Φορτουνιασμένος Ολυμπιακός "έπνιξε" την Μπέρνλι

Πέτυχε δύο γκολ κι έφτιαξε αυτό που μεσολάβησε για τον Μπουχαλάκη ο ηγετικός Κώστας Φορτούνης, καταφέρνοντας να οδηγήσει τους Πειραιώτες στο 3-1 επί της αγγλικής ομάδας. Με δέκα παίκτες για μισή ώρα οι φιλοξενούμενοι, δεν αντιστάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΠΕΡΝΛΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα για τον Ολυμπιακό στην πρώτη μάχη του με την Μπέρνλι ήταν ζήτημα ηρεμίας, καθαρού μυαλού, αυτοσυγκέντρωσης. Όσο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης οι "ερυθρόλευκοι" ασχολούνταν με τα πολλά και "παράνομα" μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους ταυτόχρονα με τον αδικαιολόγητο Σλοβένο διαιτητή, το 1-1 τους κρατούσε εγκλωβισμένους.

Ο Φορτούνης είχε ανοίξει το σκορ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 19', αλλά το πέναλτι που έδωσε ο Καμαρά στον Γουντ στο 33' θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί σ' ένα σημείο που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ένιωθε απειλή. Το σφύριγμα έφερε έξτρα εκνευρισμό, αφού ανάλογη φάση δεν είχε δοθεί πέναλτι στον Ποντένσε, τρία λεπτά νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην έχουν αυτοκυριαρχία, να χάνουν εύκολα τις τις μάχες και την κατοχή, γιατί ο Καμαρά ήταν κακό, να μην απειλούν με συνέπεια και να έχουν μονάχα δύο τελικές, αμφότερες εντός.

Η διακοπή μόνο καλό έκανε. Σαν λύτρωση, διότι μονάχα σ' ένα τέταρτο, το πρώτο του β' ημιχρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έκαναν ό,τι δεν είχαν καταφέρει σε 45 λεπτά. Με την μπάλα κάτω, με πάσες που έφευγαν με τη μία από τα πόδια, με ταχύτητα και σωστή ανάπτυξη από τριάδα Ποντένσε-Φορτούνη-Λάζαρου, πάτησαν στη μεγάλη περιοχή της Μπέρνλι και βρήκαν δικαίως δύο γκολ. Με τον Μπουχαλάκη στο 49' και με τον Φορτούνη εκ νέου στο 60', μετρώντας μάλιστα 5 τελικές ως αυτό το σημείο.

Αφού το 3-1 συνδυάστηκε με την αποβολή του Γκίμπσον με δεύτερη κίτρινη για χέρι, η διαχείριση ήταν μάλλον απλή υπόθεση απέναντι σε μια ομάδα που και παίκτη λιγότερο είχε και έλλειψη επιθετικού πλάνου. Δυνατή, γυμνασμένη, τακτικά σωστή, αλλά και προβλέψιμη. Ο Ντάις έβαλε Λένον και Βόουκς, ποτέ όμως ο Γιαννιώτης δεν αισθάνθηκε πίεση. Αντιθέτως ο Γκερέρο σπατάλησε την κορυφαία φάση. Το 3-1 πάντως, που δεν άλλαξε στο τελευταίο ημίωρο ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα όπως κυλούσαν τα πράγματα ως το 45'.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Ποντένσε, Γκερέρο

Μπέρνλι: Χίτον, Μπάρντσλι, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουόρντ (66' Λένον), Χέντρικ, Κορκ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (76' Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK