Κακά τα ψέμματα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έννοιες όπως “παίζω για τη φανέλα” και άλλοι συναισθηματισμοί, έχουν ανατραπεί εδώ και μερικές δεκαετίες. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες και οι ποδοσφαιριστές περιουσιακά στοιχεία. Ο Εμιλιάνο Σάλα πρόλαβε να πάρει μεταγραφή από τη Ναντ στην Κάρντιφ αλλά η μοίρα και εκείνο το αεροσκάφος της πτήσης Piper Malibu ήθελαν μια εξέλιξη διαφορετική. Τουλάχιστον η αγωνία των συγγενών του Σάλα έλαβε τέλος, τα συντρίμμια του αεροπλάνου και η σωρός του Σάλα βρέθηκαν και μπορούν πια να πενθήσουν τον άδικο χαμό του, μαζί με τους παρ' ολίγο συναθλητές του. Όμως η διοίκηση της Ναντ δεν πενθεί ακόμα. Περιμένει να πληρωθεί τουλάχιστον την πρώτη δόση της μεταγραφής.

Inline Image

Την περασμένη Τρίτη, η Ναντ ξεκίνησε μια ανταλλαγή εγγράφων με την Κάρντιφ, όπου γίνεται σαφές ότι απαιτείται η καταβολή της πρώτης δόσης του αντιτίμου της μεταγραφής, ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών, διαφορετικά ο Γαλλικός σύλλογος θα προβεί σε νομικές δράσεις ενάντια στον βρετανικό σύλλογο. Σε αυτή τη ‘μάχη’, η Ναντ έχει έναν σημαντικό σύμμαχο, τη FIFA, που απαιτεί επίσης την ολοκλήρωση της μεταγραφής, διαφορετικά η Κάρντιφ θα τεθεί σε καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών.

Πίσω από αυτό το κυνικό corporate κιγκλίδωμα υπάρχουν και οι παίκτες και τα προπονητικά τιμ των δυο ομάδων: Η Κάρντιφ και η Ναντ τίμησαν τον αθλητή με ιδιαίτερα συγκινητικά tribute επάνω στο χορτάρι, όπως η παύση του προσφάτου αγώνα της Γαλλικής ομάδας στο 9ο λεπτό (υπογραμμίζοντας τον αριθμό της φανέλας του Σάλα) για την ανέγερση ενός κορεό με χιλιάδες κιτρινοπράσινες κάρτες που σχημάτιζαν το όνομα του αδικοχαμένου αθλητή και την προβολή best of video από την ποδοσφαιρική του θητεία.

Nantes

ADVERTISING

Αυτές οι εικόνες αποτελούν κομμάτια ενός όμορφου γηπεδικού tribute, μια επιφάνεια κεντημένη από συναισθήματα που καλύπτει ιδανικά τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ομάδες για μια μεταγραφή που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Inline Image

Σήμερα η Ναντ απαιτεί να πληρωθεί, έχοντας στείλει το πρώτο έμβασμα ενώ η έρευνα για τη σορό του Σάλα ήταν ε εξέλιξη, ενώ η Κάρντιφ διαμηνύει πως δεν θα δοθεί ούτε μια λίρα προς το γαλλικό σύλλογο εάν δεν διαλευκανθεί πρώτα το μυστήριο της επίμαχης πτήσης. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της βρετανικής ομάδας απαιτεί να της γνωστοποιηθεί το επίσημο πόρισμα του αεροπορικού δυστυχήματος όπου θα περιγράφεται τι έφταιξε και συνέβη το μοιραίο. Η σχετική έρευνα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο διάστημα από 12 μήνες.

Μπορεί να υπάρξει μια ‘παύση πυρός’ ανάμεσα στις δυο πλευρές; Φαίνεται δύσκολο. Μοιάζει με μια επικοινωνιακή κόλαση, όποτε καλό θα ήταν - όπως έλεγε και ο Άρι Γκόλντ στη σειρά ‘Έntourage’. οι διοικήσεις των δύο ομάδων να έχουν στη διάθεση τους καλά αντηλιακά.

Photo Credits: AP/Aaron Chown, Christopher Ena, Mark Kerton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Εμιλιάνο Σάλα διέκοψε το Ναντ-Σεντ Ετιέν
Η μεγάλη ιστορία του '9' της Ναντ σταματάει στον Σάλα