυνομία έπρεπε να βρει λύση, αφού δεν γινόταν να καθίσουν ούτε μαζί με τους οπαδούς της Ρόμα ούτε μαζί με τους υπόλοιπους οπαδούς της Ρεάλ που απειλούσαν όλη τη μέρα.

Σχηματίστηκε μια ξεχωριστή ζώνη, στο πάνω διάζωμα και διαγώνια από τους φιλάθλους της Ρεάλ, όπου κάθισαν οι Ultras Sur και πιθανότατα και ορισμένοι φίλαθλοι της Λάτσιο, έτοιμοι για οποιαδήποτε φασαρία με εκείνους της Ρόμα.

Οι ναζιστές οργανωμένοι της Ρεάλ άνοιξαν εμφύλιο στο 'Ολίμπικο'

Τα βάσανα των απλών φιλάθλων της Ρεάλ, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. 'Ακριβώς στις 21:01 τοπική ώρα ή αλλιώς ένα λεπτό μετά από τη σέντρα, δεχθήκαμε ένα μήνυμα από τον επικεφαλής της ζώνης μας ότι ένα άλλο fan club, φίλοι της Primavera Blanca, έφυγαν ήδη από το γήπεδο. Μετά από μερικά μηνύματα στο WhatsApp, μας είπαν να κρύψουμε όλα όσα μπορούσαν να μας ταυτοποιήσουν ως μέλη της Primavera Blanca και να φύγουμε αμέσως από το γήπεδο. Είχαμε επίσης ένα τεράστιο πανό και μας είπαν να επιχειρήσουμε να το πάρουμε μαζί μας μόνο αν δεν μας δουν με αυτό'.

Οπαδός της Ατλέτικο ο ηγέτης των Ultras Sur

Η αιτία γι' αυτόν τον τρόμο ήταν ένας φίλαθλος της... Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο περιβόητος Αντόνιο Μενέντεθ Μορίες ή αλλιώς El Niño όπως είναι πιο γνωστός στους οπαδικούς κύκλους είναι ένας φανατικός φίλαθλος του 'αιώνιου' εχθρού της Ρεάλ, ωστόσο υπάρχει κάτι που τον ενώνει με τους Ultra Sur: ο Αδόλφος Χίτλερ. Φανατικός ναζιστής, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες των Ultras Sur, έχοντας πρωτοστατήσει ακόμα και σε καυγά με παλιούς ηγέτες, με στόχο την κατάληψη της εξουσίας στον σύνδεσμο.

Οι ναζιστές οργανωμένοι της Ρεάλ άνοιξαν εμφύλιο στο 'Ολίμπικο'

Πρόκειται για έναν από τους ηγέτες του νεοναζιστικού κινήματος στη Μαδρίτη και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα σε ορκισμένους αντιπάλους της Ατλέτικο. Σε ηλικία 34 ετών έχει περάσει ήδη δύο χρόνια στη φυλακή (αρχικά καταδικάστηκε σε 5 χρόνια) επειδή μαχαίρωσε ένα άτομο στο Βίγκο κατά τη διάρκεια καυγά σε μπαρ, ενώ έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, όπου πρωταγωνιστεί σε υποθέσεις συμπλοκών και φασιστικών εκδηλώσεων.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο κατάφεραν να τον ξεφορτωθούν, ωστόσο αυτός βρήκε τον δικό του οπαδικό 'παράδεισο' στους Ultras Sur και βρισκόταν μαζί τους στη Ρώμη, διψώντας για... αίμα, όπως πριν από κάθε παιχνίδι της Ρεάλ, όταν ψάχνει καυγάδες.

Έφυγαν στο 20'

'Το γκρουπ που έφυγε από το γήπεδο πριν από εμάς το έκανε επειδή οι Ultras Sur τους απειλούσαν ευθέως και να είστε σίγουροι ότι θα τους είχαν ακολουθήσει, αν τους είχαν αναγνωρίσει. Το ίδιο και με εμάς. Αν δεν φεύγαμε από το γήπεδο στο 20ό λεπτό του αγώνα και δεν κρύβαμε όλα τα αντικείμενα με τα οποία θα μπορούσαν να μας ταυτοποιήσουν ως μέλη της Primavera Blanca, δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο από το γραφείο μου, αλλά από ένα νοσοκομείο ή ακόμα χειρότερα...'.

Η διοίκηση των Primavera Blanca ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους φιλάθλους - μέλη της που έκαναν το ταξίδι στη Ρώμη αλλά δεν κατάφεραν να δουν τη νίκη της ομάδας τους, ωστόσο η σκοτεινή δράση των Ultras Sur θα συνεχιστεί, αφού όπως καταγγέλλει ο ανώνυμος φίλος της Ρεάλ, 'κυριολεκτικά κανείς δεν άκουσε γι' αυτό το συμβάν. Κανένα ΜΜΕ, κανείς άλλος φίλαθλος, κανείς και η Ρεάλ επίσης δεν είπε τίποτα. Είμαι εκνευρισμένος και πρέπει να σκεφτώ μήπως πρέπει να φύγω από τον σύνδεσμο μετά από αυτό, επειδή η Ρεάλ είναι τόσο ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων της'.

Photo credits: AP Photo/Paul White

News 24/7

24MEDIA NETWORK