29η αγωνιστική: Δάκρυα τίτλου, survivors και... μελλοθάνατοι

Ο ΠΑΟΚ σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου, με τον Βιεϊρίνια όρθιο στο γήπεδο και τα δάκρυα του Πέλκα να κλέβουν την παράσταση. Επιβίωσαν ΑΕΛ και Ξάνθη, ο Πανιώνιος διέλυσε τους ψιθύρους και σπρώχνει τον ΠΑΣ στον γκρεμό. Η ανασκόπηση της 29ης αγωνιστικής στη Super League.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έμοιαζε απίθανο για τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό να αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για τον τίτλο και το τελικό 5-0 στην Τούμπα υπέρ του "Δικεφάλου" μοιάζει αναμενόμενο. Μόλις στο 3', ο Σάκχοφ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση και το πάρτι τίτλου είχε ανάψει για τα καλά, αφού είχε ξεκινήσει ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα. Στο 9' ήρθε ο Μπίσεσβαρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να βάλει τίτλους τέλους στο παιχνίδι, πριν καν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο στην Τούμπα. Ο Βαρέλα στο 53', ο Σάκχοφ ξανά στο 60' και ο Σβιντέρσκι στο 81', έδωσαν απλά έξτρα αφορμές στους φίλους του ΠΑΟΚ να σηκωθούν από τις θέσεις τους.

Στο 90' ο Πέλκας έδωσε τη θέση του στον Βιεϊρίνια, που έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού, πάτησε στον αγωνιστικό χώρο για να τον βρει όρθιο το πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή η στιγμή, μαζί με τα δάκρυα του Πέλκα, που βρίσκεται στην Τούμπα από τα 13 του χρόνια, ήταν οι στιγμές που έκλεψαν την παράσταση πριν ξεκινήσουν οι ετοιμασίες της απονομής και της φιέστας του τίτλου.

Την ίδια ώρα, υπήρχαν άλλες πέντε ομάδες που μάχονταν όχι για τη δόξα, αλλά για την επιβίωση τους. Η ΑΕΛ έκανε ένα τεράστιο "διπλό" στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και γιόρτασε την οριστική της απεμπλοκή από κάθε σενάριο που αφορούσε τον υποβιβασμό ή την 13η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Σκόρερ του θριάμβου των "βυσσινί" ήταν ο Μπράλιτς στο 28', για το τελικό 0-1 στο ΟΑΚΑ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη είχε σαφώς πιο εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι με ένα άνετο 2-0, εξασφάλισε επίσης την παρουσία της στην Super League για την επόμενη σεζόν. Ο Βαφέας με αυτογκόλ στο 15' και ο Γέντρισεκ στο 81' πέτυχαν τα τέρματα της επικράτησης για τους Ακρίτες.

Μάχη για γερά νεύρα έγινε στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ φιλοξένησε τον Αστέρα. Τελικά ήταν οι Αρκάδες που πήραν το καλύτερο αποτέλεσμα, αφού το τελικό 1-1 (17' πεν. Βαζ / 59' Τσιλιανίδης) τους ευνοεί (σ.σ. τους δίνει και την ισοβαθμία). Κράτησαν το +1 από την ομάδα της Κρήτης και με νίκη επί του Πανιωνίου στην Τρίπολη την τελευταία αγωνιστική σφραγίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία οριστικά και αμετάκλητα. Ο ΟΦΗ πηγαίνει στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και θέλει μίνιμουμ τον ένα βαθμό, που θα του επιτρέψει να κρατήσει την 13η θέση και την δεύτερη ευκαιρία του μπαράζ, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΠΑΣ κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στους "Ζωσιμάδες" τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ έχει την ισοβαθμία με την ομάδα της Ηπείρου.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος διέλυσε τους ψιθύρους στη Νέα Σμύρνη, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΣ και τον σπρώχνει στον... γκρεμό της Football League. Μασούρας στο 7' και Μπουμάλ στο 65' πέτυχαν τα γκολ των "κυανέρυθρων", ο Κρίζμαν (πεν.) στο 55' είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους. Για να πάρει την 13η θέση που οδηγεί στο μπαράζ, ο ΠΑΣ πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ να ηττηθεί από τον Ατρόμητο την τελευταία αγωνιστική.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Λαμία με σκορ 3-1, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του φόρμα (9 σερί νίκες) στο τελείωμα της σεζόν. Καμαρά στο 35', Φορτούνης με υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 68' και Χάσαν στο 85' βρήκαν δίχτυα για τους "ερυθρόλευκους", ο Ασούμπρε στο 65' είχε φέρει προσωρινά το ματς στα ίσια για τους γηπεδούχους.

Ο Ατρόμητος επικράτησε στο Περιστέρι με σκορ 2-0 του Παναθηναϊκού, που υπέστη την 3η του ήττα στην τελευταία πεντάδα αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο Μπρούνο στο 61' και ο Κουλούρης στο 72 πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης. Σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ, ο Ατρόμητος απέκτησε ελπίδες ακόμη και για την 3η θέση, αφού μείωσε στο -2 από τον "Δικέφαλο" πριν την τελευταία αγωνιστική. Δύσκολο πάντως να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού η ΑΕΚ αναμένεται να "καθαρίσει" εύκολα ή δύσκολα τον Λεβαδειακό.

Ο Άρης έφυγε με το "διπλό" από την έδρα του Παναιτωλικού και έβγαλε αντίδραση μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Μαρτίνες στο 22' και Γιουνές στο 86' υπέγραψαν την επικράτηση των "κιτρίνων", οι Αγρινιώτες είχαν ισοφαρίσει στο 48' με τον Ντουάρτε.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK