Σαριέγκι: "Η Λεωφόρος μπορεί να επηρεάσει την Μπιλμπάο"!

Η… pregame ανάλυση του Γιόσου Σαριέγκι για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟ με τους Βάσκους, οι δύο παλιές «αγάπες» του και τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουν οι "πράσινοι" την Πέμπτη, μέσα απ’ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "Deia"

Σαριέγκι: "Η Λεωφόρος μπορεί να επηρεάσει την Μπιλμπάο"!
sariegi ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πλησιάζοντας στο…pregameτου πρώτου αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα αφιερωματικά κείμενα του βασκικού Τύπου, με… αιχμή του δόρατος -ποιόν άλλον;- τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο «μονομάχων». Τον Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος μίλησε το απόγευμα της Τρίτης (15/8) στην ιστοσελίδα «Deia», αναλύοντας τα δεδομένα των δύο αγώνων, αλλά και τα όσα θα συναντήσει η Μπιλμπάο στα δύο ματς με το «τριφυλλι».

Με τους δύο γιους του να έχουν γεννηθεί στην Αθήνα στην πενταετία που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (2007-2012), ο Σαριέγκι δεν έκρυψε την αγάπη που νιώθει ακόμη για τους «πράσινους», φέρνοντας στο μυαλό το ιστορικό (νικητήριο) τέρμα που σημείωσε στο Μιλάνο το 2008 κόντρα στην Ίντερ.

« Αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Ηταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος νίκησε στην Ιταλία και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ακόμη με θυμούνται γι’ αυτό το γκολ» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για τον σημερινό Παναθηναϊκό, απ’ τον οποίο έχει μείνει μόνο ένας παλιός συμπαίκτης του: Ο Κάρλος Ζέκα! « Προσπαθώ να παρακολουθώ την ομάδα, τα αποτελέσματά της και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται», συμπλήρωσε ο 38χρονος σήμερα Σαριέγκι που είναι μέλος του τεχνικού τιμ της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

«Η Αθλέτικ είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εχει μία σπουδαία ομάδα, μία μίξη πιο έμπειρων παικτών μαζί με αρκετούς νεαρούς, οι οποίοι ωστόσο έχουν πλέον εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επιπλέον αγωνίζονται σε μία λίγκα, πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ την ελληνική, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη στον κόσμο. Δεν είναι το ίδιο να αντιμετωπίζεις τη Βιγιαρεάλ με το να παίζεις κόντρα σε μία ελληνική ομάδα».

Αναφερόμενος στο κλίμα που θα συναντήσει η Αθλέτικ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, ο Σαριέγκι υπογράμμισε πως « …η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο είναι φανταστική. Ανθρωποι που δεν έχουν πάει εκεί, σίγουρα θα έχουν δει εικόνες ή βίντεο της ατμόσφαιρας που “αποπνέει” το γήπεδο. Υπάρχουν βεγγαλικά, καπνογόνα. Εάν ο αντίπαλος είναι φαβορί σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, τότε η πίεση μεγαλώνει. Κι αυτό μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Αθλέτικ. Μπορεί να την επηρεάσει. Βέβαια οι παίκτες της αγωνίζονται στην Ισπανία, οπότε είναι συνηθισμένοι και δεν ξέρω αν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι καλό για τον Παναθηναϊκό να έχει τον κόσμο στο πλευρό του».

Ένα άλλο «θέμα» για τους Βάσκους μπορεί να είναι η ζέστη, σύμφωνα με τον Σαριέγκι, καθώς την ώρα του αγώνα μπορεί να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. « Οι αθλητές δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες. Μπορεί να επηρεάσει κι αυτό την Αθλέτικ, ναι, αλλά στο τέλος παίζουν δύο ομάδες κι όλο αυτό μπορεί να τις επηρεάσει και τις δύο».

Αναλύοντας τις σκέψεις του μετά την κλήρωση της 4ης Αυγούστου, ο Σαριέγκι τόνισε πως « …Σκέφτηκα ότι στάθηκα πολύ τυχερός καθώς είναι σπάνιο να έρθει ο Παναθηναϊκός στη Βασκονία. Είμαι τυχερός γιατί θα έχω την ευκαιρία να δω τους ανθρώπους από την ομάδα, τους φίλους μου. Να συναντηθώ μαζί τους μετά από καιρό».

Οσο για τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός; « Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το πιο δυνατό σημείο της Αθλέτικ. Έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα, τεχνική. Επίσης το τέμπο στο οποίο παίζουν, ο ρυθμός. Παίζουν γρήγορα και με πίεση και ειδικά στην έδρα τους πιέζουν τον αντίπαλο από τα πρώτα λεπτά. Πάντως, είναι η καλύτερη στιγμή να παίξει με την Αθλέτικ επειδή δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων της. Βέβαια, ούτε και ο Παναθηναϊκός, αλλά σε δύο μήνες θα είναι ακόμα καλύτεροι και θα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις... Πρώτος στόχος κατά την άποψη μου είναι να μην δεχθεί κάποιο γκολ στη Λεωφόρο. Να έρθει στο Μπιλμπάο με το μηδέν στην άμυνα».

Η τελευταία ερώτηση προς τον Βάσκο, άλλοτε αμυντικό του Παναθηναϊκού, επικεντρώθηκε στο ποιος πιστεύει ότι θα προκριθεί. « Δύσκολη ερώτηση. Ήμουν ένα χρόνο στη Μπιλμπάο και πέντε στον Παναθηναϊκό. Η καρδιά μου είναι πράσινη, είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού και θα ήθελα να τον δω να προκρίνεται.Αν περάσει η Αθλέτικ θα είμαι και πάλι χαρούμενος…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK