Η πιο ακριβή 11άδα του Europa League

Το Europa League δεν έχει τη λάμψη του Champions League αλλά έχει μεγάλα αστέρια ακόμα και αν αυτά δεν αποτυπώνονται στο σεντόνι που τεντώνει πριν από τα παιχνίδια στο κέντρο του γηπέδου. Απόδειξη; Η ακριβότερη 11άδα διαθέτει ονόματα επιπέδου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Lazio's Sergej Milinkovic-Savic and Nice's Vincent Koziello, right, vie for the ball during an Europa League group K soccer match between Lazio and Nice, at Rome's Olympic Stadium, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Lazio's Sergej Milinkovic-Savic and Nice's Vincent Koziello, right, vie for the ball during an Europa League group K soccer match between Lazio and Nice, at Rome's Olympic Stadium, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η αρχή έγινε με το Champions League και την 11άδα που αξίζει 1.170.000.000 ευρώ και συνεχίζουμε με αυτή του Europa League, η οποία μπορεί να μην κοστίζει όσο η πρώτη (λογικό αφού δεν έχει Νεϊμάρ και Μέσι), αλλά διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι από σπόντα δεν αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Θα διατηρήσουμε το σύστημα (διάταξη που κερδίζει δεν αλλάζει) και με 4-2-3-1 αλλά λιγότερη λάμψη θα στοχεύσουμε σε ομάδα που θα τρομάξει τους αντιπάλους και θα προσελκύσει τα εκατομμύρια των χορηγών. Η γνωστή ιστοσελίδα TranferMarkt είναι η πλέον αξιόπιστη όσον αφορά την αξία των ποδοσφαιριστών, η οποία βγαίνει ανάλογα με την απόδοση του παίκτη, την ηλικία, τη θέση και αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός ή ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα μπορεί να καταποντίσει την αξία ενός παίκτη ή αντίθετα να την εκτοξεύσει. Με αυτά τα δεδομένα, δημιουργήσαμε την πιο ακριβή ομάδα για την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

ΛΕΙΠΕΙ Η PRIMERA ΧΟΡΕΥΕΙ Η PREMIER

Τη μάχη του Champions League την κέρδισε η Primera Division χωρίς να δυσκολευτεί αλλά με όλα τα όπλα στην κορυφαία διοργάνωση, ήταν αναμενόμενο να χάσει αυτή του Europa με την Premier League να διαθέτει 7 ποδοσφαιριστές στην πιο ακριβή ενδεκάδα. Η παρουσία της Άρσεναλ και της Τσέλσι, όπως είναι λογικό, μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τους μπλε του Λονδίνου να διαθέτουν 5 παίκτες στο πινακάκι μας.

ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Κάτω από το τέρμα θα είναι ο Κεπά της Τσέλσι με την αξία του αυτή τη στιγμή να ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ κάτι που τον κάνει το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της άμυνας παρά το γεγονός πως είναι τερματοφύλακας. Από τα δεξιά προς τα αριστερά έχουμε τον Μπεγερίν της Άρσεναλ, τον Ρούντιγκερ της Τσέλσι και τον Ρομανιόλι της Μίλαν με κόστος 40.000.000 ευρώ έκαστος. Λίγο πιο ακριβός στα 45.000.000 ευρώ ο Αλόνσο των μπλε του Λονδίνου, με τον Μαουρίσιο Σάρι να δείχνει τα όπλα που έχει από την αρχή.

ΚΟΦΤΕΣ ΝΑ ΖΗΛΕΥΕΙ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Η δύναμη της ομάδας θα βρίσκεται στο κέντρο και συγκεκριμένα στους δύο ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται μπροστά από την άμυνα και θα είναι υπεύθυνοι να κόβουν και να ράβουν. Ονειρικό δίδυμο που εύκολα θα αγόραζε κάποια ομάδα του Champions League. Τα 80.000.000 ευρώ της αξίας του Καντέ (Τσέλσι) και τα 90.000.000 του Μιλίνκοβιτς (Λάτσιο) είναι ποσά που εξασφαλίζουν το κόψε-ράψε που λέγαμε παραπάνω. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αποτελούν τα δύο πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία της ομάδας (εξαιρείται ο Αζάρ) και δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην ομάδα τους αν και είναι αμυντικόγενείς ποδοσφαιριστές και όχι μεσοεπιθετικοί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Συνήθως η επιθετική γραμμή είναι αυτή που αξίζει περισσότερο σε μία ομάδα αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει. Αν και σε αυτή βρίσκεται ο Εντέν Αζάρ των 150.000.000 ευρώ (αριστερό εξτρέμ της ομάδας), ο μέσος όρος των 4άρων είναι μικρότερος από αυτών των μεσοαμυντικών. Λογικό βέβαια καθώς ο Κάι Χάβερτζ της Λεβερκούζεν κοστίζει μόλις 55.000.000 ευρώ (ψίχουλα για 10άρι) και ο Φλοριάν Τοβέν 50.000.000 για ν' αναλάβει το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ο πολλά υποσχόμενος, αλλά δύσκολα να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, Πιερ Ομπαμεγιάνγκ με αξία 75.000.000 ευρώ.

Το σύνολο ανέρχεται στα 715.000.000 ευρώ, αλλά αυτή είναι η αξία των παικτών στο χρηματιστήριο του TransferMarkt και όχι το ποσό που θα δαπανούσε κάποιος για να τους αποκτήσει όλους μαζί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK