Ο Δώνης... αφηνιάζει όποτε βλέπει Μπάγερν μπροστά του

Ο Τάσος Δώνης 'πάγωσε' ξανά το Μόναχο και τους φιλάθλους της Μπάγερν με ένα εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Μάνουελ Νόιερ. Δεν είναι η πρώτη φορά του.

Ο Δώνης... αφηνιάζει όποτε βλέπει Μπάγερν μπροστά του
MATTHIAS BALK/DPA VIA AP

Ο Τάσος Δώνης είναι επιθετικός και ανήκει στην χειρότερη επίθεση της Bundesliga, εκείνη της Στουτγκάρδης. Δεν φταίει αυτός για τα μόλις 14 γκολ σε 18 αγωνιστικές, οι Μάριο Γκόμεθ και Νικολάς Γκονσάλες που έχουν αναλάβει την ευθύνη του σκοραρίσματος, δεν είναι αποτελεσματικοί.

Ο 22χρονος Έλληνας έχει 2 γκολ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα σε 11 αγώνες και όπως φαίνεται, η επιλογή του Μάρκους Βάιντσιρλ να τον χρησιμοποιήσει στη βασική σύνθεση αντί του Γκόμεθ στον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο ήταν σοφή.

Στο 26ο λεπτό, ο διεθνής επιθετικός πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή και παρότι είχε απέναντί του τον Μάνουελ Νόιερ, δεν το σκέφτηκε. Έστρωσε την μπάλα στο δεξί του, έπιασε ένα βολέ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γερμανό τερματοφύλακα.

Ο Νόιερ έκανε βουτιά στα αριστερά του, όμως δεν κατάφερε να φτάσει την μπάλα που πήγε στο 'παραθυράκι' της εστίας του. Το 1-1 (είχε ανοίξει το σκορ ο Τιάγκο Αλκάνταρα στο 5') ήταν γεγονός και ο σκόρερ διόλου άγνωστους για τους Βαυαρούς.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν, η Μπάγερν υποδέχθηκε ξανά τη Στουτγκάρδη, όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Οι Σουηβοί ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αφού τερμάτισαν μόλις 4 βαθμούς πίσω από την 3η θέση της βαθμολογίας.

Το είχαν δείξει και στην 'Άλιαντς Αρένα', όταν πήραν προβάδισμα με τον Ντάνιελ Γκίντσεκ, μετά από ασίστ του Δώνη. Ο νεαρός επιθετικός σκόραρε λίγο αργότερα και έβαλε το λιθαράκι του σε μία ιστορική νίκη με 4-1.

Στον 1,5 χρόνο που αγωνίζεται στη Γερμανία, ο Δώνης έχει 5 γκολ στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 2 κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο. Αν αυτό δεν είναι... προτίμηση, τότε τι είναι;

Photo credits: Matthias Balk/dpa via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK