Ξεκούραστο "τρίποντο" για την ΑΕΚ με γκολάρα Κονέ!

Μία νίκη απέχει πλέον η ΑΕΚ από τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Η Ενωση επιβλήθηκε εύκολα με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά από 14 αγωνιστικές. Βρήκαν δίχτυα Κονέ και Αραούχο, ανύπαρκτο πέναλτι για τη μείωση του σκορ.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πριν από το ματς όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ μιλούσαν για την πρόκριση στους "32" του Europa League (χάρη στο 0-0 με την Αούστρια στην Βιέννη την περασμένη Πέμπτη) αλλά και την σημερινή κλήρωση που έφερε στο δρόμο της Ένωσης την Ντινάμο Κιέβου. Με την Κέρκυρα ουδείς ασχολήθηκε.

Αυτό όμως δεν ίσχυσε επουδενί για τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του. Εκείνοι έκλεισαν τα αυτιά τους και δεν συμμετείχαν στο κλίμα ενθουσιασμού, μπήκαν με απόλυτη προσήλωση στο στόχο τους και με όπλο τον ρεαλισμό, όχι μόνο απέφυγαν δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά έφτασαν σε μία άνετη νίκη κόντρα στους Νησιώτες.

Το τελευταίο χρονικό ματς στην 14η αγωνιστική στη Super League Σουρωτή δεν καθήλωσε το κοινό με τις πολλές φάσεις, ούτε είχε τον γρήγορο ρυθμό που σε "κρατάει", όμως σε αυτό το αργό τέμπο η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και χάρη στην ποιότητα των επιθετικών μονάδων της "καθάρισε" νωρίς.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την ακρίβεια από το πρώτο μέρος. Μόλις στο 12' ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε κοντινή κεφαλιά και έκανε τον γκολκίπερ Γιαννακόπουλο να μπερδευτεί (απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του) και να στείλει με το πόδι άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 38' είχε έρθει η ώρα για την αποθέωση του Κονέ.

Ο Χιμένεθ του έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του και εκείνος τον δικαίωσε με ένα θεσπέσιο γκολ, με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή (δοκάρι και μέσα), που σήμανε το πρώτο στην καριέρα του μετά τον Δεκέμβριο του 2015 και πρώτο του με τα κιτρινόμαυρα από το 2007.

Το πρώτο 45λεπτο βρήκε την ΑΕΚ να είναι σχεδόν 100% αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε ενώ στο δεύτερο, μπήκε δυνατά, ανέβασε ταχύτητα, και με το γκολ του Αραούχο στο 56' (δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής) έδωσε το σύνθημα για το "φινάλε" στο ματς και την έναρξη του πάρτι στις εξέδρες.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τελευταίο ημίωρο έπρεπε απλά να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και τις δυνάμεις της και το έκανε με επιτυχία (έγιναν αλλαγή οι Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας από το 62' μέχρι το 77'), με την Κέρκυρα από την πλευρά της να δικαιολογεί την παρουσία της στο παιχνίδι μόνο στο τελευταίο 20λεπτο.

Σε αυτό το διάστημα έτρεξε περισσότερο και προσπάθησε για το γκολ της τιμής, είχε την πολύ καλή στιγμή με τον Μπάουμαν στο 83' που υποχρέωσε τον Τσιντώτα σε σούπερ επέμβαση ενώ στο 88' ευνοήθηκε από τη λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να της δώσει πέναλτι (δεν υπήρχε επαφή στο μαρκάρισμα Κονέ στον Νούνες) και με την εύστοχη εκτέλεση του Νούνες έφυγε με το γκολ της τιμής από το ΟΑΚΑ (3-1).

Στο φινάλε πάντως η μοναδική κερδισμένη ήταν η ΑΕΚ καθώς δεν... σκόνταψε σε ένα ματς που ΕΠΡΕΠΕ να πάρει και πλέον απέχει μία νίκη (με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ) για να πανηγυρίσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα μετά από αρκετά χρόνια.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (71' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Μπακασέτας (77' Γιούσης), Κλωναρίδης, Αραούχο

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου (58' Ντιόγκο), Γκόμες, Σιόντης, Μπαλάφας (71' Αρτυματάς), Σοϊλέδης, Έπσταιν (46' Νούνες), Μπάουμαν

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK