Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι: Son of anarchy

Με ύφος μπλαζέ, τα... σκριν του Κάιπερς και τον Κέιν να φεύγει τραυματίας από το ματς, η Σίτι είχε σε τάξη τα πράγματα στο "Tottenham Hotspur Stadium". Μέχρι τη στιγμή που ο Σον έφερε την αναρχία.

Tottenham's Son Heung-Min celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Tottenham's Son Heung-Min celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match betweenTottenham Hotspur and Crystal Palace, the first Premiership match at the new Tottenham Hotspur stadium in London, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Κατέκτησε το Carabao Cup, βρίσκεται ήδη στον τελικό του FA Cup (αντίπαλος η Γουότφορντ), "σκοτώνεται" με την Λίβερπουλ στην κούρσα του τίτλου της Premier League, είναι στα προημιτελικά του Champions League. Προφανώς και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μια καλοδουλεμένη και πανίσχυρη ομάδα, ωστόσο το βράδυ της Τρίτης (9/4) κατάλαβε πως η αλαζονεία είναι ένας ασφαλής τρόπος για να σε οδηγήσει στην ήττα.

Οι "πολίτες" μπήκαν στην αναμέτρηση με ένα μπλαζέ ύφος, το οποίο κράτησαν ακόμη και μετά τη απόκρουση του Λορίς στην εκτέλεση πέναλτι του Αγκουέρο στο 12' - ο Γάλλος γκολκίπερ έχει πιάσει και τα τρία πέναλτι που έχουν εκτελέσει οι αντίπαλοι της Τότεναμ μέσα στο 2019.

Ο Μπιόρν Κάιπερς μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί το VAR μέχρι να καταλογίσει την παράβαση για χέρι του Ρόουζ. Δεν έκανε όμως το ίδιο όταν ο Φερναντίνιο έριξε αγκωνιά στον πεσμένο Χάρι Κέιν, αφού πρώτα του είχε κάνει φάουλ. Με τον Βραζιλιάνο να συνεχίζει την παραβατική συμπεριφορά του σπρώχνοντας το κεφάλι του αρχηγού της Τότεναμ στο έδαφος.

Ο Ολλανδός διαιτητής έμεινε ασυγκίνητος και όταν ο Ντελφ πάτησε τον αστράγαλο του Κέιν, στέλνοντας στα αποδυτήρια τον διεθνή φορ, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι όσον αφορά το υπόλοιπο της σεζόν...

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι: Son of anarchy

Με τα... σκριν του Κάιπερς, η Σίτι έμοιαζε να συμβιβάζεται με τον έλεγχο που είχε στην αναμέτρηση, έστω κι αν το παιχνίδι έμενε στο 0-0. Το αίσθημα της ασφάλειας που έδινε η ρεβάνς στο Etihad, ωθούσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του σε ένα παιχνίδι κόντρα σε αυτό που έχουν δουλέψει: με χαμηλό τέμπο, χωρίς ρίσκα με τη μπάλα στα πόδια και αναμονή για το λάθος του αντιπάλου.

Το έργο προχωρούσε καλά για τους "πολίτες", που κρατούσαν τακτοποιημένα τα πράγματα στο Tottenham Hotspur Stadium, μέχρι που ο Σον αποφάσισε να φέρει την αναρχία! Από άνοιγμα του Έρικσεν, ο Νοτιοκορεάτης έχασε αρχικά το κοντρόλ αλλά κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα πριν αυτή περάσει άουτ, όσο κι αν οι παίκτες της Σίτι σήκωναν τα χέρια τους σε διαιτητή και επόπτη. Ο Σον έφερε τη μπάλα στο αριστερό, με προσποίηση "άδειασε" τον Ντελφ και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους "Spurs" στο 78'!

"Το dare is to do" έγραφε το τεράστιο κορεό στο επιβλητικό πέταλο του Tottenham Hotspur Stadium και αυτό ακριβώς έκανε ο υποψήφιος MVP της φετινής σεζόν (18 γκολ και 9 ασίστ μέχρι στιγμής) για τους Λονδρέζους, εκτελώντας τον Έντερσον από δύσκολη γωνία.

Η Σίτι κατάλαβε το κακό όταν πια είχε γίνει και στα λεπτά που έμειναν προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, χωρίς όμως να ανησυχήσει την άμυνα της Τότεναμ ή από την εισβολή ενός οπαδού που θέλησε να συμμετέχει κι αυτός στο παιχνίδι...

Το τελικό 1-0 δίνει το προβάδισμα στην Τότεναμ ενόψει της ρεβάνς της 17ης Απριλίου, όπου ο Ποτσετίνο και οι παίκτες του θα επιχειρήσουν να τελειώσουν την δουλειά χωρίς τον αρχηγό τους. Όπως σωστά είπε ο Αργεντίνος τεχνικός στον Ντελφ μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, ο μπακ της Σίτι ήταν τυχερός καθώς και εδώ η μη χρήση του VAR έσωσε τους "πολίτες" από μια ακόμη κόκκινη κάρτα στο ματς.

Οι "Spurs" είχαν την απαιτούμενη ώθηση από το νέο τους γήπεδο, καθώς οι συνήθως ήσυχοι οπαδοί τους αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να σηκώσουν λίγο την ένταση στην εξέδρα. Έτσι έχουν τουλάχιστον την ευκαιρία να υπερασπιστούν τα κεκτημένα την επόμενη εβδομάδα στο Etihad, διεκδικώντας την είσοδο τους στα ημιτελικά του Champions League.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

News 24/7

24MEDIA NETWORK