Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει, ο Ηρακλής ψάχνει την "ζημιά"

Οι "μουτζαχεντίν" του Νίκου Παπαδόπουλου, το "must win" παιχνίδι για τον Βλάνταν Ίβιτς και ο Ηρακλής που κάνει... ζημιές στον ΠΑΟΚ, όπως πέρσι που κέρδισε τον "δικέφαλο" στην προτελευταία του νίκη, τότε, το τελευταίο οκτάμηνο!

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει, ο Ηρακλής ψάχνει την "ζημιά"
leovac karasalidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ηρακλή, με τους ασπρόμαυρους να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, και παράλληλα η μοναδική ομάδα που μπορεί να βγει χαμένη από αυτή την αναμέτρηση.

Ο Δικέφαλος του βορρά δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας, την ώρα που ο Ηρακλής θέλει να του κάνει ξανά τη ζημιά, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, μια νίκη που ήταν η προτελευταία για τους κυανόλευκους το τελευταίο οκτάμηνο.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΙΕΣΗ

Μετά από τις "λευκές" ισοπαλίες με Ξάνθη και Βέροια, ο ΠΑΟΚ έχασε την επαφή του με την κορυφή (έχοντας ξεκινήσει με το -3 στη πλάτη του) και ο Βλάνταν Ίβιτς αφήνει πίσω του το ροτέισον που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα πριν από δυο εβδομάδες στην Βέροια. Ο Σέρβος τεχνικός έχει μιλήσει αρκετά στους παίκτες του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, γνωρίζοντας τόσο τη δική τους ψυχολογία, όσο και αυτή του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Δικεφάλου καταλαβαίνει πως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπάρχει αυτή η αίσθηση πως το παιχνίδι "είναι εύκολο" κάτι που άρχισε να μεγαλώνει λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ηρακλή. Και επειδή ο Ίβιτς δεν είναι "χθεσινός" στη Τούμπα, ξέρει πως αυτή η αίσθηση του κόσμου, κάνει τους φιλάθλους απαιτητικούς και κυρίως... ανυπόμονους.

Γι' αυτό και ένα από τα πράγματα που έχει σταθεί αρκετά είναι το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Σέρβος περιμένει από τους παίκτες του να μπουν στο γήπεδο με το πόδι στο γκάζι, για να "βάλουν" στο ματς και την κερκίδα, η οποία πολλές φορές, όταν ο χρόνος κυλάει και το γκολ δεν έρχεται βγάζει ανυπομονησία και απογοήτευση, κάτι που πιέζει περισσότερο μια ομάδα που προσπαθεί να κερδίσει ένα ματς που πολλοί το θεωρούν εύκολο.

ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ "ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει αποδείξει ότι σε κάθε παιχνίδι του Ηρακλή, ειδικά φέτος, μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο... έντεκα "μουτζαχεντίν". Ο τεχνικός του Γηραιού έχει εμφυσήσει στα αποδυτήρια το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και την αυταπάρνησης απέναντι σε κάθε εμπόδιο που μπορεί να έρθει. Ο Ηρακλής, στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που προηγήθηκαν έχει πουλήσει ακριβά το τομάρι του σε όποιον κατάφερε να το πάρει. Μια ακόμα παράμετρος της συγκεκριμένης αναμέτρησης είναι και η αίσθηση της αξίας ενός θετικού αποτελέσματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Ηρακλής είχε επιβληθεί του Δικεφάλου του βορρά στη Τούμπα με 0-1 στις 14 Φεβρουαρίου και ακολούθησαν άλλες οκτώ αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, με τον Ηρακλή να πετυχαίνει μόλις μια νίκη. Συνολικά, μετά το "διπλό" στη Τούμπα, πριν από 8 μήνες, ο Ηρακλής μετράει μια νίκη σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά εκείνη η νίκη ήταν αρκετή για να "γεμίσει" τους κυανόλευκους.

ΤΟ... ΠΙΟ "MUST WIN" ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ

Στο σημερινό ντέρμπι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει πολλά αν δεν καταφέρει να επιβληθεί του Ηρακλή, και ο Ηρακλής έχει να χάσει ελάχιστα αν δεν καταφέρει να μείνει όρθιος στη Τούμπα. Αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί κανείς να την παραβλέψει. Και η ουσία δεν είναι άλλη από το πως θα λειτουργήσει αυτό στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδες. Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ αυτό, όσο αδόκιμο και αν ακούγεται, το πιο "mustwin" παιχνίδι μέχρι τώρα. Ο Δικέφαλος θέλει τη νίκη για το "ζην" και ο Ηρακλής θέλει έναθετικό αποτέλεσμα για να πάρει τα πάνω του, χωρίς ταυτόχρονα να "πληγώνεται" αν δεν τα καταφέρει, όσο θα πληγωθεί ο ΠΑΟΚ σε αντίστοιχη απώλεια.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Παπαδόπουλος θα ψάξει τις αντεπιθέσεις με τον Λάμπρου να αναμένεται να παίξει ως επιθετικός, και τους Μοντέιρο, Πασά και Κούρο πίσω του. Στην άμυνα ο Μπαρτολίνι επιστρέφει και θα είναι διπλά στον Ζιαμπάρη με τους Σαραμαντά και Κυριακίδη (ή Καραγκούνη) στα δυο άκρα και τον Χουάντερσον στην εστία. Μπροστά από την άμυνα θα βρεθούν οι Ιντζόγλου και Ρούσσος (ή Αγγελόπουλος).

ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς έδειξε να κάνει δεύτερες σκέψεις για το κέντρο της άμυνας, στο οποίο πιθανόν να βρεθούν οι Μαλεζάς (αντί Βαρέλα) και Κρέσπο, με τους Λέοβατς και Μάτος στα δύο άκρα και τον Γλύκο κάτω από την εστία. Ο Κάνιας θα είναι ο ανασταλτικό μέσος με τους Τσίμιροτ και Σάχοφ να "παίζουν" για την θέση "8" και τον Μπίσεσβαρ να έχει ρόλο επιτελικού μέσου. Οι Τζάλμα και Ροντρίγκες θα είναι στα δυο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Κλάους στη κορυφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK