Υπέκυψε στο Μπιλμπάο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υπέστη αναμενόμενη ήττα από την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο (1-0) και αποχαιρέτησε πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την εφετινή σεζόν πληρώνοντας κυρίως την ήττα στο πρώτο ματς.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ATHLETIC BILBAO - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ATHLETIC BILBAO - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η «αποστολή» του ήταν ούτως ή άλλως κάτι παραπάνω από δύσκολη έως… αδύνατη, μετά το σε βάρος του 2-3 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τις ουκ ολίγες «ενδεκαδάτες» απουσίες, με αποκορύφωμα το πλήγμα με τον Μολέδο, τέσσερις μέρες πριν τη ρεβάνς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές».

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Παναθηναϊκό ήταν -πρώτα και πάνω απ’ όλα- μια αξιοπρεπής εμφάνιση απέναντι στους ανώτερους Βάσκους και -ει δυνατόν- ένα καλό αποτέλεσμα, για να βάλει έστω κάτι στο βαθμολογικό «σακούλι» του, που ήταν κάτι παραπάνω από λειψό την τελευταία πενταετία.

Στο πρώτο σκέλος, το «τριφύλλι» άφησε καλή… γεύση προς τους φίλους του, αφού παρά τα τόσα προβλήματα έκανε μία αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση στο «σπίτι» της Αθλέτικ κι έδειξε πως άξιζε κάτι παραπάνω από τις δύο ήττες στο γκολ που τον άφησαν εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο, πληρώνοντας τις ευρωπαϊκές «αμαρτίες» των προηγούμενων ετών.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού και φάσεις έφτιαξε και δοκάρι είχε στο «Σαν Μαμές» με τον Τσάβες, αλλά εντέλει γνώρισε και δεύτερη ήττα από τους Βάσκους με 1-0. Το τέρμα που έκρινε το παιχνίδι σημείωσε στο 22ο λεπτό, ο «δαιμόνιος» Μουνιαΐν, σε μία φάση που… χάθηκε η μπάλα. Με τον Αντούριθ να υποδέχεται εξαιρετικά το γέμισμα του Μπενιάτ, να πιβοτάρει και να πασάρει… τυφλά προς τον Σουσαέτα ο οποίος έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε προς τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό της Αθλέτικ, που δεν αστόχησε από κοντά.

Μετά το ημίωρο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε πολύ τον αγώνα, έφερε την κατοχή της μπάλας σταδιακά στο 50-50 και αφού έριξε δύο μικρές… προειδοποιητικές με τον Καμπέσας στο 31’ και στο 34’ (ισάριθμα σουτ που κόντραραν κι έφυγαν για λίγο κόρνερ), έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 41’ με τον Τσάβες.

Από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λουντ κινήθηκε κάθετα και την κατάλληλα στιγμή έβγαλε ωραία πάσα στον «Κομαντάντε», ο οποίος εξαπέλυσε αριστερή… οβίδα που αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του Ερερίν.

Στο β’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το τέμπο του αγώνα, κρατώντας την Αθλέτικ (που δεν… φόρτσαρε ιδιαίτερα) μακριά απ’ την εστία του κι έψαξε ένα γκολ που θα… ανακάτευε λίγο τον αγώνα και θα του έδινε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Εφτασε ξανά κοντά στο 87’ με πλασέ λίγο άουτ από τον Λουτσιάνο και στο 91’ με ωραία κίνηση και σουτ του Μολίνς που έβγαλε ο Ερερίν και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με την Αθλέτικ να «σφραγίζει» εύκολα την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa.

Η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε πριν από επτά βράδια στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Με μικρά λαθάκια η διαιτησία του Γάλλου Μπαστιέν που έδειξε κίτρινες στους Λέκουε (76’), Γιόχανσον (27’) και Λουτσιάνο (34’).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ («Κούκο» Θιγάντα, 4-2-3-1): Ερερίν, Λέκουε, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74[‘ Ρικο), Σουσαέτα (65’ Γουίλιαμς), Μουνιαΐν (79’ Εκέτσε), Κόρδοβα, Αντούριθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Καμπέσας (66’ Μολίνς), Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (66’ Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (75’ Δώνης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK