Επιτέλους νίκη, έστω και με δυο πέναλτι!

Έσπασε την κατάρα! Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 28/10, χάρη σε δυο γκολ-πέναλτι του Λούκας Βιγιαφάνιες. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Μουνιέ, δικαιολογημένα παράπονα από τους φιλοξενούμενους για το δεύτερο πέναλτι-φάντασμα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
tzandaris villafanies panigiriki panathinaikos EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για να πάρει τη νίκη με την έναρξη του 2018 και το απέδειξε στο όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Πλατανιά. Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν 25 τελικές, εκ των οποίων οι 11 στην εστία, ενώ ο Μουνιέ θύμισε... Ριμπερί κάνοντας ότι ήθελε από τα αριστερά. Βέβαια, ο Γάλλος δεν είχε ουσία στην τελική προσπάθεια, όπως οι περισσότεροι παίκτες του "τριφυλλιού" (Άλτμαν, Χίλιεμαρκ, Κουλιμπαλί).

Το πρώτο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Αντονί Μουνιέ με επελάσεις από τα αριστερά δημιούργησε τρεις σπουδαίες φάσεις στο πρώτο μέρος με μεγαλύτερη αυτή στο 21ο λεπτό, όπου ολομόναχος πλάσαρε πάνω στον Κλιάιτς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τραγικοί σε αυτό το διάστημα, αφού δεν μπορούσαν να αλλάξουν... τρίτη πάσα!

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ

Οι φάσεις συνέχισαν να χάνονται για τον Παναθηναϊκό, όμως η είσοδος του Χρήστου Δώνη άλλαξε τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί και στο 72ο λεπτό έκαναν το 1-0. Ο Ντικαμονά έκανε χέρι σε σουτ του Βιγιαφάνιες και ο Αργεντινός, που πήρε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση βέβαια φαίνεται να κάνει, κατά λάθος, χέρι και ο Άλτμαν!

Το παιχνίδι κλείδωσε με την αποβολή του Ενσικουλού, ο οποίος... γκρέμισε τον Βιγιαφάνιες και ως τελευταίος παίκτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι "πράσινοι" πέτυχαν το τελικό 2-0 πάλι με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, μόνο που αυτή τη φορά το πέναλτι που έδωσε ο Ζαχαριάδης ήταν... γκάφα. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Καρυπίδη, όμως ο ρέφερι είδε χέρι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Βιγιαφάνιες, Πίσπας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Ουές (44' Στάμου), Ενσικουλού, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46' Ντουαλά).

Σκόρερ: 1-0 (73' Βιγιαφάνιες), 2-0 (92' Βιγιαφάνιες).

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK