Αναστασίου: "Μια μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό"

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, σημείωσε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα και ότι καθήκον της ομάδας είναι να κυνηγάει πάντα την κορυφή.

Αναστασίου: "Μια μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ημιτελικού με τον ΟΦΗ:

" Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Στα παιδιά, στον κόσμο, στη διοίκηση. Είναι μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό, αυτή η ομάδα να μπορέσει να βρεθεί ξανά στον τελικό. Μια ομάδα γίνεται μεγάλη, όταν κερδίζει τρόπαια. Είχαμε πλάνο το τηρήσαμε στο έπακρο και όλα τα παιδιά έπαιξαν πολύ ώριμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα από τον ΟΦΗ με εξαίρεση δυο φάσεις. Ήμασταν πολύ καλά σε τακτική όμως και τα παιδιά κατέθεσαν και την ψυχή τους. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα και το κουράγιο που έδωσε ο κόσμος στα παιδιά. Μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για αυτήν την ομάδα, γιατί έχει πολύ μέλλον. Η ομάδα αυτή μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.

Είπα στα παιδιά να τα δώσουν όλα να τηρήσουν το πλάνο και να τα καταφέρουμε. Το πιστεύαμε και το πετύχαμε να πάμε στον τελικό. Δεν θέλω πολλά λόγια. Να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό. Η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της. Απο τη στιγμή που είσαι στον Παναθηναικό πρέπει να κυνηγάς την κορυφή. Ηταν δύσκολο στην αρχή, αλλά έχει σημασία να μείνουμε στο πλάνο μας.

Κάναμε μια χρονιά πετυχημένη, καθώς εξασφαλίσαμε και επίσημα την ευρωπαϊκή μας θέση. Πλέον στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου και όσο το δυνατον πιο δυνατά στα πλει-όφ. Δείξαμε μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι μας. Το πιστέψαμε. Δεν μου αρέσει να χάνω. Θέλω να κερδίζω. Με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη. Ζούμε σε μια χώρα που υπάρχει αμφισβήτηση. Για μας όμως όπως είχα πεί, δεν θα ακούσετε πολλά λόγια αλλά θα δείτε πολύ δουλειά.

Για τον τελικό δεν έχω κάποια προτίμηση. Και οι δυο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες. Τις έχουμε κερδίσει και τις δυο στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος".

Ο τεχνικός των "πρασίνων" ρωτήθηκε και για το θέμα Παπάζογλου-Ζόρο, για τους οποίους ο ΟΦΗ ανακοίνωσε παραμονές του αγώνα, ότι τέθηκαν νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού, αλλά τελικά αγωνίστηκαν και οι δυο:

" Tι είπε ο κ. Πίντο για αυτό; Προφανώς θα έχουν κάποιο θαυματουργό φυσικοθεραπευτή. Δεν μας εκφράζουν τέτοιες κινήσεις. Το θεωρώ αντισυναδελφικό. Οπως και στον πρώτο γύρο, να περιμένεις την ενδεκάδα του αντιπάλου και να βάλεις την δική σου. Δεν με εκφράζουν αυτά".

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε και στη διαιτησία:

" Τον διαιτητή τον βοήθησαν οι παίκτες μας, σε αντίθεση με τους αντιπάλους που αντιδρούσαν συνεχώς. Σε γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν πολύ καλή. Ενώ πήραμε και πέναλτι, μετά τον Οκτώβριο. Είχα πει στα παιδιά να μην πάνε στα πέναλτι, γιατί είχαμε ξεχάσει πως τα εκτελούν".

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του Fair play και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε διαιτητή και ΟΦΗ πριν το παιχνίδι, πως οι παίκτες του δεν θα το τηρήσουν, ο προπονητής του "τριφυλλιού" τόνισε:

" Πράγματι δώσαμε εντολή και ειδοποιήσαμε την πλευρά του ΟΦΗ και τους διαιτητές. Θέλαμε να παιχτεί το παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος. Στην Ξάνθη ζήσαμε μια παρωδία. Και με τον ΟΦΗ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαμε ανάλογο συμβάν. Ετσι ενημερώσαμε ότι μόνο αν υπήρχε σοβαρός τραυματισμός θα γινόταν διακοπή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK