Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε για μια τρίτη θητεία στην ΑΕΚ. Οι προηγούμενες δύο άφησαν πολλά και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα με τον Ισπανό προπονητή. Ας είναι καλά ο φωτογραφικός φακός.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μια αγάπη έχει στην καρδιά, μονάχα μία ο Μανόλο Χιμένεθ. Την κιτρινόμαυρη θεά, άλλη καμία.

Ο Ισπανός προπονητής είναι ίσως ο μοναδικός ΑΕΚτζής που ενδεχομένως ταυτιστεί με την έμπνευση του Φοίβου και να τον εκφράσουν τόσο πολλοί τούτοι οι στίχοι. Ειδάλλως δεν είχε λόγο να επιστρέψει 8.5 μήνες μετά την αποχώρησή του, αναλαμβάνοντας για τρίτη φορά μετά την έναρξη της σεζόν.

Στις 25 Μαΐου του 2017 η επίσημη ΑΕΚ έλεγε 'amigo Manolo, hasta la vista' και στις 6 Φεβρουαρίου τον υποδεχόταν με το 'bienvenido campeón'. Το 'εις το επανιδείν' είχε αποκτήσει υπόσταση προτού καν μεσολαβήσει ένας χρόνος από το χωρισμό των δύο.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον 'κιτρινόμαυρο' οργανισμό που προσβλέπει σε μια συνεργασία με αποτελέσματα ισάξια των προηγούμενων δύο (Οκτώβρης 2010-Οκτώβρης 2011, Γενάρης 2017-Μάιος 2018). Διότι επί Χιμένεθ η Ένωση κατέκτησε το περυσινό πρωτάθλημα και έφτασε σε τρεις τελικούς κυπέλλου, νικώντας στον έναν.

Ο ίδιος αισθάνεται πολύ άνετα δουλεύοντας στην ΑΕΚ και ποτέ του δεν το έκρυψε. Εκφραστικός και υπερκινητικός είτε ως χαρακτήρας είτε ως προπονητική φιγούρα, επιστρέφει για να συμπληρώσει το φωτογραφικό άλμπουμ με τα κορυφαία highlights του στην ενωσίτικη πορεία του.

Μεταξύ αυτών και τα 20 που διαλέξαμε εμείς.

Η άφιξη

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Αφού έφυγε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κάθε άλλος μοιάζει με τον Μεσσία αυτοπροσώπως. Ο Μανόλο Χιμένεθ, στις 9 Οκτωβρίου του 2010, έζησε κάτι τέτοιο.

Το πρώτο ντέρμπι

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έχει σκοράρει από το 4ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την κακή εκτίμηση του Σαριέγκι και η ΑΕΚ επικρατεί 1-0 του πρωταθλητή Παναθηναϊκού. 2/2 για τον Ισπανό προπονητή που αρχίζει να μπαίνει στο κλίμα.

Η σειρά του Ολυμπιακού

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Η ιστορικά καταγεγραμμένη ως η νίκη του καπνογόνου. Το 0-0 ως το 89'55'' μοιάζει πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα στη μάχη της 27ης Νοεμβρίου του 2010 ως την κούρασα του Ντιόπ από δεξιά, την παράλληλη μπαλιά και το τελείωμα του Μπλάνκο σε κενή εστία.

Στο ναδίρ από τη Ζενίτ

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Ο Μανόλο σηκώνει τα χέρια ψηλά, διότι στην Ευρώπη η ΑΕΚ, παρά τη δική ευκαιρία του, αποτυγχάνει να συνεχίσει στα νοκ άουτ του Europa League. Ψάχνει καλύτερο αποτέλεσμα από την ισόβαθμη Άντερλεχτ που χάνει στο Σπλιτ από τη Χάιντουκ, παρόλα αυτά ηττάται με 3-0 από την αδιάφορη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ.

Η αετομαχία

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Το 0-0 με τον ΠΑΟΚ των 9 παικτών από το 74' στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου (2 Μαρτίου) έχει προκαλέσει την οργή του Χιμένεθ που ζητάει περισσότερα από τους παίκτες του. Εξαργυρώνει τις παρατηρήσεις στο 1-0 της Τούμπας χάρη στην κεφαλιά του Δέλλα. Η ΑΕΚ θα παίξει τελικό.

Κουποσυλλέκτης

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Ο τελικός της 30ης Απριλίου με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ είναι τουλάχιστον επεισοδιακός. Το ξύλο πριν από την έναρξη είναι ανελέητο, αλλά ο αγώνας αρχίζει και το 3-0 της ΑΕΚ με Λυμπερόπουλο (28'), Μπάχα (78') και Καφέ (86') επιτρέπει στον Χιμένεθ να σηκώσει τρόπαιο ως προπονητής.

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
ACTION IMAGES

Στους πανηγυρισμούς ο Μανόλο φέρνει σε ροκ σταρ που τον σηκώνουν στα χέρια.

Στο τρέξιμο

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Τον Ιούλιο του 2011 η προετοιμασία γίνεται στη Σλοβενία και ο Χιμένεθ δηλώνει πως "η ΑΕΚ είναι ακατέργαστο διαμάντι". Ο ίδιος γυμνάζεται με τους ποδοσφαιριστές του μέσα στο δάσος δίνοντας πρώτος το παράδειγμα. Είναι στα 47, θέλει να διατηρηθεί σε φόρμα.

