ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το μηδέν της Ένωσης ήταν πιο μηδέν από του 'τριφυλλιού'

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός προσέφεραν ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια της σεζόν, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε από το τελικό 0-0 του ΟΑΚΑ, μένοντας για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς ευκαιρία.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το μηδέν της Ένωσης ήταν πιο μηδέν από του 'τριφυλλιού'
EUROKINISSI

Το υπ' αριθμόν 232 ντέρμπι της Αθήνας σίγουρα είχε να ζηλέψει πολλά από τα προηγούμενα 230. Ακόμα και από το 231ο του 1ου γύρου στη φετινή Super League, που μπορεί κι αυτό να έληξε με 0-0, ωστόσο είχε έναν Παναθηναϊκό να είναι ανώτερος και να αδικείται από τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην ΑΕΚ.

Μετά από 15 αγωνιστικές, οι άδειες κατά τα 2/3 (ως είθισται πλέον στα ντέρμπι) κερκίδες του 'Σπύρος Λούης' παρακολούθησαν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μεταξύ εκπροσώπων του Big-4, που δεν δικαιολογούν τον τίτλο τους. Κι όμως, μία ομάδα έχασε περισσότερα από την άλλη.

Το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή Τομπίας Βελτς βρήκε τους φίλους των (τύποις) γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν έντονα, 45 λεπτά μετά από τις αρκετά χλιαρές αποδοκιμασίες του ημιχρόνου. "Πρέπει να δούμε την αλήθεια για το τι συμβαίνει. Οι παίκτες δίνουν ό,τι έχουν, αλλά δεν έχουν πολλά να δώσουν", παραδεχόταν ο Μανόλο Χιμένεθ στο μικρόφωνο της NOVA με τη λήξη του παιχνιδιού.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το μηδέν της Ένωσης ήταν πιο μηδέν από του 'τριφυλλιού'
EUROKINISSI

Σίγουρα δεν έχουν να δώσουν μία μεγάλη ευκαιρία για δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού προέρχονται από τη χειρότερη φετινή εμφάνιση της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα, την ήττα 0-2 από τον Άρη στο 'Κλεάνθης Βικέλίδης'.

Ένα σουτ του Εσεκιέλ Πόνσε που πέρασε άουτ στο 14', ένα σουτ του Αργεντινού στο 52' που έδιωξε ο Σωκράτης Διούδης στην κλειστή γωνία του, μία σέντρα του Πόνσε από δεξιά με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που δεν βρήκε συμπαίκτη στο 70' και ένα σουτ του Μάρκο Λιβάγια που κόντραρε στον Ουσμάν Κουλιμπαλί 4 λεπτά αργότερα δεν συνιστούν ευκαιρίες, απλά τελικές προσπάθειες, καλές στιγμές.

Ευκαιρία ήταν μόνο η κεφαλιά του Λιβάγια στο 89' που οδήγησε τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση, όμως η φάση δεν λήφθηκε υπόψιν λόγω επιθετικού φάουλ του Κροάτη στον Κουλιμπαλί λίγο νωρίτερα.

Το 4-2-3-1 του Χιμένεθ, από τη στιγμή που ο Μιχάλης Μπακάκης κατάφερε να αγωνιστεί, έφερε τον Λούκας Μπογέ αριστερά και τον Λιβάγια πίσω από τον Πόνσε και αριστερά του Τάσου Μπακασέτα στην επίθεση. Αυτό που δεν έφερε ήταν νεύρο, θέληση, προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το μηδέν της Ένωσης ήταν πιο μηδέν από του 'τριφυλλιού'
EUROKINISSI

Αγωνιστικά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Γιάννη Μπουζούκη τιμωρημένο και τους Φάνη Μαυρομμάτη και Αντονί Μουνιέ 'λαβωμένους'. Παρ' όλα αυτά, το 5-3-2 του Γιώργου Δώνη πέτυχε τον σκοπό του, εξουδετέρωσε τους 'κιτρινόμαυρους' και θα μπορούσε να είχε αποτέλεσμα και στην επίθεση, αν στην κορυφή βρισκόταν ο Φεντερίκο Μακέντα του 2018 και όχι του 2019.

Ο Ιταλός επιθετικός ξεχύθηκε σε τετ α τετ στο 24', καθυστέρησε, μαρκαρίστηκε, έκανε μία πολύ ψηλή λόμπα και παρέμεινε με το ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΛ το τελευταίο τρίμηνο, έχοντας 6 στο πρώτο μισό της σεζόν.

Η αδυναμία των δύο ομάδων να προσφέρουν κάτι περιελάμβανε μία εξαίρεση: τα δυνατά μαρκαρίσματα. Τα τάκλιν πολλές φορές ήταν απρόσεκτα, με υπερβάλλοντα ζήλο και κάποιες στιγμές εκδικητικά. Γι' αυτόν τον λόγο, μέσα σε 4 λεπτά μεταξύ 54' και 58', ο διαιτητής έδειξε 4 κίτρινες κάρτες, 3 σε παίκτες του Παναθηναϊκού και μία σε παίκτη της ΑΕΚ.

Αυτή ήταν και η εικόνα του 2ου μέρους, το οποίο έληξε με 14 φάουλ για την ΑΕΚ και άλλα τόσα για τον Παναθηναϊκό και συνολικά 45 (25-20) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε δύο λεπτά το παιχνίδι διέκοπτε μία παράβαση φάουλ και ενδιάμεσα υπήρξαν διακοπές για πλάγια, άουτ, τσακωμούς, αλλαγές.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το μηδέν της Ένωσης ήταν πιο μηδέν από του 'τριφυλλιού'
EUROKINISSI

Μία εξ αυτών, του Νέναντ Κρστιτσιτς με τον Μπογέ, άλλαξε διάταξη, αλλά όχι ουσία για την ΑΕΚ. Οι υπόλοιπες (Άλεφ αντί Κώστα Γαλανόπουλου, Αργύρης Καμπετσής αντί Όμρι Άλτμαν, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης αντί Χρήστου Δώνη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης αντί Μακέντα) ήταν περισσότερο για φρεσκάδα. Όλες πλην εκείνης του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που στο πρώτο παιχνίδι του μετά από έναν μήνα απουσίας, τραυματίστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Ούρος Τσόσιτς στο 45'.

"Κρατάμε την προσπάθεια, τη θέληση και τη συγκέντρωση στο πλάνο. Δεν δεχτήκαμε φάση από τον αντίπαλο και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα", επεσήμανε ο Δώνης μετά από το τέλος του αγώνα, όμως η στυγνή πραγματικότητα τον βρίσκει μπροστά σε ένα απευκταίο σενάριο. Κινδυνεύει να κλείσει τη σεζόν χωρίς νίκη σε ντέρμπι. Μοναδική ευκαιρία να μην συμβεί κάτι τέτοιο, το ντέρμπι 'αιωνίων' κόντρα στον Ολυμπιακό την ερχόμενη εβδομάδα.

Γι' αυτόν τον λόγο και το μηδέν της ΑΕΚ είναι πιο... μηδέν από εκείνο του Παναθηναϊκού. Για την πρωταθλήτρια Ελλάδας αυτό ήταν το τελευταίο φετινό ντέρμπι, τουλάχιστον για το πρωτάθλημα. Μετράει 4 ισοπαλίες, 2 ήττες και εκτός των σκήπτρων στην Ελλάδα, αποδεικνύει και στα ντέρμπι ότι τη φετινή σεζόν ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK