Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ στην παράταση και με το 3-0 πήρε -για πρώτη φορά μετά το 2010- την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αμπέντ και Μπεργκ (2) οι σκόρερ του τριφυλλιού.

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-0
pranic.jpg INTIME SPORTS

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Αυτό που κατά βάση ήθελε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε: να σκοράρει σχετικά νωρίς προσέχοντας παράλληλα την άμυνά του, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα για να κυνηγήσει το σκορ πρόκρισης στην επανάληψη.

Ελέγχοντας, λοιπόν, το παιχνίδι και πιέζοντας (δεν θα έλεγε κανείς ασφυκτικά), οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20': με μια ψηλή μπαλιά ο Ζέκα "έσπασε" το οφσάιντ, ο Πέτριτς βγήκε απέναντι στον Ζόρο τον οποίο και άδειασε και με πάσα στο πέναλτι βρήκε τον επερχόμενο Αμπέντ που πλάσαρε σωστά και έγραψε το 1-0.

Πριν το γκολ, οι "πράσινοι" είχαν ένα σουτ του Νάνο στο 7' που μπλόκαρε ο Φερνάντες και μια μεγάλη ευκαιρία στο 14' με τον Αμπέντ να αστοχεί εξ επαφής. Μετά και συγκεκριμένα στο 32', ο Πέτριτς (από μπαλιά του Πράνιτς) βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά το δυνατό του σουτ δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Φερνάντες.

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα πρώτα 45 λεπτά δεν ήταν ολοκληρωτική, αλλά είχε την ουσία και μια ευκολία παραπάνω να δημιουργεί φάσεις.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, προέβαλε δύναμη και πίεσε ψηλά ώστε να εμποδίσει τις αβίαστες επισκέψεις των "πράσινων" στην περιοχή του και σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφερε. Οι Κρητικοί αμύνθηκαν σε γενικές γραμμές σωστά και είχαν και μια μεγάλη φάση στο 30' με τον Παπάζογλου να αστοχεί με κεφαλιά από εξαιρετική θέση.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμη πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο μέρος, ώστε να φτάσει άμεσα στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Αυτό όμως δεν ήρθε, ούτε στο 47' όταν ο Πράνιτς δεν έπιασε καλά το σουτ από το γύρισμα του Μπεργκ, ούτε στο 49' με την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Καρέλη που έφυγε λίγο άουτ.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ξύπνησαν τον ΟΦΗ. Άρχισαν να πιέζουν ψηλότερα, ενώ ο Σα Πίντο έριξε μέσα και τον Κουτσιανικούλη για περισσότερη ταχύτητα στις αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 60' ο Κάλαϊτζιτς είχε ένα αξιόλογο άλλα άστοχο σουτ, ενώ στο 66' ο Σίντεφελντ πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κόψει τον Παπάζογλου που είχε βγει τετ α τετ από ωραία κάθετη πάσα του Κουτσιανικούλη.

Από το 70' και έπειτα, ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι τα "χαμένα" του μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να πιέσει και να κλείσει τους Κρητικούς στην περιοχή τους. Στο διάστημα αυτό και μέχρι τη συμπλήρωση του 90λέπτου, είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες: μια ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Σίντεφελντ στο 74', ένα τετ α τετ του Μπεργκ στο 82' από πλάγια θέση που έδιωξε ο Φερνάντες και ένα σουτ του Λαγού στο δοκάρι (από φάουλ του Νάνο) στο 88'.

Αμέσως μετά το δοκάρι, εξάλλου, η Λεωφόρος παραλίγο να "παγώσει" με τη φαρμακερή αντεπίθεση του ΟΦΗ και τον Ζε Εντουάρντο να πλασάρει ελάχιστα άουτ απέναντι στον Κοτσόλη.

Το 1-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα και μοιραία η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Και στο 6ο λεπτό αυτής, ήρθε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό! Αρχικά ο Ζέκα δοκίμασε από μακριά ένα σουτ το οποίο έκοψε ασθενώς ο Ζόρο. Ο Καρέλης μπήκε στη φάση και βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Φερνάντεζ. Όμως ο επερχόμενος Μπεργκ πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά προ κενής -πλέον- εστίας, δεν θα μπορούσε να αστοχήσει και έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Και κάπου εκεί άρχισε ένας ολιγόλεπτος εφιάλτης που έσπασε τις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού, αλλά και του ΟΦΗ! Οι “πράσινοι” σαν να καθησυχάστηκαν και να νόμισαν ενδεχομένως ότι η πρόκριση είχε κριθεί. Όμως οι Κρητικοί έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στη μείωση του σκορ που θα έδινε σε αυτούς την πρόκριση: αρχικά στο 100', με ένα σουτ του Ροβίθη που βρέθηκε απέναντι στον Κοτσόλη αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Και στο 105', ο Νούνιες έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά στην ανοργάνωτη άμυνα του “τριφυλλιού” και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 115', σε μια οργανωμένη επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ζόρο ανέτρεψε τον Καρέλη που εφορμούσε προς τον Φερνάντες. Ήταν πέναλτι που δόθηκε αμέσως από τον ρέφερι.

Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Μπεργκ που δεν αστόχησε, σημείωσε το 3-0 και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στην κερκίδες της Λεωφόρου για την “κλειδωμένη” πλέον πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 26ης Απριλίου.

MVP

Με δύο γκολ στην παράταση, ο Μπεργκ έκρινε το αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση. Ήταν ουσιαστικός όταν χρειάστηκε και αποδείχτηκε καθοριστικός. Εξαιρετικός και πανταχού παρών και ο Σίντεφελντ.

Αδύναμος κρίκος

Ποιο είναι το μεγαλύτερο αστέρι του ΟΦΗ; Ο Ντουντού, χωρίς αμφιβολία. Ο Βραζιλιάνος όμως έγινε αλλαγή στο 54'. Έστω κι αν αυτό συνέβη για λόγους τακτικής, για όσο αγωνίστηκε ο Ντουντού πρόσφερε το απόλυτο τίποτα και δεν βοήθησε την ομάδα του να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στον τελικό.

Σχόλιο

Βάσει ευκαιριών και αν πάρουμε το ματς μεμονωμένα, το 3-0 είναι ένα πέρα για πέρα άδικο σκορ για τον ΟΦΗ. Ωστόσο ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός πήρε μια άδικη πρόκριση. Οι "πράσινοι" είδαν το χάρο με τα μάτια τους και θα μπορούσαν να δεχτούν γκολ τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και στην παράταση. Είχαν όμως την τύχη με το μέρος τους στο να μην δεχτούν γκολ και παράλληλα την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα ώστε να πετύχουν εκείνοι τα γκολ που θα τους έστελναν στον τελικό. Άξιος ο ΟΦΗ, στάθηκε σαν ίσος προς ίσο και στα δύο ματς, άξιοι και οι "πράσινοι" που θα διεκδικήσουν το φετινό Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (105' Δώνης), Αμπέιντ, Μπεργκ, Πέτριτς (68' Λαγός), Κλωναρίδης (46' Καρέλης).

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (100' Νούνιες), Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Ντουντού (54' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Παπάζογλου.

Καρέ-καρέ τα videos του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK