O Kάναντι ομολογεί πως υπήρξε malaka

'Πέταξε' την πρώτη ευκαιρία που 'χε στο ποδόσφαιρο "γιατί δεν ήμουν πειθαρχημένος". Όταν του δόθηκε η δεύτερη, ο Νταμίρ Κάναντι ήξερε πολύ καλά από πού έπρεπε να αρχίσει.

O Kάναντι ομολογεί πως υπήρξε malaka

Ο Νταμίρ Κάναντι πιστώνεται την εξέλιξη του Ατρομήτου σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό την τελευταία διετία, σε μια χώρα που η υπομονή είνα άγνωστη λέξη. Όπως είχε πει στη συνέντευξη του Contra.gr η απαρχή αφορούσε την επιθυμία του να μην απολυθεί πρώτος, σε μια λίγκα που γνώριζε πως αλλάζει με χαρακτηριστική άνεση τους προπονητές της.

Οι διοικούντες την ομάδα του Περιστερίου βρήκαν έναν άνθρωπο στον οποίον έκριναν πως θέλουν να επενδύσουν, για να τους περάσει στο επόμενο επίπεδο και ο Αυστριακός ένα σύλλογο, στον οποίον μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Η οποία δουλειά του, όπως εξηγεί στο Athletes Stories έχει ως θεμέλιο λίθο την πειθαρχία.

Όχι τη σιδηρά, την επιβεβλημένη, αλλά αυτή που προκύπτει ως ανάγκη σε όσους θέλουν να γίνουν καλύτεροι. " Πειθαρχία" λέει " είναι να κρατάς τη θέση σου στον αγωνιστικό χώρο, να μη διαμαρτύρεσαι στο διαιτητή, να μην καθυστερείς στις υποχρεώσεις σου. Και όλα ξεκινούν από τον προπονητή. Όπως προσπαθώ να είμαι πρότυπο για τα παιδιά μου, θέλω να είμαι πρότυπο συμπεριφοράς και για τους παίκτες μου".

Έχει την τεχνογνωσία στη μετάδοση των 'θέλω' του, καθώς όπως λέει " υπήρξα μαλάκας, γιατί ως παίκτης δεν εκμεταλλεύτηκα το ταλέντο μου, λόγω έλλειψης πειθαρχίας. Όταν μου δόθηκε δεύτερη ευκαιρία στο ποδόσφαιρο, να γίνω προπονητής, ήξερα από πού να αρχίσω".

Μιλά για το σεβασμό προς τους παίκτες " τη διαφορετικότητα τους σε επίπεδο εθνικότητας, θρησκείας και προσωπικότητας", αλλά και για το υπέρτατο ζητούμενο που είναι να τους βοηθήσει να βελτιωθούν " χωρίς να 'χει σημασία πόσο. Θέλω όμως, να γίνονται καλύτεροι ως παίκτες και ως άνθρωποι. Να μαθαίνουν από εμένα και εγώ από αυτούς", πριν καταλήξει στο "αν θα είναι καλοί ή κακοί άνθρωποι, βέβαια, είναι δική τους απόφαση".

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK