Ποιους πρέπει ν' αποφύγουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αν...

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποκλειστεί στο ζευγάρωμα με τη Σέλτικ και ο Ολυμπιακός πετάξει εκτός τη Λουκέρνη; Η UEFA το έχει ήδη προβλέψει...

The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris)
The trophy is displayed before the UEFA Europa League Group Stage draw Friday, Aug. 25, 2017 in Monaco. (AP Photo/Claude Paris) AP

Τη Δευτέρα το μεσημέρι τα ζευγάρια της ΑΕΚ με τη Σέλτικ και του Ολυμπιακού με τη Λουκέρνη θα γνωρίζουν τον... επόμενο αντίπαλό τους. Σε όποια διοργάνωση κι αν μετέχουν.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια μάς απασχολεί το Europa League και ο δρόμος για τους ομίλους. Στους οποίους ήδη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αν δεν ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπαρτάκ Μόσχας.

Όχι όμως οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες που έχουν απομείνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αμφότερες, μαζί με το ζευγάρι τους, θα μπουν τη Δευτέρα στην κληρωτίδα και θα μάθουν το ζευγάρι που θ' αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ, εφόσον η Ένωση μείνει εκτός Champions League και οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίσουν το δρόμο τους.

Ήδη μάλιστα γνωρίζουν τους πιθανούς αντιπάλους τους, το πιθανό ζευγάρι τους για την ακρίβεια.

Οι πρωταθλητές έχουν μπει στο δεύτερο υπογκρούπ. Παρέα με:

Ισχυροί

Μάλμε - Βίντι

Σέλτικ - ΑΕΚ

Καραμπάγκ - ΜΠΑΤΕ

Ανίσχυροι

Λουντογκόρετς - Ζρίνσκι

Σέριφ - Βαλούρ

Σπάρτακς Γιούρμαλα - Σούντουβα

ΤΝS - Μίντιλαντ

Τορπέντο Κουταΐσι - Κούκες

Οι Πειραιώτες στο πέμπτο. Μαζί με:

Ισχυροί

Ντιναμό Μίνσκ - Ζενίτ

Ολυμπιακός - Λουκέρνη

Γκενκ - Λεχ Πόζναν

Ζόρια - Μπράγκα

Τρέντσιν - Φέγενορντ

Ανίσχυροι

Λειψία - Κραϊόβα

Σπαρτάκ Σουμπότιτσα - Μπρόντμπι

Χιμπέρνιαν - Μόλντε

Στουρμ - ΑΕΚ Λάρνακας

Μπασακσεχίρ - Μπέρνλι

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο δρόμος της ΑΕΚ είναι πολύ πιο στρωτός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αυξημένες πιθανότητες ως ισχυρός της διαδικασίας.

Τι θα ήθελαν οι "κιτρινόμαυροι"; Εκτός του να βρεθούν στην εν λόγω διαδικασία, να μην πέσουν πάνω στη Λουντογκόρετς, που έχει συνηθίσει πλέον να παίζει στην Ευρώπη, και ν' αποφύγουν τη Μίντιλαντ. Αν φυσικά οι δύο αυτές προκριθούν.

Τι θα ήθελαν οι "ερυθρόλευκοι"; Σίγουρα όχι το ζευγάρι της τουρκικής Μπασακσεχίρ με την αγγλική Μπέρνλι και μετά ένα πιθανό συναπάντημα με τη γερμανική Λειψία. Που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται... ταυρί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK