Οι φίλαθλοι της Σλάβια έδειξαν σε Άγγλους και Έλληνες πώς γίνεται

Οι φίλαθλοι της Σλάβια Πράγας προσέφεραν ένα εντυπωσιακό τελετουργικό μετά από τον αποκλεισμό της ομάδας τους από την Τσέλσι στο Europa League. Εκείνοι της Άιντραχτ, δε, προσέφεραν... ειρηνικό τρόμο.

Οι φίλαθλοι της Σλάβια έδειξαν σε Άγγλους και Έλληνες πώς γίνεται
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Σλάβια Πράγας αποκλείστηκε από την Τσέλσι στα προημιτελικά του Europa League, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους παίκτες της τσεχικής ομάδας να γιορτάσουν με τους φιλάθλους την πορεία μέχρι αυτό το σημείο.

Εξάλλου, ο σύλλογος βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτήν τη στιγμή επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας στους κόλπους των φιλάθλων.

Μετά από το τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Σλάβια συγκεντρώθηκαν μπροστά από τους περίπου 2.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο 'Στάμφορντ Μπριτζ' και γονάτισαν στο χορτάρι, για την αρχή ενός τελετουργικού που όπως φαίνεται είχαν επιχειρήσει αρκετές φορές.

Ένας επικεφαλής των φιλάθλων έδινε το σύνθημα και αμέσως οι ομοϊδεάτες του επαναλάμβαναν αυτό που έλεγε με στεντόρια φωνή. Το αποκορύφωμα ήρθε στο τέλος του τελετουργικού, όταν οι γονατισμένοι και αγκαλιασμένοι παίκτες σηκώθηκαν και άρχισαν να χοροπηδούν μαζί με τους φιλάθλους στην κερκίδα στον ρυθμό των συνθημάτων.

Το σκηνικό αυτό, μάλιστα, ανάγκασε αρκετούς φίλους της Τσέλσι να παραμείνουν στη θέση τους και να το παρακολουθήσουν, αντί να αποχωρήσουν για να γλιτώσουν την κίνηση στην έξοδο.

Οι φίλαθλοι της Σλάβια έδειξαν σε Άγγλους και Έλληνες πώς γίνεται
AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Μία... διαφορετική έκφραση ενθουσιασμού είχαν οι φίλαθλοι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία νίκησε με 2-0 την Μπενφίκα και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η γερμανική ομάδα φέτος έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ εκτός έδρας προσέλευσης στη διοργάνωση, αφού την ακολουθούν σχεδόν μόνιμα πενταψήφιος αριθμός ατόμων στις ξένες έδρες, οπότε σε αυτόν τον αγώνα, που έψαχνε την ανατροπή από την ήττα 2-4 στη Λισαβόνα, το γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Όταν οι παίκτες του Άντι Χίτερ ολοκλήρωσαν την ανατροπή και απέκλεισαν την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Ανδρέα Σάμαρη, αρκετοί φανατικοί των γηπεδούχων που βρίσκονταν στο πέταλο των οργανωμένων, κατέβηκαν από την κερκίδα και γκρέμισαν διαφημιστικές πινακίδες, επειδή τους εμπόδιζαν! Μάταια ορισμένοι σεκιούριτι προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν.

Παρ' όλα αυτά, δεν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως, περίμεναν τους παίκτες για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τον ύμνο της ομάδας, που γνωρίζει μεγάλες πιένες μετά από την περσινή κατάκτηση του DFB-Pokal και τη φετινή διεκδίκηση 'εισιτηρίου' για το Champions League.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham, Michael Probst

News 24/7

24MEDIA NETWORK