Ο δικός του ο Κώστας

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

Τον Κώστα Μανωλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον πρωτοέβαλε στην 11άδα της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ όμως τον καθιερώνει. Το 2010-11 παίζει 36 παιχνίδια και ως τη στιγμή που ο Ισπανός φεύγει, τον Οκτώβριο του 2011, άλλα 7 - όλα βασικός.

Με το χέρι στην καρδιά

Οι 20 πιο ΑΕΚτζίδικες στιγμές του Μανόλο Χιμένεθ
EUROKINISSI

5 χρόνια και 3 μήνες μετά το 'διαζύγιο' έρχεται η ώρα της επανασύνδεσης. Γενάρη του 2017, ο Μανόλο ακούει την καρδιά του, αποδέχεται την πρόταση επιστροφής, αφού δεν έχει κάτι που να τον δεσμεύει, και διαδέχεται τον μπερδεμένο Ζοζέ Μοράις σε μια σεζόν που είχε αρχίσει με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Σ' αποκλείω, μ' ακούς...

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Μανόλο έχει τον τρόπο του απέναντι στον Ολυμπιακό. Ημιτελικά κυπέλλου και οι 'ερυθρόλευκοι' επικρατούν 1-0 με το γκολ του Ρομαό στο 86'. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ αποσπά το εισιτήριο για τον τελικό του Βόλου, αφού είχε προηγηθεί το στρατηγικής σημασίας 2-1 στο Φάληρο με τα γκολ των Αραούχο και Πατίτο.

Λάβα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΧΙΜΕΝΕΘ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΧΙΜΕΝΕΘ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει τη θέση της στους ομίλους του Europa League και πηγαίνει στη Ριέκα για το πρώτο παιχνίδι τη σειρά των έξι. Το 2-1 από τον Χριστοδουλόπουλου με το απευθείας φάουλ στο 62' προκαλεί ηφαιστειακή έκρηξη στον 'κιτρινόμαυρο' πάγκο. Ο Χιμένεθ γίνεται ένα με τον σκόρερ.

Διάλειμμα για κοιλιακούς

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Αλέγκρος τύπος ο Μανόλο, του αρέσει η καλοπέραση. Ταυτόχρονα όμως προσέχει. Στα 55 του πλέον...

Είναι βαριά της ΑΕΚ η φανέλα

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ / ×ÉÌÅÍÅÈ ×ÅÉÑÏÍÏÌÉÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÁÑÉÓÁ / ×ÉÌÅÍÅÈ ×ÅÉÑÏÍÏÌÉÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το νέο πρωτάθλημα έχει αρχίσει και στις 10 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ υποδέχεται την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ. Η νίκη είναι... καρυδάτη, αφού ήρθε με τέσσερα γκολ - δύο σε κάθε ημίχρονο.

Με βλέπεις που σε βλέπω;

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν... ανοίξει βεντέτα, ο Χιμένεθ είναι κομμάτι αυτής και στο ντέρμπι της 5ης Νοεμβρίου αποβάλλεται από τον Αρετόπουλο γιατί διαμαρτυρήθηκε με τη χαρακτηριστική κίνηση 'σε βλέπω τι σφυράς'.

Το δάχτυλο του θεού

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μετά από δύο εβδομάδες ο Χιμένεθ αποβάλλεται ξανά. Δικαιολογημένα. Το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού του προς την κερκίδα των οπαδών της Λεωφόρου δεν υψώθηκε για να δείξει το σκορ στο 83' (1-0 ο Παναθηναϊκός). Μετά ισοφάρισε η ΑΕΚ.

Στο κελί 33

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ δεν μένει ατιμώρητος για την πράξη του και δεδομένης της απαγόρευσης στον αγωνιστικό χώρο για 45 ημέρες αναγκάζεται να βλέπει τα παιχνίδια της ΑΕΚ από τα δημοσιογραφικά μπουθ. Εσώκλειστος!

Μανόλο, πού πας;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο εμφανίζεται με στολή Καββαδία στο Καραϊσκάκη, η 'φορτούνα' του 1-0 από το γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81' ξεπερνιέται και με πανιά τα τέρματα Τσιγκρίνκι (87') και Γιακουμάκη (89') η ΑΕΚ τραβάει με ούριο άνεμο προς την κατάκτηση του τίτλου.

Πατρική στοργή

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το παιχνίδι της 11ης Μαρτίου στην Τούμπα δεν θα τελειώσει ποτέ. Ο Δημήτρης Λημνιός είναι απαρηγόρητος, ο Μανόλο Χιμένεθ όμως έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής και ξέρει, μολονότι ως προπονητής της ΑΕΚ είναι σίγουρος πλέον πως η μάχη του τίτλου έχει πια κριθεί. Υπέρ του.

Σημαιοφόρος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ έχει πλέον ολοκληρώσει το έργο του και το απολαμβάνει δεόντως. Ο γύρος του θριάμβου στη Φιλαδέλφεια είναι η κορύφωση των πανηγυρισμών για ό,τι η ΑΕΚ δεν είχε γευτεί για 24 χρόνια! Τα κατάφερε με τον Μανόλο.

Που γύρισε ξανά...

Photo Credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK