Ο Λιβάγια κράτησε όρθια την ΑΕΚ στην Λεωφόρο!

Την τελευταία λέξη στο ντέρμπι της Λεωφόρου την είπε ο Μάρκο Λιβάγια. Με γκολ του Κροάτη φορ στο τελευταία λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό (1-1) που είχε προηγηθεί με τον Μολέδο. Απαράδεκτη ενέργεια από τον Χιμένεθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ ΛΙΒΑΓΙΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΚΟΛ ΛΙΒΑΓΙΑ ICON

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου δεν είχε το γρήγορο ρυθμό και τις πολλές φάσεις όπως το πρόσφατο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ούτε το... δράμα που προσέφεραν οι αποβολές στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, τουναντίον υστέρησε σε απίστευτο βαθμό όσον αφορά στην ποιότητα στην ένταση. Παρόλα αυτά οι λάτρεις του ελληνικού ποδοσφαίρου θα το θυμούνται για πολύ καιρό και σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει στα... ψιλά όπως έγινε στα δύο αντίστοιχα ντέρμπι των προηγούμενων χρόνων στην Λεωφόρο που είχαν λήξει χωρίς γκολ.

Αιτία φυσικά ήταν το φινάλε όπου οι τόνοι ανέβηκαν, η αδρεναλίνη χτύπησε... κόκκινο και το 1-0 που ήταν ουσιαστικά ο κανόνας των προηγούμενων αγώνων μεταξύ των εκπροσώπων του "BIG-4" βρήκε την εξαίρεσή του. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει το γρήγορο γκολ που αναζητούσε χάρη στην εύστοχη κεφαλιά του Μολέντο στο 10ο λεπτό σε μία φάση που η άμυνα της Ένωσης πιάστηκε σε βαθύ ύπνο όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων είδε να τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Βαθιά μπαλιά προς το ύψος της πράσινης περιοχής, ο Λιβάγια είδε με έκπληξή του να μην υπάρχει παίκτης κοντά του και πρόλαβε να κάνει το κοντρόλ, ενώ όταν εξαπέλυσε το δυνατό σουτ με το δεξί το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο Χουλτ με υπερένταση ήταν να βρει τη μπάλα και άθελά του να την βοηθήσει να καταλήξει στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Κάπως έτσι το 1-1 απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη (ο Κροάτης είχε χάσει ευκαιρία που δεν... χάνεται στο 63' με σουτ του μέσα από την περιοχή μπροστά στον εξουδετερωμένο Βλαχοδήμο), υπό την έννοια ότι το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο και καμία από τις δύο αθηναϊκές ομάδες δεν έδειξε πως ήταν εμφανώς ανώτερη.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι "πράσινοι" είχαν το γκολ και 1-2 καλές ευκαιρίες με Κουλιμπαλί και Μολίνς ωστόσο δεν.. όργωσαν το γήπεδο όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έπαιξαν στο μεγαλύτερο διάστημα με ψυχή αλλά παθητικά (πίσω από τη μπάλα) περιμένοντας τον αντίπαλό τους και έδειξαν πολύ κουρασμένοι, παρότι είχε προηγηθεί η διακοπή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο όπου είχε τη μεγάλη φάση του Γαλανόπουλου (61% κατοχή έναντι 39% του αντιπάλου της) και στο δεύτερο μέρος πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν είχε κάποιο οργανωμένο πλάνο, και αρκούνταν είτε σε σουτ λίγο έξω από την περοχή είτε σε σέντρες που ήταν... βούτυρο για τον αντίπαλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Με αυτά τα δεδομένα το 1-1 στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής άφησε αμφότερους ικανοποιημένους, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως η Λεωφόρος είναι κάστρο και πολύ δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο ακόμα και αν ο ίδιος δεν είναι στα καλύτερά του και την ΑΕΚ να "βγάζει" αήττητη τα ντέρμπι έχοντας μάλιστα 7 βαθμούς απολογισμό...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (37' Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (92' Ρέις)

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK