Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Διαβάστε τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού από το 10ο όμιλο του Europa League στις εγχώριες διοργανώσεις τους.

SS Lazio's Ederson celebrates after scoring against Siena during their Serie A soccer match at the Olympic stadium in Rome September 30, 2012.  REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
SS Lazio's Ederson celebrates after scoring against Siena during their Serie A soccer match at the Olympic stadium in Rome September 30, 2012. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Λάτσιο-Σιένα 2-1

(17' Έντερσον, 38' πέν. Λεντέσμα - 91' Πάτσι)

Μετά από 3 ματς δίχως γκολ, η Λάτσιο βρήκε τον καλό εαυτό της και επικράτησε 2-1 της πάντα επικίνδυνης Σιένα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League μπήκε δυνατά στο ματς κι ο Βραζιλιάνος Έντερσον άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των "λατσιάλι" (17'). Λίγο αργότερα, ο τερματοφύλακας των Τοσκανών Τζιανλούκα Πέγκολο γλίτωσε αποβολή για αντικανονικό μαρκάρισμα εκτός περιοχής, ωστόσο ακολούθησε το πέναλτι του Κριστιάν Λεντέσμα στο 38', με το οποίο οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" από νωρίς τη νίκη. Στο 2ο μέρος, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έριξε στο ματς τον -ανέτοιμο να παίξει 90 λεπτά- Ερνάνες, ο οποίος έριξε το ρυθμό και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με το Μάσιμο Πάτσι.

Η σύνθεση της Λάτσιο: Μαρκέτι, Κόνκο, Μπιάβα, Αντρέ Ντίας, Λούλιτς, Μάουρι (84' Καβάντα), Γκονσάλες (68' Ερνάνες), Λεντέσμα, Έντερσον (60' Ονάζι), Καντρέβα, Κλόζε

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-3

(51' Νάνι, 54' Καγκάβα / 2' Βέρτονγκεν, 32' Μπέιλ, 52' Ντέμπσεϊ)

Πλούσιο θέαμα περιελάμβανε το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 3-2. Η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League πάγωσε το "Ολντ Τράφορντ" στο 3ο λεπτό με μία από τις γνωστές κούρσες του Βέρτονγκεν, ενώ στο 32' ο Μπέιλ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει τα πρώτα πέντε από τα έξι ματς της σεζόν ευρισκόμενη πίσω στο σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβαλε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος (μετά από περίπου ένα μήνα) τον προερχόμενο από τραυματισμό Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος διεθνής έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Νάνι στο 51' και είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ντέμπσεϊ σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Τότεναμ τρία λεπτά αργότερα, προ κενής εστίας.

Άμεση, όμως, ήταν και η απάντηση των γηπεδούχων, αφού μετά από εξαιρετική κάθετη του Φαν Πέρσι, ο Καγκάβα με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει από πλεονεκτική θέση στο 68ο λεπτό. Σημειώνεται ότι η τελευταία νίκη της Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ" (μέχρι σήμερα) είχε σημειωθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1989 με γκολ του Γκάρι Λίνεκερ. Μεσολάβησαν 22 ματς με απολογισμό 4 ισοπαλίες και 18 ήττες.

Η σύνθεση της Τότεναμ: Φρίντελ, Βέρτονγκεν, Γκαλάς, Γουόκερ, Κόλκερ, Ντέμπσεϊ (69' Σίγκουρτσον), Λένον, Μπέιλ, Σάντρο, Ντεφό (90' Ντόσον), Ντεμπελέ (83' Χάντλστοουν).

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού
VM

Μάριμπορ - Μούρα 1-0

(8' Τσβιγιάνοβιτς)

Η αποστολή της Μάριμπορ στο ντέρμπι της Στυρίας ήταν θεωρητικά εύκολη, απέναντι σε μία αποδυναμωμένη Μούρα που φέτος θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Παρ' όλα αυτά, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League επικράτησε δύσκολα με 1-0, χάρη στο τέρμα του Γκόραν Τσβιγιάνοβιτς στο 8' (γκολ μετά από κόντρα). Ο Ντάρκο Μίλανιτς δεν κατέφυγε σε άκρατο rotation εν όψει του αγώνα στη Ρώμη με τη Λάτσιο και το 5ο τέρμα του Σλοβένου μέσου στο πρωτάθλημα μείωσε το άγχος των γηπεδούχων. Στο 11ο λεπτό, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην την κατάσταση. Κάπου εκεί, οι πρωταθλητές Σλοβενίας έβαλαν ταχύτητα και πήραν τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας τους δικούς τους κινδύνους για την εστία της Μούρα. Η δυστοκία στην τελική προσπάθεια κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο οι 3 βαθμοί της νίκης διατήρησαν τη Μάριμπορ 9 βαθμούς μακριά από τη 2η Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Η σύνθεση της Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Ράιτσεβιτς, Άργκους, Τραϊκόβσκι, Ιμπραϊμί (69' Φιλίποβιτς), Ντόντλεκ, Τσβιγιάνοβιτς, Ταβάρες (82' Κόμαζετς), Μπέριτς (69' Πλόι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK