Η ΑΕΚ έχει έρθει προ πολλού, ο ΟΦΗ όχι

Έξι χρόνια μετά η ιστορία διαφορετική. Μεσολάβησε ο υποβιβασμός των δύο ομάδων και η μεγάλη επιστροφή. Η ΑΕΚ ήταν έτοιμη. Έχει έρθει προ πολλού. Ο ΟΦΗ ξεκάθαρο πλέον πως χρειάζεται ακόμη δουλειά. Το recap της Super League.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μία αγωνιστική, έξι μέρες και έξι χρόνια διαφορά. Από το προηγούμενο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Έκτοτε οι δρόμοι χώρισαν. Η σεζόν 2012/13 είναι η εφιαλτική χρονιά της Ένωσης που έχει κλειστεί με διπλό λουκέτο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είναι η χρονιά του υποβιβασμού. Ο ΟΦΗ είχε ακόμη "κανονάκια", ο δικός του κατήφορος θα ερχόταν λίγα χρόνια αργότερα.

Σε εκείνο το ματς στο Ηράκλειο, 4η αγωνιστική, 26 Σεπτεμβρίου 2012, ο ΟΦΗ επικρατούσε 2-1. Ο ΟΦΗ της απαγόρευσης των μεταγραφών απέναντι στην ΑΕΚ επίσης της απαγόρευσης μεταγραφών. Κοινό στοιχείο οι νεαροί ποδοσφαιριστές στις ενδεκάδες και οι Έλληνες προπονητές. Νίκος Αναστόπουλος από τη μία, Βαγγέλης Βλάχος από την άλλη. Μόνο που τότε, υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα. Μίρνες Σίσιτς. Μία κλάση πάνω από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο. Παίκτες όπως ο Ζαχαράκης, ο Γουναρίδης, ο Μπανούσης από τη μία, ο Αρκούδας, ο Γροντής, ο Φούντας, ο Φουρτάδο από την άλλη. Για τον τελευταίο αξίζει το χειροκρότημα για το γκολ που είχε βάλει σε εκείνο το ματς.

Έξι χρόνια μετά η ιστορία διαφορετική. Μεσολάβησε ο υποβιβασμός των δύο ομάδων και η μεγάλη επιστροφή. Το βράδυ του Σαββάτου, στο Ηράκλειο που ζούσε με την αναμονή του... Ζορμπά, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ξανά σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Η ΑΕΚ πιο έτοιμη. Έχει έρθει προ πολλού. Ο ΟΦΗ ξεκάθαρο πλέον πως χρειάζεται ακόμη δουλειά. Κυρίως στη χαμένη δυναμική.

Η Ένωση προέρχεται από δύο σερί ήττες (Ευρώπη και Ελλάδα). Ο ΟΦΗ από τρεις σερί, με ένα μόλις βαθμό σε τέσσερις αγωνιστικές. Όλα στραβά κι ανάποδα όπως στο 29ο λεπτό. Το χρονικό σημείο που η ΑΕΚ κρίνει το παιχνίδι, το κάνει δικό της και στέλνει τους γηπεδούχους στα τάρταρα.

Έχει προηγηθεί ένα εντυπωσιακό πρώτο εικοσάλεπτο από την ομάδα του Ουζουνίδη που "χτυπά" από στημένες φάσεις απέναντι στην προβληματική και χωρίς ύψος άμυνα του ΟΦΗ. Τρεις χαμένες ευκαιρίες από τον Πόνσε μέχρι να έρθει το γκολ του Μπακασέτα ακριβώς στο 20' με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ ανήμπορος να αντιδράσει. Το 3-4-3 που επέλεξε ο Παπαδόπουλος δεν λειτουργεί, δεν έρχεται η αντίδραση, αντίθετα έρχεται το 0-2 αφού πρώτα προηγήθηκε η αποβολή του Κομεσίδη για ανατροπή στον Κλωναρίδη (ακόμη ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας). Είπαμε, όλα στραβά κι ανάποδα. Τρομερή εκτέλεση από τον Γκάλο και... αντίο ζωή.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο νωθρή έχοντας το υπέρ της 0-2 και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Λογικό. Ο ΟΦΗ έδειξε σφυγμό, αλλά το 0-3 από τον Πόνσε έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Αργεντινός σκόραρε στην τέταρτη τελική προς την εστία, έχοντας βάρος στην πλάτη του τις τρεις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Ακόμα κι έτσι ήταν ο... Σίσιτς της ΑΕΚ, έξι χρόνια μετά.

Σημειώσεις

> Το έκανε και αυτό ο Παναθηναϊκός. Δεν είχε κερδίσει φέτος με ανατροπή, έπρεπε να περάσουν 17 μήνες από την προηγούμενη (το 2-3 στην Τούμπα με Ουζουνίδη στον πάγκο), '5 στα 5' και το 'τρένο' σταματημό δεν έχει. Τα πιτσιρίκια του Δώνη απάντησαν και σε αυτούς που ήθελαν να δουν την αντίδραση σε περίπτωση που οι 'πράσινοι' έμεναν πίσω στο σκορ. Έγινε από το αξιόμαχο συγκρότημα του Πετράκη, αλλά η αντίδραση ήρθε χωρίς άγχος και χωρίς παρεκτροπή των πλάνων.

> Ο Μακέντα σκόραρε το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού και έγινε ο 8ος εφετινός σκόρερ των 'πρασίνων' στο πρωτάθλημα σε 5 αγωνιστικές. Στα συν -και αυτό- για την ομάδα του Γιώργου Δώνη όσον αφορά στον πλουραλισμό των σκόρερ στη... μετά-Μπεργκ εποχή.

> Ο Κουλιμπαλί ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έκανε δεύτερες σκέψεις το καλοκαίρι σχετικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Τελικά έμεινε και αποτελεί έναν εκ των καλύτερων παικτών της εφετινής ομάδας. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αυτός που σέρβιρε, αφού με δύο δικές του ασίστ ο Παναθηναϊκός βρήκε τα γκολ της ανατροπής.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0 (3' Μιλοσάβλιεβιτς)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (43' Χατζηγιοβάνης, 59' Μακέντα - 23' Κρίζμαν)

ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3 (20' Μπακασέτας, 29' Γκάλο, 64' Πόνσε)

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

16:00 Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος

18:15 Λεβαδειακός - Ατρόμητος

19:00 Άρης - Αστέρας Τρίπολης

20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου

19:00 Λαμία - Ξάνθη

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK