Η Bayern δεν μπορεί να σκοράρει -αλλά δεν θα τα βάψει και μαύρα

H Bayern Munich έχασε στην έδρα της Herta, έπειτα από 14 σερί νίκες. Ήταν η πρώτη ήττα των πρωταθλητών στη Bundesliga, υπό τις οδηγίες του Niko Kovac. Eκείνος είπε πως "δεν θα τα βάψουμε και μαύρα".

Η Bayern δεν μπορεί να σκοράρει -αλλά δεν θα τα βάψει και μαύρα

To Bavarian Football Works είναι blog που ασχολείται με την FC Bayern Munich και δημοσιεύεται στο SB Nation. Η πρωταθλήτρια έχασε (2-0) από τη Herta, στο Βερολίνο, για την 6η αγωνιστική της Bundesliga και τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά.

Ο τίτλος του κειμένου σε προετοίμαζε για " 3 παρατηρήσεις από τη χαοτική ήττα", το lead εστίασε στις " φρικτές εμφανίσεις των Boateng και Ribery" που " συνδυάστηκαν με αμφισβητήσιμες αλλαγές, οι οποίες "σφράγισαν" την ήττα".

Τι είχε συμβεί: " Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο η Bayern Munich έδειξε να έχει μηδέν απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσε η Herta. Δεν υπήρχε ένας τομέας στο παιχνίδι της Bayern που να ήταν σωστός: είτε αφορούσε την επίθεση, είτε την άμυνα, είτε το κέντρο".

Τα βασικά θέματα ωστόσο, ήταν 3, όπως ενημέρωνε και ο τίτλος.

Eπίθεση: " 23 σουτ, εκ των οποίων μόλις τα 4 ήταν στο στόχο. Η Bayern δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι έπρεπε να κάνει, στο τελευταίο τρίτο του ματς. Στο τέλος, το μόνο που κατάφερε ήταν να προωθεί την μπάλα με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να την πάρουν ο Sandro Wagner ή ο Robert Lewandowski. Λες και του κοουτσάριζε ο Tony Pulis (σ.σ. 60χρονος προπονητής της Middlesbrough). Δεν είχε καθόλου πλάκα να τους παρακολουθείς".

Κέντρο: " Τhiago, τι στο διάβολο άνθρωπε; Άστοχες πάσες, κακότεχνες παρεμβάσεις και αναποτελεσματικό passing. Σε αυτά συνοψίζεται η εμφάνιση του Ισπανού. Τη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν ήταν όσο κακός ήταν όλοι γύρο του, ο Thiago απείχε πολύ από τα συνηθισμένα, τα στάνταρ που θέτει ο ίδιος για τον εαυτό του. Ο συνδυασμός του με τον άπειρο Renato Sanches δεν βοήθησε πολύ".

Άμυνα: " Ο Jerome Boateng είχε ένα βράδυ που πρέπει να το ξεχάσει -για να το θέσω ευγενικά. Οι Niklas Süle και Joshua Kimmich ήταν ΟΚ, αλλά επρόκειτο για μια συνολική καταστροφή από τον άνθρωπο που υποτίθεται πως είναι ο πιο έμπειρος αμυντικός της γραμμής. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζουμε ποιος δεν θα ξεκινήσει το ματς με τον Ajax, την Τετάρτη".

Υπήρχε ειδική παράγραφος για τον Franck Ribery, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ενεργητικός μεν, αναποτελεσματικός δε.

Το σχόλιο αρχίζει με το "Dear Lord, Franck Ribery" και συνεχίζει ως εξής: " Αν δεν είχε εφιαλτική βραδιά ο Jerome Boateng, ο Ribery θα έπαιρνε τη ψήφο μου για την κατηγορία "ο χειρότερος παίκτης του αγώνα". Για να είμαι δίκαιος, είχε συμμετοχή. Συνδυάστηκε με τον Alaba καλά, στα αριστερά και κέρδισε ίσως 12 κόρνερ. Μόνο που η Bayern Munich δεν χρειάζεται έναν Ribery που να περνά τρεις παίκτες και να σκοράρει μόνος του. Στον ανθό της καριέρας του, μπορούσε να το κάνει. Αλλά αυτός ο παίκτης έχει χαθεί εδώ και καιρό. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι ένας παίκτης να δίνει την μπάλα στο σωστό timing, όταν την παίρνει σε επικίνδυνη θέση. Η τρέχουσα έκδοση του Ribery δεν είναι αυτός ο τύπος παίκτη. Αν είχε άλλος εξτρέμ την προστασία που απολαμβάνει ο Ribery από την Bayern, θα έδινε με τη σέσουλα ασίστ. Το καλό είναι πως έπαιξε 90 λεπτά. Σημαίνει πως θα είναι στον πάγκο, με τον Ajax. Και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος".

Bayern coach Niko Kovac watches the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and FC Bayern Munich in Berlin, Germany, Friday, Sept. 28, 2018. (AP Photo/Michael Sohn)
Bayern coach Niko Kovac watches the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC Berlin and FC Bayern Munich in Berlin, Germany, Friday, Sept. 28, 2018. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Για το τέλος άφησε τις αλλαγές του Niko Kovac "που δεν είχαν κανένα νόημα".

Ήταν του Thomas Muller αντί του Arjen Robben (στο 52’), του Serge Gnabry αντί του Renato Sanches (στο 63’, με τον αρθρογράφο να ρωτά "ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο SANCHES ΚΑΙ ΟΧΙ Ο RIBERY;") και του Sandro Wagner αντί του James Rodriguez (στο 72’ -"εκεί παραιτήθηκα από την όποια προοπτική να επιστρέψει η Bayern").

O άρθρο κατέληξε στο " ο μόνος τρόπος να βρω ένα καλό σε ό,τι έγινε είναι αν ο Kovac είχε αποφασίσει πως το παιχνίδι έχει χαθεί και κράτησε τους σημαντικούς παίκτες φρέσκους, για το επικείμενο ματς του Champions League. Βέβαια, και αυτό να ισχύει δεν υπάρχει δικαιολογία για την εμφάνιση που είδαμε. Το καλό που του θέλω του Niko Kovac, να τρέξει τους παίκτες του μετά τη συγκεκριμένη ήττα. Διαφορετικά τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άσχημα, πολύ γρήγορα".

Ειρήσθω εν παρόδω, μετά το τέλος του ματς ο πρώην παίκτης της Herta, Κovac δήλωσε πως " δεν θα τα βάψουμε και μαύρα που χάσαμε. Ναι, κάναμε πολλά λάθη, αλλά δοκιμάσαμε συνδυασμούς. Απλά δεν σκοράρουμε. Και αυτό είναι πρόβλημα". Εκεί τελείωσαν οι δηλώσεις.

Photos: AP Photo/Michael Sohn

News 24/7

24MEDIA NETWORK