ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, αλλά με πρόκριση

Ο Πανιώνιος άγγιξε την πρόκριση στην παράταση της Τούμπας, την έχασε και σταμάτησε να παίζει. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με το 4-2, αλλά το 3ο ημίχρονο είναι πιο πλούσιο από τα άλλα δύο.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, αλλά με πρόκριση
MOTION TEAM

Το 4-2 της παράτασης δεν είχε νόημα πλέον. Το φινάλε του 120' είχε μεγαλύτερο. Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος, έσπρωχνε πρώτα τον Γιάννη Μανιάτη, μετά τον Πέδρο Άρσε και γενικά όποιον συμπαίκτη του συνέχιζε τους τσακωμούς με παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οποιαδήποτε συνέχεια... παύθηκε. Ακόμα και του αγώνα, αφού η σέντρα δεν έγινε ποτέ. Οι παίκτες των φιλοξενουμένων έμειναν έξω από τον κύκλο της σέντρας και περίμεναν με σιωπηλή διαμαρτυρία τη λήξη του αγώνα. Μόνο ο Γιαγιά Μπανανά έσπασε την... ησυχία, αφού ο διαιτητής κατευθύνθηκε προς αυτόν και του έδειξε κίτρινη κάρτα.

Όταν συμπληρώθηκαν δύο λεπτά καθυστερήσεων και ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα, ήρθε η ώρα της γενίκευσης. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης όρμησε προς τον Κόρμπο, ακολούθησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο βοηθός προπονητή του Πανιωνίου προσπάθησε να επιτεθεί στον Ρουμάνο.

Πρωτόγνωρες εικόνες για την Ελλάδα, με μία ομάδα να κάνει... στάση εν ώρα αγώνα. Μία εικόνα που επισκίασε μία φανταστική διακύμανση του σκορ. 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 4-2. Ο πρωτοπόρος και βέβαιος πρωταθλητής ( τουλάχιστον για τον Stoiximan), που μόλις προ ημερών έχασε τους πρώτους βαθμούς του στην Τούμπα στη Super League, χρειάστηκε μία τεράστια ανατροπή για να προχωρήσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, αλλά με πρόκριση
MOTION TEAM

"They wanted to fuck us", ωρυόταν μετά από τον αγώνα στο flash interview ο Λουτσέσκου, ο οποίος για ακόμα μία φορά επιτέθηκε στην αντίπαλη ομάδα για τον τρόπο παιχνιδιού της. "Δύο πέναλτι, κόκκινες κάρτες και έπεφταν κάτω για να κερδίσουν χρόνο. Έμειναν κάτω για πάνω από 25 λεπτά", συνέχισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Οι 13 κίτρινες κάρτες του αγώνα από τον Μανώλη Σκουλά και η κόκκινη στον Γιώργο Μανθάτη για το χέρι στο οποίο καταλογίστηκε το επίμαχο πέναλτι του 117', ήταν απόδειξη του σκληρού παιχνιδιού. Τα 6 γκολ από την άλλη, ήταν απόδειξη του γεμάτου αγώνα που παρακολούθησαν θεατές και τηλεθεατές στην Τούμπα.

Πριν από το τραγελαφικό φινάλε, υπήρξε αγώνας με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις, έστω και μόνο για μία ομάδα. Για μία ομάδα που όχι μόνο χρειαζόταν να ανατρέψει το 1-2 της Νέας Σμύρνης, αλλά έπρεπε να ανταπεξέλθει και στον τραυματισμό στη μέση του Δημήτρη Πέλκα μόλις στο 14', που αποχώρησε πάνω σε φορείο.

Αρκετοί τραυματισμοί παικτών, ακόμα και κεφάλι με κεφάλι, μεγάλη η ένταση, ειδικά μετά από τη φάση που ο "δικέφαλος του βορρά" ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα στον Χοσέ Κρέσπο την ώρα που εκτελούσε στη μικρή περιοχή.

Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 32'. Και στο 34'! Πρώτα ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο αντικαταστάτης του Πέλκα, έκανε το 1-0 σε φάση διαρκείας προ κενής εστίας, όμως στην επόμενη επίθεση, σε ακόμα μεγαλύτερη φάση, ο Φιόρι Ντουρμισάι ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το πόδι στο 'γκάζι', όμως ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν έμεινε αμέτοχος και στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου καλούταν να αποσοβήσει τετ α τετ. Τη μεγαλύτερη δουλειά, όμως, την επωμίστηκε ο Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος ακόμα και με διπλές επεμβάσεις προσπαθούσε να κρατήσει το σκορ πρόκρισης των φιλοξενουμένων.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, αλλά με πρόκριση
MOTION TEAM

Αν ο Κάρολ Σβιντέρσκι και ο Μπίσεσβαρ ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές προσπάθειές τους, το παιχνίδι θα είχε τελειώσει νωρίτερα. Όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε μόνο ένα γκολ μέχρι το τέλος του 90λέπτου, με τον Πολωνό επιθετικό στο 82', στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Ο πανικός της Τούμπας συνεχίστηκε στο 4ο λεπτό της παράτασης, όταν ο Ουμάρ Καμαρά ισοφάρισε σε 2-2, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη από διαγώνια θέση. Δεν ήταν απλά γκολ ισοφάρισης, ήταν γκολ πρόκρισης για τον Πανιώνιο, κάτι που διόγκωσε την ήδη υπάρχουσα ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι αναπόφευκτα μεταφέρθηκε στο γήπεδο του Πανιωνίου. Το ένα κόρνερ διαδεχόταν το άλλο και στο 113' ο Τσούμπα Άκπομ κατάφερε από κοντά να κάνει το 3-2. Δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ.

"Γιατί να παίξω; Γιατί; Η μπάλα χτύπησε στο σώμα, ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα και μετά γυρίζει τη φάση και δίνει πέναλτι", έλεγε οργισμένος μετά από το τέλος του αγώνα ο Κόρμπος. "Εμείς αναπνέουμε διαφορετικό αέρα; Τι σημασία έχει τι λέει η φανέλα σου;", διερωτήθηκε, σχολιάζοντας το φινάλε του αγώνα και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, δίνοντας την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Ο αρχηγός του Πανιωνίου και ενεργό μέλος του ΠΣΑΠ συνέχισε με καταγγελίες εις βάρος του διαιτητή για όσα είπε στον 4ο στην ανάπαυλα, αποκαλύπτοντας ότι παρενέβη και ότι του τόνισε πως αυτά που ειπώθηκαν προσβάλλουν όλους τους ποδοσφαιριστές.

"Αξίζαμε την πρόκριση, αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να περάσουμε", υπερθεμάτισε ο Ντουρμισάι, που επίσης δεν μπορούσε να χωνέψει το τι είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός του, δε, Άκης Μάντζιος, δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος: Ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, αλλά με πρόκριση
MOTION TEAM

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, δυστυχώς για εμάς πήγαμε στην παράταση. Δεν ξέρω αν είναι πέναλτι στο τέλος, αλλά πριν πάμε στην παράταση είχαν γίνει κι άλλα πέναλτι. Είναι ένας από τους στόχους μας ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα δυστυχώς ισοφαριστήκαμε το καλό είναι ότι το παλέψαμε μέχρι το τέλος και τελικά προκριθήκαμε", ήταν η απάντηση του αρχηγού του ΠΑΟΚ και σκόρερ του γκολ πρόκρισης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην ημιτελική φάση, εκεί όπου πέρυσι είχε νικήσει δύο φορές με 3-1 τον Πανιώνιο. Έναν χρόνο μετά, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και για να κάμψει την αντίσταση των 'κυανερύθρων' χρειάστηκε μία μίνι μάχη στο τέλος.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK