Οι οργανωμένοι της Σάλκε πήραν πίσω το περιβραχιόνιο από τον αρχηγό της ομάδας

Η περσινή δευτεραθλήτρια Γερμανίας Σάλκε γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και οι οργανωμένοι φίλαθλοι ανάγκασαν τον αρχηγό να τους δώσει το περιβραχιόνιο.

Οι οργανωμένοι της Σάλκε πήραν πίσω το περιβραχιόνιο από τον αρχηγό της ομάδας

Όσο μεγάλη αποχή κι αν έχει από τα τρόπαια, όσο... loser κι αν είναι, η Σάλκε παραμένει μεγάλη ομάδα και διαθέτει ένα από τα πιο φανατικά κοινά στη Γερμανία. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει φέτος δεν συνάδει με τις δυνατότητές της, αφού οι 23 βαθμοί σε 24 αγωνιστικές δεν αρμόζουν στην περσινή δευτεραθλήτρια.

Ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής παρέμεινε ίδιος και το ρόστερ που πλαισίωνε τον Ντομένικο Τεντέσκο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά σε δυναμική. Αυτό που άλλαξε ήταν ότι από πέρυσι, όλοι άρχισαν να υπολογίζουν τη Σάλκε και έμαθαν το παιχνίδι της, αυτό το παιχνίδι με τη στιβαρή άμυνα και τις αποτελεσματικές αντεπιθέσεις.

Τη φετινή σεζόν η Σάλκε δεν έχει σηκώσει κεφάλι και το Σάββατο, το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, επιβεβαίωσε το αδιανόητο. "Η Σάλκε βρίσκεται στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού", παραδέχθηκε ο 33χρονος προπονητής της, ο οποίος πλέον παλεύει για τη θέση του, λίγους μήνες αφότου διεκδίκησε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Bundesliga.

Το τελικό αποτέλεσμα τον... πρόδωσε. Οι φιλοξενούμενοι 'σκόρπισαν' τους γηπεδούχους με 4-0, με συνέπεια οι 'βασιλικοί μπλε' να βρίσκονται μόλις 8 βαθμούς πάνω από τη ζώνη των μπαράζ, με αγώνα περισσότερο.

Στη Γερμανία, τέτοιες κάκιστες επιδόσεις υπόκεινται σε λαϊκά δικαστήρια. Αυτός ο αγώνας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πρώτος ο ίδιος ο Τεντέσκο, ο οποίος την περσινή σεζόν γνώριζε την αποθέωση, επισκέφτηκε το βόρειο πέταλο της 'Φέλτινς Αρένα', ώστε να δώσει εξηγήσεις στους σκληροπυρηνικούς φιλάθλους της Σάλκε.



Ακολούθησαν -άκρως διστακτικά- οι παίκτες της ομάδας. Παίκτες στην πλειονότητά τους νεαροί ή χωρίς ηγετικά χαρακτηριστικά για να αντικρούσουν την 'επίθεση' που τους περίμενε μετά από μία τέτοια συντριβή.

Η συζήτηση, ως είθισται, ήταν σε κόσμια επίπεδα, αν και εκτυλίχθηκε στο πέταλο των φανατικών. Όταν τελείωσε και οι παίκτες έφυγαν από τον χώρο, ορισμένοι οργανωμένοι φίλαθλοι μπήκαν στο γήπεδο και τους πρόλαβαν.

Δεν είχαν σκοπό κάποια βιαιοπραγία, αλλά μία συμβολική κίνηση. Δύο από τους ηγέτες της κερκίδας ζήτησαν πίσω κάτι που τους ανήκει, κάτι που είχαν χαρίσει στην ομάδα στην αρχή της σεζόν. Το φετινό περιβραχιόνιο του αρχηγού που φορούσε ο Μπενζαμέν Σταμπουλί είχε το όνομα 'Nordkurve', προς τιμήν του πετάλου των φανατικών. Οι ηγέτες τους το ζήτησαν πίσω.

Ο 28χρονος Γάλλος στόπερ, τυπικά υπαρχηγός αφού αρχηγός είναι ο Ραλφ Φάρμαν, αλλά από τη στιγμή που ο Γερμανός τερματοφύλακας είναι αναπληρωματικός, εκείνος φοράει το περιβραχιόνιο, αναγκάστηκε να το δώσει πίσω. Το παραδέχθηκε με δάκρυα στα μάτια στις δηλώσεις του μετά από το τέλος του αγώνα. "Είμαστε μικροί παίκτες και η Σάλκε είναι μεγάλη ομάδα", δήλωσε.

Οι οργανωμένοι της Σάλκε πήραν πίσω το περιβραχιόνιο από τον αρχηγό της ομάδας

Ο Σταμπουλί, αν και βρίσκεται στην ομάδα μόλις από το 2016, αποτελεί έναν από τους 'πυλώνες' της, ειδικά όταν στο Γκελζενκίρχεν αποφάσισαν να ποντάρουν στα νιάτα. Η αποχώρηση του Νάλντο τον Ιανουάριο με προορισμό τη Μονακό αύξησε το βάρος της ευθύνης, με τον Γάλλο να αναγνωρίζει τη σημασία που έχει ένας τέτοιος ρόλος σε μία τέτοια ομάδα.

"Πρέπει να ζήσουμε σε αυτόν τον σύλλογο. Προσπαθώ όλο και περισσότερο καθημερινά. Ο σύλλογος θα είναι πάντα εκεί. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν. Πάντα θα δίνω ό,τι έχω για τη Σάλκε".

Το τελευταίο τρόπαιο της Σάλκε ήταν το DFL-Supercup του 2011. Το τελευταίο κύπελλο ήρθε το ίδιο έτος, το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι το Κύπελλο UEFA του 1997 και το τελευταίο πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε το 1958.

Παρ' όλα αυτά, οι φίλαθλοι της ομάδας δεν παύουν να αντιμετωπίζουν τον σύλλογο ως κάτοχο 7 πρωταθλημάτων, 4ο στη λίστα της Γερμανίας και με μία υποχρέωση να μην τους προσφέρει τέτοια απογεύματα. Ειδάλλως, θα υπάρχουν επιπτώσεις, ειρηνικά πάντα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK