Οι άνθρωποι του πολιτισμού για το μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ σε μία συζήτηση που πρέπει να διαβάσεις...

Τάσος Μπουλμέτης, Μανόλης Μητσιάς και Στέλιος Μαϊνας, σε μία διαφορετική, υψηλού επιπέδου κουβέντα για τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στον αέρα του Ραδιοφώνου 247. Το δίκαιο της νίκης του Δικεφάλου του Βορρά, το θέμα...πολιτισμού, το πιστόλι του Σαββίδη και οι... σαμπάνιες της ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού για το μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ σε μία συζήτηση που πρέπει να διαβάσεις...

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ένας σκηνοθέτης, ένας τραγουδιστής και ένας ηθοποιός διασταυρώνουν ζωντανά τα ξίφη τους στα ερτζιανά για τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ; Μα τι άλλο εκτός από μία εξαιρετική κουβέντα.

Τάσος Μπουλμέτης, Μανόλης Μητσιάς και Στέλιος Μαϊνας φιλοξενήθηκαν στον αέρα του Ραδιοφώνου 247 την Κυριακή το μεσημέρι στην εκπομπή "Πεζοί στον αέρα" με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και κατέθεσαν τη δική τους άποψη για τα δρώμενα στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο. ΠΑΟΚζης, άρα και τροπαιούχος ο Μητσιάς, ΑΕΚτζήδες οι άλλοι δύο. Και όμως, όχι μόνο βρήκαν κοινό σημείο επαφής αλλά είπαν αλήθειες που οι κοινοί οπαδοί δεν διστάζουν να παραδεχθούν δημοσίως.

Ιδού όλα όσα ειπώθηκαν:

Mητσιάς: Είμαι εναντίον των επεισοδίων, δεν ήθελα να γίνω μέρος τους, γι' αυτό και δεν πήγα στο γήπεδο.

Μπουλμέτης: Ουτε εγώ πήγα για τους ίδιους λόγους.

Μητσιάς: Ηταν καλό το ματς και ο ΠΑΟΚ καλύτερος καταφανώς. Η ΑΕΚ ξεφούσκωσε, εγώ το περίμενα. Πολύ καλή μπάλα έπαιξε ο ΠΑΟΚ, το άξιζε το Κύπελλο.

Μπουλμπέτης: Ηταν ακόμη στις σαμπάνιες η ΑΕΚ. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Μητσιά, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Η ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν οι πιο παραγωγικές και ποιοτικές ομάδες όλη τη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ όμως βγάζει μεγάλη πίκρα, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τους τοπικισμούς, εδώ μπαίνει και ένα θέμα πολιτισμού κατά τη γνώμη μου.

Δεν υπάρχει αθηναϊκό παρακράτος που στερεί από τον ΠΑΟΚ πράγματα, ας μην έμπαινε με το όπλο μέσα ο Σαββίδης. Η ΑΕΚ ειδικαιούτο αυτόνο τίτλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στον τελικό αλλά είναιι κρίμα να βλέπεις το Ολυμπιακό Στάδιο σχεδόν άδειο για να μην σφαχθούν οι οπαδοί. Και έχουν οι δύο ομάδες σήμα το δικέφαλο. Είμαστε πρώτα ξαδέρφια και οι μεν τους δε τους αποκαλούν Βούλγαρους και Τούρκους. Κατάντια της παδείας μας είναι αυτό.

Μητσιάς: Συμφωνώ και εγώ. Η ΑΕΚ πήγε πολύ καλά εφέτος, και στην Ευρώπη, να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα εξαρτάται από τον Σαββίδη και το αν θα συνεχίσει να επενδύει. Το ποδόσφαιρο εξαρτάται πολύ από το χρήμα πλέον, δεν υπάρχουν πια υποδομές. Εχεις λεφτά; Κάνεις μεταγραφές.

Με δικά του λάθη έχασε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, δεν επιτρέπεται να μπαίνει ο πρόεδρος με το πιστόλι μέσα. Δεν θα δολοφονούσε βέβαια κανέναν. Και αν δεν έβγαζε το σακάκι δεν θα φαινόταν και το όπλο. Από τη στιγμή που σταμάτησε ο Κούδας και ο Δομάζος δεν πάω πια στο γήπεδο. Δεν έχει πια τέχνη το ποδόσφαιρο το δικό μας. Εγώ βλέπω τον Μέσι και τον χαίρομαι. Με τον Χατζηπαναγή έγινε όλη η Ελλάδα Ηρακλής. Παλαιότερα το ποδόσφαιρο ήταν κάτι σαν μπαλέτο

Μπουλμέτης: Μποξ μετά ύβρεων είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μπαλέτο. Μιλούσα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, τον προπονητή του μπάσκετ της ΑΕΚ. Μου είπε ότι "εμείς πήραμε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό και χάσαμε από τον Παναθηναϊκό με 30 πόντους. Είχαμε αλλού το μυαλό μας".

Μπουλμέτης: Μία νέα στέγη, όπως αυτή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει πάντα νέες προοτικές, σε ανεβάζει. Περιμένουμε τα καλύτερα. Αν ο ΠΑΟΚ απαλλαχθεί από τους τοπικισμούς όλα θα γίνουν καλύτερα. Το ότι ο διαιτητής ήταν άψογος ήταν κακό για τους Ελληνες διαιτητές. Δεν χαίρουν εκτίμησης οι δικοί μας, δυστυχώς.

Μαϊνάς: Είμαι ΑΕΚτζής, λάβρος, κατά παράδοση ΑΕΚτζης. Η γειτονιά μου είχε μόνο πρόσφυγες. Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και αξίζουν συγχαρητήρια στον Λουτσέσκου. Οταν πριν από μερικές ημέρες έχεις πάρει το πρωτάθλημα, η αγωνιστική διάθεσή σου μειώνεται. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, να μην γινόμαστε τυφλοί οπαδοί. Με δουλειά η ΑΕΚ μπορεί να ξαναφτάσει στον τίτλο. Και με λίγη τύχη. Αλλά βασικά δουλειά.

Ακούστε όλη τη συζήτηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK