Με τι απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετα τη διακοπή στο ντέρμπι της Τούμπας

Το ντέρμπι της Τούμπας διεκόπη οριστικά με το σκορ στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, με την τύχη του να κρίνεται πλέον στα δικαστήρια. Δείτε τις σοβαρές ποινές με τις οποίες απειλούνται οι δύο ομάδες!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Απίστευτο και όμως ελληνικό! ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδωσαν μία σκληρή μάχη εντός γηπέδου για 89 λεπτά με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο του πρωταθλητή όμως το ματς δεν έμελε να ολοκληρωθεί ποτέ, με μία φάση να βάζει μπουρλότο σε αυτό...

Ήταν η φάση του 90ου λεπτού όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βαρέλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε από τον διαιτητή Κομίνη κατόπιν συνεννόησης με τον βοηθό του Ποντίκη, αφού έκριναν πως ο Μαουρίτσιο που ήταν σε θέση οφσάιντ επηρέαζε τη φάση.

Στη συνέχεια, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ εισέβαλαν στο γήπεδο και μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ απαίτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το χορτάρι, με τον διαιτητή να αποφασίζει μετά από την μαζική εισβολή να φύγει για τα αποδυτήρια.

Το ματς δεν συνεχίστηκε ποτέ, έμεινε "καρφωμένο" στο 90ο λεπτό και ύστερα από... 3 ώρες ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε να το διακόψει οριστικά, αλλά αυτή τη φορά εχοντας αλλάξει την απόφασή του και μετρώντας το γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι όμως της ΑΕΚ ξεκαθάρισαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσουν καταγγέλοντας παράλληλα κλίμα τρομοκρατίας και πλέον όλα δείχνουν πως η τύχη του αγώνα θα κριθεί στα δικαστήρια, με τους δύο συλλόγους να επιδίδονται σε νέο μπρα ντε φερ αφού ανάλογα με την έκβαση του αγώνα (καθοριστικό θα είναι το φύλλο αγώνα που θα συντάξει ο διαιτητής) κινδυνεύουν με τιμωρίες.

Όσον αφορά στις καταγγελίες της ΑΕΚ, στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".

Με τι απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετα τη διακοπή στο ντέρμπι της Τούμπας

Σε περίπτωση που κριθεί πως η ΑΕΚ είναι υπαίτια για τη μη συνέχιση του αγώνα, τότε ο ΚΑΠ προβλέπει τα εξής: απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και αφαίρεση 10 βαθμών.

Με τι απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετα τη διακοπή στο ντέρμπι της Τούμπας
Με τι απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μετα τη διακοπή στο ντέρμπι της Τούμπας

News 24/7

24MEDIA NETWORK