Οι 10 πιο δημιουργικοί ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη

Η δόξα πάντα πάει στον σκόρερ αλλά για να μπει η μπάλα στο πλεκτό κάποιος θα πρέπει να δώσει την τελική πάσα. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές χρειάζεται ένας δημιουργός και στην παρακάτω λίστα είναι οι 10 καλύτεροι στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα.

AC Milan and Tottenham players watch a free kick by AC Milan's Hakan Calhanoglu (10) during an International Champions Cup soccer match Tuesday, July 31, 2018 in Minneapolis. Tottenham won 1-0. (AP Photo/Bruce Kluckhohn)
AC Milan and Tottenham players watch a free kick by AC Milan's Hakan Calhanoglu (10) during an International Champions Cup soccer match Tuesday, July 31, 2018 in Minneapolis. Tottenham won 1-0. (AP Photo/Bruce Kluckhohn) AP

10. Χοσέ Καγιεχόν

Ομάδα: Νάπολι

Λεπτά συμμετοχής: 482

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 3.55

Ο Καγιεχόν έχει αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι στη Νάπολι και αποτελεί τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την επιθετική δημιουργία του ιταλικού συλλόγου. Ο Ισπανός έχει δώσει μέχρι στιγμής 3 ασίστ στο πρωτάθλημα.

9. Γκάνσο

Ομάδα: Αμιάν

Λεπτά συμμετοχής: 200

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 3.60

Σε δύο σεζόν στη Σεβίλλη, ο Γκάνσο έπαιξε μόλις 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος είναι δανεικός στην Γαλλία και με τη φανέλα της Αμιάν, ο Βραζιλιάνος έχει βρει τον εαυτό του. Το Γαλλικό πρωτάθλημα φαίνεται να του ταιριάζει περισσότερο.

8. Φεντερίκο Μπερναρντέσκι

Ομάδα: Γιουβέντους

Λεπτά συμμετοχής: 285

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 3.60

Στα νταμπλ που κατέκτησε η Γιουβέντους την προηγούμενη σεζόν ο Μπερναρντέσκι δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο αλλά φέτος όλα δείχνουν πως η Κυρία των χρειάζεται περισσότερο κάτι που αποδεικνύουν και τα στατιστικά του.

7. Μίτσελ

Ομάδα: Ρεάλ Βαγιαδολίδ

Λεπτά συμμετοχής: 435

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 3.72

Ο Μίτσελ αφού πέρασε από την Κίνα για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του, επέστρεψε στην πατρίδα του για την νεοφώτιστη Βαγιαδολίδ το καλοκαίρι. Με την βοήθειά του, η ομάδα της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Κοινότητας της Καστίλλης-Λεόν, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη La Liga και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

6. Γούλιαν

Ομάδα: Τσέλσι

Λεπτά συμμετοχής: 506

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 3.74

Στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν στο rotation με τον Πέδρο αλλά όσο περνάει ο καιρός ο Γούλιαν κερδίζει τον Μαουρίσιο Σάρι, ενώ είναι αυτός που κάνει τα ρεπό του Αζάρ όταν ο τελευταίος χρειάζεται ξεκούραση. Η ποιότητα και η ταχύτητα του Βραζιλιάνου είναι ένα όπλο απέναντι σε όλες τις άμυνες.

5. Μέμφις Ντεπάι

Ομάδα: Λιόν

Λεπτά συμμετοχής: 668

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 4.04

Αν και η Λιόν δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα ο Ντεπάει προσπαθεί και παράλληλα δίνει απαντήσεις στους οπαδούς της Μάντσεστερ. Βρίσκεται στη μέση της λίστας και είναι ο πρώτος που σπάει το φράγμα των 4 ευκαιριών ανά παιχνίδι, μέσο όρο.

4. Ντιμίτρι Παγιέτ

Ομάδα: Μαρσέιγ

Λεπτά συμμετοχής: 731

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 4.19

Σε ηλικία 31 ετών πλέον, ο Παγιέτ δεν δείχνει να πτοείται από το πέρασμα του χερόνου. Έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δώσει 5 ασίστ σε 9 παιχνίδια στην Ligue 1, συμβάλλοντας σε περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδας του (16).

3. Χακάν Τσαλχάνογλου

Ομάδα: Μίλαν

Λεπτά συμμετοχής: 486

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 4.26

Με την βοήθεια του Ολυμπιακού ο Τσαλχάνογλου βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας. Ο Τούρκος διεθνής έχει σε 36 λεπτά στο Europa League περισσότερες ασίστ (2) από όσες έχει στην Serie A (1) σε 486 λεπτά. Ουσιαστικά είχε 2 σε 4 λεπτά στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους!

2. Μπουφάλ

Ομάδα: Θέλτα

Λεπτά συμμετοχής: 203

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 4.43

Την πεπερασμένη χρονιά στην Σαουθάμπτον λίγοι θα την θυμούνται. Οι περισσότεροι απλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ το γκολ απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, αλλά στην Ισπανία η ιστορία γράφεται διαφορετικά για τον ίδιο. Είναι δανεικός στη Θέλτα και ήδη έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανά 90λεπτό από οποιανδήποτε άλλο στη χώρα.

1. Τζέιντον Σάντσο

Ομάδα: Ντόρτμουντ

Λεπτά συμμετοχής: 242

Ευκαιρίες ανά 90λεπτο: 4.83

Ο Τζέιντον Σάντσο τρελαίνει κόσμο στην Μπουντεσλίγκα και αποδεικνύει γιατί η Ντόρτμουντ ξόδεψε 8.000.000 ευρώ για έναν 17χρονο και γιατί οι Άγγλοι τον θεωρούν ένα από τα καλύτερα ταλέντα που διαθέτουν. Μία ασίστ ανά 30 λεπτά δεν έχουν όλοι σε αυτή την ηλικία. Το μέλλον είναι δικό του και με 7 ασίστ και ένα γκολ σε 242 λεπτά φέτος, κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πως ίσως βρισκόμαστε στην αρχή μίας μεγάλης καριέρας. Τουλάχιστον η μία ασίστ κάθε 30 λεπτά αυτό δείχνουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK