Το πρώτο οφσάιντ μέσω του replay είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ!

Το 2-0 της Ισπανίας επί της Γαλλίας δεν είχε κάτι συναρπαστικό να επιδείξει. Πέρα φυσικά από μία ιστορική απόφαση που πάρθηκε για πρώτη φορά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. (VIDEO)

Το πρώτο οφσάιντ μέσω του replay είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ!

Η Γαλλία υποδέχθηκε την Τρίτη (28/3) την Ισπανία στο "Σταντ ντε Φρανς" σε διεθνές φιλικό, το οποίο κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Νταβίντ Σίλβα και Ντεουλοφέου για τη "φούρια ρόχα".

Παρόλα αυτά οι θεατές, εντός κι εκτός γηπέδου, έγιναν μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος. Στο 47' η Γαλλία ήταν στην επίθεση. Ο Κιρζαβά δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή της Ισπανίας και πάσαρε στον Γκριεζμάν που σκόραρε. Το γκολ μέτρησε κανονικά για... ένα λεπτό! Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία του instant replay για να ξεδιαλύνει, αν ο Γάλλος παίκτης ήταν οφσάιντ ή όχι.

Αμέσως μετά το γκολ από τον άσο της Ατλέτικο, οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. Ο "άρχοντας" της αναμέτρησης, Φέλιξ Ζουάιερ, αφού συμβουλεύτηκε το video, υπέδειξε την παράβαση, υπογράφοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική απόφαση.

Δείτε το γκολ και την απόφαση του ρέφερι:

Στο ίδιο παιχνίδι βέβαια, για δεύτερη φορά ο διαιτητής κατέφυγε στη βοήθεια του βίντεο, αφού το δεύτερο γκολ της Ισπανίας από τον Ντεουλοφέου στην αρχή δόθηκε οφσάιντ. Στη συνέχεια όμως, ο ρέφερι ενημερώθηκε μέσω του replay και μέτρησε το γκολ κανονικά. Δείτε την επίμαχη φάση:

Το ματς στο "Σταντ ντε Φρανς" είχε πειραματικό χαρακτήρα για τη νέα αυτή καινοτομία στο χώρο του ποδοσφαίρου, με τους διαιτητές να έχουν τη... βοήθεια του instant replay σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: ν' αποφασίσουν αν μετράει ή όχι το γκολ, αν έχει γίνει πέναλτι, για απευθείας κόκκινες κάρτες και να βρουν ποιος παίκτης έκανε παράβαση.

Όπως φαίνεται, θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά την ιδιαίτερη αυτή προσθήκη στους αγωνιστικούς χώρους, εξέλιξη που πρόκειται να αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που παρακολουθείται και παίζεται το ποδόσφαιρο.

Photo credtis: AP Photo/Christophe Ena

News 24/7

24MEDIA NETWORK