Πήρε κεφάλι η Ξάνθη, "κόλλησε" ο ΟΦΗ

Η Ξάνθη οδηγεί την κούρσα στον 3ο όμιλο του Κυπέλλου ύστερα από το 1-0 επί της Νίκη Βόλου και το 1-1 του ΟΦΗ στη Ζάκυνθο.

Πήρε κεφάλι η Ξάνθη, "κόλλησε" ο ΟΦΗ

Ξάνθη - Νίκη Βόλου 1-0

(82' Ράνος)

Από την εύστοχη κεφαλιά του Αντώνη Ράνου στο 82' κρίθηκε το παιχνίδι στα Πηγάδια. Υπό το βλέμμα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Ομπόντο νικήθηκε από τον Ταΐρη (13'), ο Σολτάνι σημάδεψε το δοκάρι (24') και ο Ράνος λάθεψε από πλεονεκτική θέση (30'). Η Νίκη Βόλου, σε συνέχεια των εμφανίσεών της στο πρωτάθλημα, δεν ήταν απειλητική. Είχε μόνο το ακυρωθέν γκολ του Ίβενς (21') και πόνταρε περισσότερο στο 0-0. Το οποίο ανέτρεψε με το γκολ που πέτυχε οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη ο Ράνος μετά τη σέντρα του Μπέρτου. Ο Σταμπολζίεφ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους Βολιώτες λίγο πριν από το φινάλε (89') και χάρη στο 1-0 η Ξάνθη άρχισε νικηφόρα την πορεία της στη διοργάνωση.

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός (46' Κλέιτον), Βασιλακάκης, Ομπόντο (69' Καπετάνος), Σολτάνι, Ρούντι (54' Λουσέρο), Ράνος.

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Ίβενς (87' Γιαννιτσάνης), Λάουκς, Αργυρίου, Τσουκάνης, Μάρτινς, Καρασαλίδης, Αργύρης, Τζιώρας (64' Σκούρτης), Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (73' Σταμπολζίεφ).

Ζάκυνθος - ΟΦΗ 1-1

(68' Βαρέλα - 45'πεν. Μακρής)

Ματς με μετρημένες φάσεις στο νησί του Ιονίου. Ο ΟΦΗ, που έπαιξε με 3-5-2 και αρκετούς εφεδρικούς ποδοσφαιριστές δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Τζενάρο Γκατούζο και άφησε δύο βαθμούς, μολονότι σκόραρε πρώτος με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιώργου Μακρή στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (το κέρδισε ο Τζορτζ από τράβηγμα του Καλιβοκά). Η Ζάκυνθος εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των Κρητικών, ισοφάρισε με το πολύ ωραίο σουτ του Βαρέλα στο 68' και μαζί με το βαθμό κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια του ομίλου την πρόκριση - έκπληξη.

Ζάκυνθος: Ξενοδόχοφ, Καλιβοκάς, Φωτιάς, Στασινόπουλος (46' Χατζησάββας), Πέττας, Βαρέλα, Οικονόμου, Ευθυμιάδης, Ουνγιαλίδης, Κρολ (64' Παπαδημητρίου)

ΟΦΗ: Λόρια, Αντελέγιε, Κάλαϊτζιτς, Τζορτζ, Μπανούσης, Κουτσιανικούλης (73' Μονιάκης), Φερούζ (62' Λαμπρόπουλος), Ροβίθης, Μαραθιανός (68' Περογαμβράκης), Φαζός, Μακρής

News 24/7

24MEDIA NETWORK