Ο Ζιλ Ντίας έβαλε γκολάρα αλά... Γιαννακόπουλος με Πόρτο

Ο Ζιλ Ντίας έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Europa League και θύμισε ένα άλλο ευρωπαϊκό τέρμα του Ολυμπιακού, το πρώτο στο Champions League, από τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Ο Ζιλ Ντίας έβαλε γκολάρα αλά... Γιαννακόπουλος με Πόρτο
EUROKINISSI

Ο Ζιλ Ντίας αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη του χειμώνα για τον Ολυμπιακό και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Ακόμα και στην ήττα στο ντέρμπι τίτλου στη Θεσσαλονίκη, ο Πορτογάλος εξτρέμ μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και έδωσε πνοή στην άψυχη μέχρι τότε επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον δήλωσε στη λίστα της UEFA ως μία από τις 3 αλλαγές που δικαιούτο, κάτι που δεν ήταν αυτόματη διαδικασία για άλλες μεταγραφές χειμώνα, όπως ο Φράνκο Σολδάνο. Ο 22χρονος αποζημίωσε τον συμπατριώτη προπονητή του με ένα εκπληκτικό γκολ στον αγώνα κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Europa League στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Το σκορ ήταν 1-1 στο 40ό λεπτό και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ουκρανών, η μπάλα απομακρύνθηκε κι έφτασε στον Ντίας. Αυτός στόπαρε με το στήθος και την έστρωσε στο αριστερό πόδι του. Η σκέψη ήταν μόνο μία, έστω κι αν η απόσταση ήταν περίπου 25 μέτρα: σουτ!

Η τροχιά ήταν εξαιρετική, ο Ντενίς Μπόικο δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Ντίας έγραψε το 2-1.

Αν πρέπει να γίνει σύγκριση με κάποιο άλλο ευρωπαϊκό γκολ των 'ερυθρολεύκων', αυτό έρχεται αβίαστα στο μυαλό κάθε φιλάθλου. Πρόκειται για το πρώτο τέρμα του συλλόγου στην ιστορία του στο Champions League, το 1997, στην πρεμιέρα του στον θεσμό κόντρα στην Πόρτο.

Τότε ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αυτός που έκανε κοντρόλ και έστρωσε την μπάλα για ένα μακρινό βολέ με το δεξί. Η μπάλα πήρε ιδανική τροχιά και νίκησε τον Βίτορ Μπαΐα και με αυτό το γκολ στο 6ο λεπτό, έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK