Σαρωτικός Ολυμπιακός με Λουκέρνη, "έφτιαξε" τους οπαδούς του!

Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι σκόρπισε με 4-0 την Λουκέρνη αποδίδοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο σε όλο σχεδόν το 90λεπτο και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League από το πρώτο ματς. Από δύο γκολ οι Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο, εξαιρετικοί Φορτούνης, Ποντένσε και Ομάρ, αποκάλυψη ο Τσιμίκας.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πέρυσι, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε επισκεφτεί κάποια στιγμή το προπονητικό κέντρο στο Ρέντη και είχε τρίξει τα δόντια στους παίκτες, λέγοντας πως οι περισσότεροι από όσους ήταν στο ρόστερ θα "χαιρετούσαν" το καλοκαίρι και πως δεν άντεχε να βλέπει άλλο τον Ολυμπιακό με την εικόνα που παρουσίαζε στο χορτάρι.

Πράγματι, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έκανε πράξη εκείνη την απειλή του αλλάζοντάς τα (σχεδόν) ΟΛΑ και αν κρίνουμε από το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του νέου Ολυμπιακού, δικαιώθηκε. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός που είδαμε απέναντι στην Λουκέρνη στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League δεν ήταν απλά νέος αλλά και ωραίος, φρέσκος, με ενθουσιασμό και ενέργεια.

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα στοιχεία που έφεραν το άνετο και εμφατικό 4-0 επί των (αδύναμων ομολογουμένως) Ελβετών και ενθουσίασαν τους οπαδούς του που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Καραϊσκάκης". Ήταν το γεγονός ότι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, τούς χόρτασαν μπάλα, έκαναν (πάρα πολλούς) συνδυασμούς, έβγαλαν αυτοματισμούς και ταχύτητα και έπαιξαν στο... κόκκινο για 90 λεπτά.

Δεν χαλάρωσαν, δεν εφησύχασαν, δεν "κορόιδεψαν", έπαιξαν με σκοπό να δείξουν πως η φετινή σεζόν θα είναι αλλιώς ( "Θρύλε γερά πρωτάθλημα ξανά" ήταν άλλωστε το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο φινάλε) και αυτό που κατάφεραν ήταν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου τους ενόψει της συνέχειας.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πέρα μάλιστα από την εντυπωσιακή συνολική εικόνα, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ΟΜΑΔΑ με πλάνο και σχέδιο στο παιχνίδι του (αλλά και ποιότητα), πολλοί ήταν και αυτοί που ξεχώρισαν μεμονωμένα.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο με δύο γκολ και έδειχνε σαν να ήταν χρόνια σε αυτή την ομάδα, ο Φορτούνης ήταν εκείνος που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και όχι ο περσινός και προπέρσινος που έπαιζε πολύ κάτω από τα στάνταρντς του, ο Γκερέρο συνέχισε το... βιολί του να: να σκοράρει και να τρέχει ακατάπαυστα.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ήταν όμως και ο Ποντένσε που έκανε άνω-κάτω τους Ελβετούς με τις ντρίμπλες και τις κάθετες πάσες του, ο Ομάρ που κατάπιε όλη τη δεξιά πτέρυγα και φυσικά ο εκπληκτικός Τσιμίκας που με τέτοια ματς θα πάρει λογικά σπίτι του τη φανέλα βασικού. Την ίδια ώρα το δίδυμο Βούκοβιτς-Μιράντα έδειξε αποτελεσματικό και με καλή συνεργασία ενώ στον άξονα δέσποζε ο Καμαρά που δεν σταμάτησε να τρέχει και να μαρκάρει τους αντιπάλους τους.

Με αυτά και με αυτά, η Λουκέρνη θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που έφυγε μόνο με τέσσερα γκολ στην πλάτη από το "Καραϊσκάκης", με το τέλος του αγώνα να βρίσκει άπαντες στην εξέδρα ενθουσιασμένους με την προσπάθεια των παικτών για σχεδόν 90 λεπτά.

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÏÕÊÅÑÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα ήταν ιδανικά το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο, ακόμα και το γεγονός πως οι δύο από τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς ήταν για να μπουν παίκτες που έχουν δεθεί με τον κόσμο και τη φανέλα μέσα από την πρώτη θητεία τους στην ομάδα: οι Βασίλης Τοροσίδης και Γιάννης Φετφατζίδης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (91 Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Ποντένσε, Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Γκερέρο

ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Σάλβι, Γκρέτερ, Άλβες, Σμιντ, Σβέγκλερ (55' Βάργκας), Γκβίλια, Σίντλερ, Βότσα, Σνόιβλι (55' Σουλτζ), Σουρπφ, Ελέκε (74' Ντεμασάι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK