Ο Παπέν έχει το αντίδοτο που χρειάζεται ο Μήτρογλου

Οι συμβουλές του θρυλικού Παπέν, νικητή της Χρυσής Μπάλας, ίσως φανούν χρήσιμες στον Κώστα Μήτρογλου. Ο οποίος βρήκε άλλον έναν υποστηρικτή, εκτός Μαρσέιγ αυτή τη φορά...

Ο Παπέν έχει το αντίδοτο που χρειάζεται ο Μήτρογλου
Μήτρογλου Παπέν

Αδέξιος, βαρύς, κουραστικός. Οι τρεις λέξεις που συνοδεύουν τις σκληρές κριτικές για τον Κώστα Μήτρογλου σε άρθρο της "Provence" έριξαν έξτρα λάδι στη φωτιά της αμφισβήτησης.

Οι μόλις οκτώ επαφές με την μπάλα στα 59 λεπτά που έπαιξε ο Έλληνας στράικερ στο ματς κυπέλλου με τη Βαλενσιέν τον έφεραν στο μάτι του κυκλώνα και από την Κυριακή είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Τι θα γίνει; Θα μείνει ή θα φύγει; Αξίζει τα λεφτά του ή καταδικάζει τη Μαρσέιγ να παίζει συνεχώς με δέκα;

Ο Ζαν-Πιέρ Παπέν ρωτήθηκε και ήταν ξεκάθαρος. Για όσους δεν γνωρίζουν τον Γάλλο, πρόκειται για εμβληματικό φορ, ο οποίος την 6τία 1986-1992 και προτού φύγει για τη Μίλαν είχε 134 γκολ σε 215 παιχνίδια με την Ολιμπίκ.

Στα 54 του σήμερα ο Παπέν καταλαβαίνει τι περνάει ο Μήτρογλου.

" Το έχω ζήσει κι εγώ", δήλωσε " είναι πολύ δύσκολο να μην σκοράρεις όταν το έκανες συνέχεια. Αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και αναρωτιέσαι".

Τι μπορεί να κάνει; " Να κάνει ειδικές ασκήσεις κάθε μέρα. Εγώ επέμενα να δουλεύω και το κακό πόδι μου, το αριστερό. Νομίζω ότι από τη στιγμή που θ' αρχίσει να σκοράρει, θα πάρει μπροστά".

Αρκεί βέβαια να τον βοηθήσει και η ίδια η ομάδα. Διότι ο Παπέν έχει καταλάβει πως " όταν έχεις έναν παίκτη όπως ο Μήτρογλου, που δεν είναι γρήγορος, αλλά καθαρό 9άρι, θα πρέπει να έχεις την κατοχή της μπάλας και να του προσφέρεις τις προϋποθέσεις να σκοράρει".

Άδικο έχει; Κι ας επιμένει ο Κριστόφ Ντιγκαρί πως τα 15 εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για την αγορά του κατέληξαν στα... σκουπίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK